Tarih: 14.06.2020 18:58

CHP: YARGILANMASI GEREKİRKEN TERFİ ETTİRİLMESİNİ KABUL ETMİYORUZ

Facebook Twitter Linked-in

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Çorlu tren faciasındaki ihmallerin sorumluları arasında ismi geçen Mümin Karasu’nun TCDD Genel Müdür Danışmanı olarak atanmasına tepki göstererek, “Facianın üzerinden 707 gün geçti. Hala sorumlular, ihmali olanlar cezalandırılmış değil. Bütün bunlara rağmen, faciada ihmali olduğu belirtilen bir ismin yargılanması gerekirken terfi ettirilmesini kabul etmiyoruz. Bu dava kamu vicdanında sonuçlanana kadar Çorlu için adalet mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Yüceer, facianın üzerinden 707 gün geçmesine rağmen adalet sağlanamadığını, yargılamanın her aşamasında skandallar yaşandığını, asıl sorumluların görmezden gelindiğini, ‘Kovuşturmaya yer yok’ kararları ile adalete güveninin zedelendiğini belirtti.TCDD Genel Müdür Danışmanı olarak atanan Karasu’nun sadece tanık sıfatı ile davaya katıldığını, mahkeme heyetinin davada dinlenmesini reddettiğini kaydeden Yüceer şunları söyledi: ”

“Faciada yağmuru, çamuru bahane edenler, bu atama ile yargıdan uzaklaştırılan bir ismi hangi gerekçelerle terfi ettirdi? Bütün ihmalleri ortada dururken nasıl TCDD Genel Müdürü’ne danışmanlık yapacak? Görüyoruz ki iktidarın ve yargının vurdumduymazlığı ilk günkü gibi devam ediyor. Amaç ise gerçeklerin üzerini örtmek. Ancak bizler, sanık sandalyesi yerine makam koltuğunda oturan sorumluların peşini bırakmayacağız. Yargı sorumluları aklasa da bu dava toplum vicdanında sonuçlanana kadar Çorlu için adalet mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz.” 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —