CHP'Lİ ERDOĞDU :YİĞİT BULUT’UN TÜM İŞLEMLERİ ŞÜPHELİDİR
CHP'li Aykut Erdoğdu, Merkez Bankası'nın faiz indirim kararını 5 dakika geç açıklamasının altında yatan sebeplerle ilgili Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut'u işaret ederek 'Yiğit Bulut'un cep telefonundan
İnan Demirel, Mustafa Hoş ve Bahadır Özgür ile Olağan İşler KRT TV ekranlarında yayınlandı. Bu haftaki programda ele alınan dikkat çekici konulardan biri Merkez Bankası'nın faiz indirim kararını 5 dakika geç açıklamasıydı.
Programa konuk olan CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, faiz indirim kararıyla birlikte piyasalarda yaşanan hareketliliğe ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Erdoğdu, belirtilen süre içerisinde şaibeli işlemlerin gerçekleştirilmiş olabileceğini belirterek bu işlemleri gerçekleştirenlerin faiz kararının açıklanmasının ardından yükselişe geçen dolar kuruyla birlikte milyarca liralık usulsüz kazanç elde etmiş olabileceğini söyleyerek konunun Mali Suçları Araştırma Kurulu tarafından incelenmesi gerektiğini vurguladı.
'YİĞİT BULUT'UN TELEFONUNDAKİ İŞLEMLERİ MUHAKKAK BİR GÜN TESPİT EDECEĞİZ'
Değerlendirmelerine Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Yiğit Bulut hakkında dikkat çeken iddialarda bulunarak devam eden Erdoğdu, 'Yiğit Bulut'un cep telefonundan yaptığı işlemler şüpheli işlemlerdir' ifadelerini kullandı. Erdoğdu, döviz alım satım işlemleri yapıyorsa Bulut'un işlemlerinin kime veya hangi şirketlerin hesabına ait olduğunun mutlaka incelenmesi gerektiğini belirtti. Erdoğdu, aynı şüphelerin bir diğer Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem için de söz konusu olduğunu sözlerine ekledi.
'VERGİ CENNETLERİNDE KURULAN ŞİRKETLERİN GERÇEK İLİŞKİLERİNİ ORTAYA ÇIKARMAMIZ GEREKECEK'
Erdoğdu, açıklamalarının devamında vergi cennetlerinde kurulan off-shore şirketlere dikkat çekerek 'Bu şirketlerin gerçek ilişkilerini ortaya çıkarmamız lazım. Yani kurulmuş bir şirketin arkasındaki ismin arkasındaki ismin arkasındaki ismi bulmamız gerekecek' dedi.
Erdoğdu, 'Bu soygunlar azalsın diye söylüyorum: Sakın kendilerinin çok güvenli limanlarda olduğunu düşünmesinler' ifadelerini kullanarak 'Türkiye Cumhuriyeti devletini ve bu kutsal ulusu kim soymuşsa, en profesyonel mesleki tecrübeyle söylüyorum; bu hakkı geri alacağız.' dedi.
'MALTA'DAKİ BANKA HESABINDA 500 MİLYON DOLAR OLAN KAMU BAKNASI GENEL MÜDÜRÜ KİM?'
Erdoğdu, ayrıca bir kamu bankasının müdürünün Malta'daki banka hesaplarında 500 milyon dolar olduğu yönünde çeşitli iddialar bulunduğunu da söyledi.
Erdoğdu, bu iddiaların ciddi boyutta olduğunu belirterek hakkında soruşturma başlatılması gerektiğini sözlerine ekledi.
-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
İlgili Haberler
CEYLAN ERTEM’DEN KADIKÖY ÇAĞRISI: “GAZETECİLERİ YALNIZ BIRAKMAYIN”
TİNY HOUSE DAHİL: TARLAYA EV YAPMAK İSTEYENLERİ BEKLEYEN BÜYÜK ENGEL
CHP MİTİNGİNDE SERT ÇIKIŞ: ÖZEL’DEN YALIM GÖRÜNTÜLERİNE VE İKTİDARA TEPKİ
BAHÇELİ SESSİZLİĞİ BOZDU: İZZET ULVİ YÖNTER NEDEN AYRILDI?
DONALD TRUMP: “SANIRIM İRAN’DA REJİMİ DEĞİŞTİRDİK… SIRADA KÜBA VAR”
MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İZZET ULVİ YÖNTER İSTİFA ETTİ
TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ TARİFEYİ DEĞİŞTİRDİ: YENİ DÜZENLEME RESMİ GAZETE’DE
MİLLİ EĞİTİM’DEN EK ATAMA DUYURUSU: BAŞVURULAR 28-30 MART’TA
ABB’DE KRİTİK DOSYA: YARGI SÜRECİ BAŞLADI, TARTIŞMA BÜYÜYOR
İMRALI ZİYARETİ TAMAMLANDI: DEM PARTİ HEYETİ GERİ DÖNDÜ
CHP LİDERİNDEN OPERASYON TEPKİSİ: “SALDIRI ALTINDAYIZ”
TRUMP’IN SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ: HAMANEY İDDİASI, SOMALİLERE HAKARET
ORTADOĞU’DA KRİTİK GECE: RİYAD VE KUVEYT İÇİN SALDIRI İDDİASI
HATAY’IN GÜNDEMİ ANKARA’YA TAŞINDI
ÜNLÜ İSİMLERİN YER ALDIĞI UYUŞTURUCU DOSYASINDA KARAR: 4 KİŞİ TUTUKLANDI
İBB DAVASINDA SAHTE BASIN KARTI İDDİASI: GÖRÜNTÜ ÇEKEN KİŞİ TUTUKLANDI
OSMAN KAVALA AİHM’DE KONUŞTU: “TUTUKLULUĞUM SİYASİ VE AĞIR HAK İHLALİ”
KÖRFEZ’DE GERİLİM TIRMANIYOR: 3 ÜLKE İRAN KAYNAKLI SALDIRILARA MÜDAHALE EDİYOR
TÜRKİYE’NİN MALİ KARNESİ MASADA: ŞİMŞEK’TEN RİSK AÇIKLAMASI
AKBELEN’DE 5 BİN ZEYTİN AĞACI İÇİN SÖKÜM KARAR
Yükleniyor
CEYLAN ERTEM’DEN KADIKÖY ÇAĞRISI: “GAZETECİLERİ YALNIZ BIRAKMAYIN”
TİNY HOUSE DAHİL: TARLAYA EV YAPMAK İSTEYENLERİ BEKLEYEN BÜYÜK ENGEL
CHP MİTİNGİNDE SERT ÇIKIŞ: ÖZEL’DEN YALIM GÖRÜNTÜLERİNE VE İKTİDARA TEPKİ
AKP’Lİ BELEDİYE BAŞKANINDAN İSTİFA KARARI: “MAHKEME SONUCUNU BEKLEYECEĞİM”
ADAYLIĞINI AÇIKLAYAN İŞÇİ NEDEN HEDEFTE?
DONALD TRUMP: “SANIRIM İRAN’DA REJİMİ DEĞİŞTİRDİK… SIRADA KÜBA VAR”
MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İZZET ULVİ YÖNTER İSTİFA ETTİ
- Pazar 16.5 ° / 10.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazartesi 15.5 ° / 7.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Salı 16.9 ° / 7.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı




