Tarih: 25.07.2020 21:50

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SALICI’DAN, “UMUDUNUZU KESMEYİN” ÇAĞRISI

Facebook Twitter Linked-in

CHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, partililer ve vatandaşlara “Umudunuzu kesmeyin” çağrısı yaptı.37. Olağan Kurultayı ANKA Haber Ajansı’na değerlendiren Salıcı, Türkiye’nin zorlu bir süreçten geçtiğine dikkat çekerken, vatandaşlara ve partililere, “Ülke zor durumda. Umudunuzu kesmeyin. Umut yoksa iktidarda yok” diye seslendi.
'İLK SEÇİMDE İKTİDAR OLACAĞIZ'
Türkiye’nin iyi yönetilemediğini vurgulayan Oğuz Kaan Salıcı, halkın tepkisinin ve anket sonuçlarının Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidara geleceğini gösterdiğini söyledi. Türkiye’nin alternatife ihtiyacı olduğunun altını çizen Salıcı, şunları kaydetti:
“31 Mart’ta bir seçim başarısı kazandı CHP, 23 Haziran da bu seçim başarısı AKP nin sandığa vurmuş olduğu darbeyi bertaraf edecek şekilde daha da büyüdü bir Türkiye seçimine döndü. Vatandaşın ilk genel seçimlerde CHP’yi iktidara getirerek, Türkiye’yi yönetme sorumluluğunu bize vereceği kanaatindeyiz. “
'SALGIN KOŞULLARINDA İLKİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ'
Salgın koşullarında açık havada kurultay yaparak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini kaydeden Salıcı, kurultayın seyircisiz ve kısıtlı katılımla gerçekleştirilmesine ilişkin yapılan eleştirilere şu cevabı verdi:
“Biz konuşan bir partiyiz. Biz kendi içinde kurullarda konuları tartışan bazen birbirini sert eleştiren bir partiyiz ancak Türkiye’de şu varmış olduğumuz anlamda demokratik bir kurultayı, il, ilçe kongresini yapan başka bir siyasi parti yok.

CHP Türkiye siyasi kültüründe bütün aşamalarda yöneticilerin seçimle geldiği bir siyasi parti. Bir siyasi partide genel başkan olmak istiyorsunuz, salona bile alınmıyorsunuz. Genel başkan adaylığı açıklamasını yapan değerli üç partilimiz, 68 imza koşuluna bakılmadan salona alındılar, gündemle ilgili konuştular bu CHP’nin demokratik muhasebesi.
Kurultaylarda biz önemli kararlar alırız, Cumhuriyet Halk Partisi bir yandan bir demokrasi manzumesi yazıyor. İlk defa bu kurultayda genel başkan olmak için gereken imza yüzde 10’dan yüzde 5’e düşürüldü, gençlik kotası yüzde 10’dan, yüzde 20’ye çıkarıldı. Cinsiyet kotası devam ediyor. “

MEHTAP BELEN ANKARA (ANKA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —