CHP'DEN 20-21 ARALIK İDDİASI...

CHP Sözcüsü Faik Öztrak parti Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulundu. Öztrak, 20-21 Aralık tarihlerinde neler olduğuna değindi.

GÜNDEM 26.12.2021 12:44:10 0
CHP

Öztrak, 128 milyar dolarda olduğu gibi 20-21 Aralık tarihlerinde de 'arka kapıdan dolar' satıldığını dile getirdi. Öztrak, 'Ülkenin 128 milyar dolarını, damadıyla beraber ucuz ucuz peşkeş çeken, devleti büyük bir zarara sokan kayınpeder, geçen hafta çıktı, ‘o dönemde ben yoktum, cumhurbaşkanıydım’ deyiverdi. Yanmamak için, herkesi, her şeyi yakar. Ülkeyi de yakar, damadı da yakar' dedi.
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “20-21 Aralık tarihlerinde, satılan 6-7 milyar dolarlık rezervin, döviz kurunu baskılamak için Merkez Bankası’nın arka kapısından gizli saklı çıkarıldığı anlaşılmaktadır. ‘Faize karşıyım’ diyen Erdoğan, Türk lirası mevduata, dolar kumaşından faiz elbisesi giydirmiştir. Daha bir hafta önce ‘o dönemde cumhurbaşkanıydım’ diyerek sorumluluğunu damadına yıktığı arka kapıdan döviz satma operasyonlarına yeniden başlamıştır” dedi.
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Öztrak’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:
“SİYASİ BEZİRGAN 20 YILDIR YÖNETİYOR
Kendi hatalarının, bilgisizliğinin, cehaletinin, inadının bedelini millete ödeten, sonra da hiç sıkılmadan ‘Allah beni affetsin’ diyen bir siyasi, 20 yıldır ülkemizi yönetiyor. Bu siyasi bezirgân ‘Emevi Cami’nde namaz kılacağım’ dedi. Suriye’de, emperyalist güçlerin taşeronluğuna soyundu. Bırak Emevi Cami’nde namaz kılmayı, Suriye’deki vatan toprağını bıraktı, orada yatan atamız Süleyman Şah’ın tabutunu sırtlayıp kaçtı. Ardından 5 milyon Suriyeli ülkemize yerleşti. Bir o kadarına da Suriye’de bakmak zorunda kaldık. Bu milletin 70 milyar doları, Suriye bataklığında heba oldu. Sınırlarımızın güvenliği için, yüzlerce şehit verdik. Bunların sorumlusu Erdoğan, şehit tabutlarının üzerine elini, kolunu dayayarak nutuklar attı. Bu cehalet, bu kibir, sadece dış politikada millete fatura ödetmedi.
YANMAMAK İÇİN HERKESİ YAKAR
Erdoğan, ekonomide ‘faiz sebep, enflasyon sonuç’ dedi. Damadıyla bir oldu, Merkez Bankası’nın kasasındaki rezervleri, yurttaşlarda sahte istikrar algısı yaratmak, bu sayede, Cumhurbaşkanlığı seçimini ve yerel seçimleri kazanabilmek için bankanın arka kapısından gizli gizli sattı. Damat milletin 128 milyar dolarını birilerine peşkeş çekerken, ‘dolar 10 lira olacak ya 15 lira olacak ya çok beklersiniz’ diyordu. Maalesef çok beklemedik. Dolar çok kısa sürede; 10 lira da oldu, 15 lira da oldu. Hatta 18 lirayı da gördü. Sonra da ülkenin 128 milyar dolarını, damadıyla beraber ucuz ucuz peşkeş çeken, devleti büyük bir zarara sokan kayınpeder, geçen hafta çıktı, ‘o dönemde ben yoktum, cumhurbaşkanıydım’ deyiverdi. Sıradan siyasetçi yanmamak için, herkesi, her şeyi yakar. Ülkeyi de yakar, damadı da yakar. Türkiye ev yapımı bir krizi yaşıyor.
MUAVİYE’Yİ BİLE ÇIRAK ÇIKARTTI
Milli paramız hızla pul olurken, Erdoğan bu gidişata ‘rekabetçi kur’, ‘Çin işi Japon işi’ kılıfları geçirmeye çalışıyordu. Biz kendisine, ‘bu gidişi önleyecek tedbirleri alın, Türk lirasının erimesini durdurun’ dedik. Erdoğan hiç sıkılmadan, ‘bunu isteyenler mandacıdır’ diye hakaretler yağdırdı. Yetmedi, ‘nas ne gerektiriyorsa, onu yapıyorum’ diyerek, yüce Allah’ın kelamının arkasına sığınmaya kalktı. Orada da duramadı. ‘Rabbimiz sizi biraz korku ve açlıkla mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle dener’ diyen ayeti okudu. Kendisinin sebep olduğu yoksulluğun faturasını yüce Allah’a yıkmaya kalktı. Yaptıklarıyla, kaybettiği savaşı durdurmak için, Kuran-ı Kerim’in sayfalarını yırtarak, mızraklara geçirmekten çekinmeyen Muaviye’yi bile çırak çıkarttı.
SÜLÜN OSMAN’A BİLE ŞAPKA ÇIKARTTIRIR
BDDK rakamlarına göre, 20 Aralık tarihinde vatandaşın sattığı döviz, sadece 340 milyon dolar. 21 Aralık tarihinde vatandaş döviz satmadığı gibi, 218 milyon dolar da döviz almış. Bu durumda ya bu genel müdürler, millete karşı kurulan kumpasta figüran oldular ya da BDDK’nın verilerinde görünmeyen birileri, o gece parayı kaldırıp götürdü. Sonuçta, o akşam 18 lira 33 kuruş olan dolar kuru, ertesi sabah, 11 lira 16 kuruşa kadar düştü. Bu operasyon içeriden haber alma imkânı olanlara, olağanüstü bir kazanç imkânı verdi. O gece; 18 lira 33 kuruştan 1 milyon dolar bozduran, ertesi sabah; 11 lira 16 kuruştan dolar alanın cebine, taş atıp yorulmadan, birkaç saatte 642 bin 743 doları koydu. Bu, dolar cinsiden yüzde 64 kazanç demektir. Birkaç saat içinde bu büyüklükte bir kazanç, açıkçası Sülün Osman’a dahi şapka çıkarttırır.

Burada sorulması gereken kritik soru şudur: Erdoğan’ın açıkladığı dövize endeksli TL mevduatın, millet tarafından daha ne olduğu anlaşılmamışken, hukuki altyapısı dahi belli değilken, Türkiye’deki piyasalar kapalıyken, döviz kurlarında görülen bu ani geri çekilişin sebebi nedir? O gece yarısı bankaların döviz alış ve satış kotasyonları, son derece genişken, gerçek kişilerin bu büyüklükte döviz satması, hayatın olağan akışına aykırıdır. Nitekim bunun arkasında kamu tarafından gerçekleştirilen planlı, programlı, yoğun bir döviz satış operasyonun olduğu, Merkez Bankası’nın günlük analitik bilançosunun açıklanmasıyla ortaya çıkmıştır. Tıpkı 128 milyar doların buharlaştırılmasında olduğu gibi, bir defa da yine Merkez Bankası’nın arka kapısından, milyarlarca dolar döviz satıldığı anlaşılmıştır. Bilançoya bakıldığında 10 Aralık-21 Aralık tarihleri arasında, Merkez Bankası’nın net döviz pozisyonunun 14 milyar dolar eridiği görülmektedir.

Bunun yarısı Merkez Bankası tarafından, kamuoyuna duyurularak yapılan 3 müdahalede satılmıştır. Kalan yarısı ise 20 Aralık-21 Aralık tarihleri arasında neden satılmıştır, kur korumalı TL vadeli mevduat operasyonunun açıklandığı günlerde böyle bir satış nereden çıkmıştır? Ancak 20-21 Aralık tarihlerinde, Merkez Bankası’nın herhangi bir doğrudan müdahale açıklaması yoktur. 20-21 Aralık tarihlerinde, satılan 6-7 milyar dolarlık rezervin, döviz kurunu baskılamak için Merkez Bankası’nın arka kapısından gizli saklı çıkarıldığı anlaşılmaktadır. Hazine ve Maliye Bakanı da rezerv satışını üstü kapalı bir şekilde kabul etmiştir. Sonuçta, ‘faize karşıyım’ diyen Erdoğan, Türk lirası mevduata, dolar kumaşından faiz elbisesi giydirmiştir.

Daha bir hafta önce ‘o dönemde cumhurbaşkanıydım’ diyerek sorumluluğunu damadına yıktığı, arka kapıdan döviz satma operasyonlarına yeniden başlamıştır. Sorulması ve cevaplanması gereken, başka sorular da vardır. Madem Türk lirası mevduata, dolara endeksli garanti verecektiniz, bunu dolar kuru 12-13 liralardayken neden yapmadınız? Neden, kuru tutmak için bir yandan Merkez Bankası’na milyarlarca dolar rezerv sattırırken, bir yandan da açıklamalarınızla, dolardaki ateşin üstüne sürekli benzin döktünüz? Neden dolar kurunu 18 liralara çıkarmak için özel bir gayret gösterdiniz? Bu muazzam manipülasyonu hangi gerekçeyle yaptınız? Vatandaşın tasarrufunu enflasyona karşı korumayan, milletin vade tercihine uymayan bir enstrümanı masaya sürerek, Neden millete ‘ipteki cambaza bak’ dediniz?

O gece yapılan algı operasyonuyla, tarihimizin en acımasız servet transferi gerçekleşti. Bu servet transferinin kaybedeni, tasarrufunu Erdoğan’dan korumak isteyen, fakir, fukara milletin bizzat kendisi oldu. Bunu ben demiyorum. Erdoğan’ın Nebati Bakanı diyor. ‘Büyük finansörler, bu işin bir şekilde döneceğini bilir ama çarpılan kim oldu? Küçük yatırımcılar. Şimdi kara kara düşünüyorlar.’ Nebati Bakan haklı da siz bu ülkenin Hazine ve Maliye Bakanı olarak neden küçük yatırımcının çarpılmasını engellemediniz?

SARAY BÜYÜK KUMPASLA KÜÇÜK YATIRIMCIYI ÇARPTI
Ekonomide senaryosu sarayda yazılan, büyük bir orta oyunu oynanmıştır. Saray, büyük bir kumpasla küçük yatırımcıyı çarpmıştır ancak bu oyun daha önce görülmüştür ve milletin derdine derman olmadığı, istikrarı sağlamadığı, hayat pahalılığı ve işsizliği önleyemediği bilinmektedir. Bu orta oyununun tüm maliyeti yine milletin üzerinde kalacaktır. Korkarız, ocak ayının üçünde, aralık ayı enflasyon rakamları açıklanınca, enflasyon yüzde 30 bandının üzerine çıkacaktır. Yurtdışında Noel tatili bitip, dışarıdaki piyasalar açılınca da döviz piyasalarındaki dalganın boyu yükselecektir. İşsizlik, hayat pahalılığı daha da artacaktır. Çünkü hükümet sorunları çözmeye değil milletin parasıyla zaman satın almaya çalışmaktadır.

Pansuman tedbirlerinde ısrar etmektedir. Bu hükümet metal yorgunudur. Ülkede güveni bitirmiştir. Ekonominin ihtiyacı olan yapısal adımları atma takati yoktur. Erdoğan’ın tek yaptığı milleti tehdittir, sopadır. Şimdi de üreticileri tehdit etmektedir. Kendi yanlış politikaları nedeniyle artan etiketler için ‘hızla indirin yoksa Hazine ve Maliye Bakanlığı gerekeni yapar’ diyerek abanın altından sopa göstermektedir. İyi de sen kendi dediğini neden yapmıyorsun? Akaryakıttaki indirimin getirisini millete değil, ÖTV’ye yansıttınız.

Dolar çıkarken artan pompa fiyatını, dolar düşerken milletin üstünde bıraktınız. Tepki gelince de kısmen geri adım attınız. Herkesten önce, siz hükümet olarak vatandaşa destek olsanıza, ‘akaryakıt fiyatlarını döviz kurundaki düşüş kadar indiriyorum’ desenize. Millet dolardaki düşüşün etkisini, mutfağında görmek istiyor. Cebinde hissetmek istiyor. Ekonomi dediğiniz şey Nebati Bakanın gözleri değil ki, ne gördüyse parıldasın. Ne yazık ki kur şokunun yarattığı zehir bünyeye bir kez girdi. Bünyeden atılması da uzun bir zaman alacak. Devlet desteğini gerektirecek.'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik 'Ruh halini sağlıklı bulmuyorum' sözlerinin sorulması üzerine Faik Öztrak, 'Benim hatırladığım kadarıyla Genel Başkanımız daha bu tanımı Erdoğan için yapmıştı. Anlaşılan Erdoğan bunu hazmedememiş. Dönüp dönüp tekrarlıyor. Asıl ruh hali bozuk olanlar bir gecede milletine kumpas kuranlardır' yanıtı verdi. 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9668,36%1,33
  • DOLAR

    38,81% 0,36
  • EURO

    43,29% -0,25
  • GRAM ALTIN

    3996,59% -0,90
  • Ç. ALTIN

    6506,72% 0,56

İMAMOĞLU'NDAN MEHMET ŞİMŞEK'E SERT SÖZLER

A101'DE BOZUK ÜRÜN SKANDALI: 3 ŞUBESİ KAPATILDI!

MEDYUMUN FİLMLERİ ARATMAYAN DOLANDIRICILIĞI…

ÇANAKKALE AYVACIK'TA KORKUTAN DEPREM!

'AİLE YILI' AFİŞİNE TEPKİ! KIZ ÇOCUĞA BAŞÖRTÜ, ERKEK ÇOCUĞA TAKKE TAKTILAR

AKP'Lİ BELEDİYEDE SKANDAL DARP İDDİASI! BELEDİYE BAŞKANI VE YARDIMCILARINI SUÇLADI

İMAMOĞLU’NUN DANIŞMANI ERTAN YILDIZ'IN ‘ETKİN PİŞMANLIK’ İFADESİ YETERLİ GÖRÜLMEDİ

ESKİ PERTEK BELEDİYE BAŞKANI TUTUKLANDI

GAZİANTEP'TE MİNGUZZİ VAKASI! 16 YAŞINDAKİ ÇOCUK VE ARKADAŞINI BIÇAKLADILAR

AKP'NİN YASA TEKLİFİNDE CUMHURBAŞKANINA ASKER İHRAÇ ETME YETKİSİ!

İSRAİL, GAZZE'DEKİ İŞGALİ KALICI HALE GETİRECEK SALDIRILARIN BAŞLADIĞINI AÇIKLADI

MEHMET ŞİMŞEK DUYURDU: VERGİ DENETİM SÜRECİNDE YENİ DÖNEM

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'NDE 'NUREDDİN YILDIZ' PROTESTOSU NEDENİYLE TUTUKLANAN 1 ÖĞRENCİ SERBEST BIRAKILDI

BEYKOZ BELEDİYESİ SORUŞTURMASINDA İDDİANAME HAZIRLANDI…

TUTUKLANAN GAZETECİ FURKAN KARABAY'IN X HESABI ERİŞİME ENGELLENDİ

BERKİN ELVAN'IN KATİLİ POLİS FATİH DALGALI'NIN ALDIĞI 16 YILLIK HAPİS CEZASI ONANDI

ÖZGÜR ÖZEL'DEN İZMİR MİTİNGİ İÇİN ÇAĞRI…

BAKIRHAN'DAN LOZAN AÇIKLAMASI…

İMAMOĞLU'NUN TUTUKLULUĞUNA DEVAM KARARI

CHP LİDERİ ÖZEL'DEN CANLI YAYINDA BAHÇELİ'Yİ KIZDIRACAK SÖZLER!

'İMAMOĞLU'NUN DİPLOMASININ İPTALİ HUKUKSUZ' DEDİ, KARDEŞİ GÖREVDEN ALINDI

DEVA PARTİSİ’NDEN İSTİFA ETMİŞTİ: SEDA KAYA ÖSEN CHP’YE KATILIYOR

BOŞANMA AŞAMASINDA BIÇAKLI KAVGA: 1 ÖLÜ, 3 YARALI

HATAY İLE İDLİB VE LAZKİYE KARDEŞ ŞEHİR OLDU

SAYIŞTAY, MEMURLARA VERİLEN GİYİM YARDIMI ÖDEMELERİNİ “KAMU ZARARI” SAYDI

ÖZEL: TERÖRSÜZ TÜRKİYE'Yİ KİM SAVUNUYORSA BİR FAZLASINI BİZ SAVUNUYORUZ…

ERDOĞAN: TÜRK'Ü KÜRT'TEN AYIRIRSAN, ARAP'TAN AYIRIRSAN YALNIZ KALIR

RUSYA-UKRAYNA HEYETLERİ TÜRKİYE'DE: ZELENSKİ-ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ SONA ERDİ

GAZETECİ FURKAN KARABAY TUTUKLANDI

RUS HEYETİ İSTANBUL’DA: MÜZAKERELER BAŞLIYOR, TRUMP VE PUTİN KATILMAYACAK

Yükleniyor


A101'DE BOZUK ÜRÜN SKANDALI: 3 ŞUBESİ KAPATILDI!

MEDYUMUN FİLMLERİ ARATMAYAN DOLANDIRICILIĞI…

ÇANAKKALE AYVACIK'TA KORKUTAN DEPREM!

AKP'Lİ BELEDİYEDE SKANDAL DARP İDDİASI! BELEDİYE BAŞKANI VE YARDIMCILARINI SUÇLADI

İMAMOĞLU’NUN DANIŞMANI ERTAN YILDIZ'IN ‘ETKİN PİŞMANLIK’ İFADESİ YETERLİ GÖRÜLMEDİ

ESKİ PERTEK BELEDİYE BAŞKANI TUTUKLANDI

GAZİANTEP'TE MİNGUZZİ VAKASI! 16 YAŞINDAKİ ÇOCUK VE ARKADAŞINI BIÇAKLADILAR

  • Pazartesi 26.8 ° / 13.9 ° Güneşli
  • Salı 27.7 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.8 ° / 13.1 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 27 1 5 53 86
2.Fenerbahçe 33 24 3 6 51 78
3.Beşiktaş 33 16 7 10 20 58
4.Samsunspor 33 17 10 6 12 57
5.İstanbul Başakşehir 33 15 12 6 6 51
6.Eyüpspor 34 14 12 8 5 50
7.Göztepe 33 12 10 11 13 47
8.Konyaspor 34 13 14 7 -3 46
9.Trabzonspor 33 12 11 10 11 46
10.Kasımpaşa 33 11 9 13 1 46
11.Kayserispor 33 11 11 11 -8 44
12.Antalyaspor 33 12 14 7 -22 43
13.Gazişehir Gaziantep 33 12 15 6 -5 42
14.Rizespor 33 12 17 4 -13 40
15.Alanyaspor 33 10 15 8 -10 38
16.Bodrum FK 33 9 16 8 -13 35
17.Sivasspor 34 9 17 8 -13 35
18.Hatayspor 34 5 21 8 -26 23
19.Adana Demirspor 34 2 28 4 -59