CHP, 200 BİN KİŞİYİ ‘SAHA’YA HAZIRLIYOR

CHP Parti İçi Eğitim Sorumlusu Atıcı, “sokak örgütlenmesi” modeliyle sahada etkinliğini en yüksek seviyeye çıkaracaklarını belirterek, “Örgütlenilmeyen sokak, girilmeyen ev kalmayacak” dedi.

GÜNDEM 1.06.2021 15:32:08 0
CHP, 200 BİN KİŞİYİ ‘SAHA’YA HAZIRLIYOR

Seçim hazırlıkları kapsamında, “sokak örgütlenmesi” modeliyle sahada etkinliğini en yüksek seviyeye çıkarmayı hedefleyen CHP, projesinin ilk etabını tamamladı.Her birinde 400 kişi olacak şekilde Türkiye genelinde 200 bin öbek oluşturulurken, öbek sorumlularının eğitimine geçildi. CHP Parti İçi Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Milliyet’e, “Örgütlenilmeyen sokak, girilmeyen ev kalmayacak” dedi.

CHP, daha önce sandık çevresi sorumluları aracılığıyla, “sandık bazlı” saha örgütlenmesi yöntemini uyguluyordu. YSK’ya aynı apartman ya da dairede oturan seçmenlerin değişik sandıklarda oy kullanabilmesi yönünde karar alma yetkisinin verilmesinin ardından CHP de “sokak bazlı “ modelini benimsedi.
Milliyet'ten Mehtap Gökdemir'in haberine göre, bu çerçevede yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi veren Atıcı, şunları kaydetti:“Her sandıkta 400 seçmen oy kullanıyor. Her öbekte 400 kişi olacak. Eskiden sandık bazlı örgütleniyorduk, şimdi biz sokakları örgütlemeye başladık. 400 kişiyi bir öbeğe koyuyoruz. Böylece Türkiye genelindeki sandık sayısı 200 bin civarında olduğuna göre bizim de yaklaşık olarak 200 bin civarında öbek oluşturmamız gerekiyordu. Öbek oluşturma işi harita üzerinde tamamlandı. Öbekler oluşturuldu. Şimdi ikinci ve üçüncü etap yürüyor; yani öbeklere uygun kişiler atanıyor ve bunlar eğitiliyorlar. Dördüncü etapta ise ev ziyaretleri, esnaf ziyaretleri olacak.”

Salgın koşulları ve tedbirleri dikkate alınarak şu an ev ziyaretleri yapılamadığını ifade eden Atıcı, “Ama evlere girme zamanı geldiğinde herkes bu eğitimi almış ve eve girmeye hazır olacak. Yasaklar kalktığı anda evlere girilip çalışmalara başlanılacak. Örgütlenilmeyen sokak, girilmeyen ev kalmayacak” dedi.
HEDEF KARARSIZLAR
Her 400 kişiye göre oluşturulan öbeklerin aşağı yukarı 120-130 haneye karşılık geleceğine işaret eden Atıcı, “Yani bir kişiye bağlı 120, 130 hane olacak. Bir insan bir ilçenin tamamını gezemez ama bir insana ‘120 hanen var’ dediğin zaman bu 120 haneyi gezer” ifadelerini kullandı. Atıcı, şöyle devam etti: “120 hanenin yaklaşık 30’unun CHP’li olduğunu, 60 hanenin, ‘CHP’ye kısa vadede oy vermeyi düşünmediğini’ varsayıyoruz. Geriye kalan 30 hane. Yani 90 seçmen. Bizim birinci etapta üzerine yoğunlaşmamız gereken bu 30 hanedir. Her öbekte 400 kişi, seçmen olduğuna göre bunun yüzde 25’inin yani yaklaşık 100 kişinin herhangi bir partiye sıkı sıkıya bağlı olmadığını tahmin ediyoruz. Bunlar ilk etapta temas kurulacak insanlar. İlk seçimde en azından üçte birini eğer CHP’ye oy vermeye ikna edebilirsek muazzam bir başarı olur. Sadece bu projeyle yüzde 30’un üzerine çıkıyor CHP.”
'KAPI NASIL ÇALINIR?'
Atıcı, “sokak örgütlenmesi eğitimi”nin kapsamına ilişkin bilgi verirken de, “İletişimi anlatıyoruz. İnsanın kapısı nasıl çalınır, nasıl iletişim kurulur? Öfke kontrolü nasıl yapılır? Kriz nasıl çözülür? Nasıl çözüm odaklı düşünülür? Nasıl insanlar rahatsız edilmez? Nasıl hitap edilir? Eve girdiğinde ne yapacak, ne yapmayacak, onu anlatıyoruz” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10565,74%-0,59
  • DOLAR

    42,17% -0,01
  • EURO

    49,02% -0,28
  • GRAM ALTIN

    5558,99% -1,71
  • Ç. ALTIN

    9196,59% -3,17

ÖZGÜR ÖZEL MUSTAFA ELİTAŞ İLE YAPTIĞI SOHBETİ AKP'YE MANİDAR SÖZLER İLE AÇIKLADI

CBADAYOFİSİ → CBADAYOFİSİ1 → CBADAYOFİSİ11: SANSÜRE KARŞI DİRENİŞ!

6 ŞUBAT DAVASINDA ŞOK TESPİT: AFAD VE YEREL YÖNETİMLER “SORUMLU” İLAN EDİLDİ

ŞULE ÇET DAVASINDA TEPKİ ÇEKEN GELİŞME: BERK AKAND’IN TAHLİYE EDİLDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

ŞANLIURFA’DA İNŞAAT ÇÖKTÜ: 2 İŞÇİ ENKAZ ALTINDA CAN VERDİ

TATİL BİTTİ, MARATON BAŞLIYOR: OKULLARDA ZİL YARIN ÇALIYOR

ÇOCUK SAĞLIĞI TEHLİKEDE: TİCARET BAKANLIĞI İKİ MARKAYI KARA LİSTEYE ALDI!

46 ÇOCUĞA İSTİSMARLA GÜNDEME GELMİŞTİ: ENSAR VAKFI'NDAN "OKULLARDA DİN EĞİTİMİ" PROGRAMI

HATİMOĞULLARI: “DEVLETİN ALEVİ’Sİ YAPAMAYACAKSINIZ – BİZİ BİÇİMLENDİREMEZSİNİZ!

“İBB İDDİANAMESİ: ‘ORMAN KANUNU’NA MUHALEFET’LE YARGILIYORLAR, AYNI SUÇU AKP’Lİ BELEDİYELER İŞLEYİNCE SES ÇIKMADI!”

GECE YARISI ZAMMI: AKARYAKIT FİYATLARI BİR KEZ DAHA DEĞİŞTİ

TELE 2 HABER, KAYYUMUN YAYINA SON VERDİĞİ SAATTE ALKIŞLARLA YAYINA BAŞLADI

ERGÜNEŞ FIRTINASI: SEÇİLEMEYEN HSK ÜYESİ, JET HIZLA AKP İLÇE BAŞKANI!

'İSTANBUL İDDİANAMESİ' İNTERNET SİTESİ VE X HESABI ERİŞİME ENGELLENDİ

KIBRIS İÇİN TARİHİ DİPLOMASİ: ALMANYA DEVREYE GİRİYOR

EV SAHİBİ OLMA UMUDU: SOSYAL KONUTTA BAŞVURULAR YAĞIYOR

HATAY’DA YİNE SEL: “HİZMET GELECEK” DENİLDİ, ALTYAPI HÂLÂ YOK

İMAMOĞLU'NUN SOSYAL MEDYA HESABINA İKİNCİ DEFA ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ

ARINÇ CEZAEVİNDE: “DEMİRTAŞ VE KAVALA BU ÜLKENİN YENİDEN KUCAKLAŞMASINI İSTİYOR”

CHP’Lİ ÜNSAL: KADIN BAŞKAN OLARAK  ZORBALARA İZİN VERMEYECEĞİM!

“ANKARA’DA ELÇİLİK KRİZİ: ESAD ÖDEMEMİŞ, ŞARA ÇÖZÜM ARIYOR!”

“MERKEZ BANKASI ANKETİNDE ALARM: YIL SONU ENFLASYON BEKLENTİSİ YENİDEN YÜKSELDİ!”

“ANKARA’DA YÜREK YAKAN TÖREN: 20 ASKER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI”

HATAY’DA STRATEJİK HAMLE: HBB MECLİSİ BORÇLANMAYI AÇTI, BEDESTEN’İ KİRAYA VERDİ!

SAVCILIK AÇIKLADI: DÖRT ŞİRKETE DAHA KAYYUM ATANDI

MENZİL’DE SİYASİ FAY HATTI: ERDOĞAN–ARINÇ REKABETİ DERİNLEŞİYOR!

ROJİN’İN ÖLÜMÜNDE SARSICI İDDİA: ATLETİNDE BAŞKA BİR KADININ KANI!

ORTAKÖY’DE ZEHİR ZİNCİRİ: İKİ ÇOCUĞUN ARDINDAN ANNE DE HAYATA TUTUNAMADI!

32 MİLYARLIK AKIŞ DEŞİFRE EDİLDİ: DEV PLATFORM TMSF DENETİMİNDE!

ÖZEL’İN GİZLİ TANIK ÇIKIŞI YARGIYI HAREKETLENDİRDİ: BAŞSAVCILIK YALANLADI!

Yükleniyor


CBADAYOFİSİ → CBADAYOFİSİ1 → CBADAYOFİSİ11: SANSÜRE KARŞI DİRENİŞ!

ŞULE ÇET DAVASINDA TEPKİ ÇEKEN GELİŞME: BERK AKAND’IN TAHLİYE EDİLDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

ŞANLIURFA’DA İNŞAAT ÇÖKTÜ: 2 İŞÇİ ENKAZ ALTINDA CAN VERDİ

ÇOCUK SAĞLIĞI TEHLİKEDE: TİCARET BAKANLIĞI İKİ MARKAYI KARA LİSTEYE ALDI!

HATİMOĞULLARI: “DEVLETİN ALEVİ’Sİ YAPAMAYACAKSINIZ – BİZİ BİÇİMLENDİREMEZSİNİZ!

“İBB İDDİANAMESİ: ‘ORMAN KANUNU’NA MUHALEFET’LE YARGILIYORLAR, AYNI SUÇU AKP’Lİ BELEDİYELER İŞLEYİNCE SES ÇIKMADI!”

  • Pazar 17.3 ° / 8 ° false
  • Pazartesi 18.3 ° / 8 ° Güneşli
  • Salı 20.1 ° / 8.6 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7