Tarih: 04.08.2021 00:37

ÇAVUŞOĞLU: YARIN UKRAYNA’DAN 4 HELİKOPTER DAHA GELECEK

Facebook Twitter Linked-in

Ülkenin birçok noktasında orman yangınları sürerken, Antalya'daki duruma ilişkin yapılan basın toplantısında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıklamalarda bulundu.
Çavuşoğlu, 'Yarın Ukrayna’dan 4 tane daha yangın söndürme helikopteri gelecek. Bu helikopterlerin bir avantajı da akşam saatlerinde de yangına müdahale edebilecek. Tüm imkanlarımızla yangınla mücadelemizi sürdürüyoruz' dedi.
Bakan Murat Kurum ise yangın dolayısıyla 31 mahallenin boşaltıldığını söyledi. Kurum, yangından zarar gören konutların TOKİ eliyle yapılacağını ifade etti.
Çavuşoğlu, 'Hiçbir zaman bize gelen teklifleri sırf gurur ya da kibir olsun diye reddetmemiz söz konusu değil. Ormanlarımız yanıyor, şehirlerimiz yanıyor. Farklı ülkelerden gelen teklifleri titizlikle değerlendirdik' ifadelerini kullandı. 
YUNANİSTAN AÇIKLAMASI
Çavuşoğlu, Yunanistan'dan gelen yardımın reddedilmesine ilişkin ise 'İlişkimiz kötü olduğu için değil. Daha önce de böyle şeyler olduğunda Türkiye ve Yunanistan birbirlerine yardım etmiştir. Orada da değişik bölgelerde yangınlar var' diye konuştu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —