Hatay Büyükşehir Belediyesi, gelecek nesillere daha yeşil ve yaşanabilir bir kent bırakma arzusuyla yürüttüğü çalışmalara bir yenisini daha ekliyor.
Geçen aylarda şehrin farklı noktalarında çıkan yangınlar sebebiyle tahrip olan çok sayıdaki ormanlık alanı tekrar yeşillendirmek için kolları sıvayan Hatay Büyükşehir Belediyesi, topraklarını canlandırmak için ilk adımı attı.
ARSUZ’DA YÜZLERCE FİDAN TOPRAKLA BULUŞTURULDU
4 bin 835 hektarlık alanın kül olduğu ve birçok tarım alanının zarar gördüğü yangınların sebep olduğu yaraları sarmak için ilk günden itibaren tüm birimleriyle çalışan Hatay Büyükşehir Belediyesi, yüzlerce fidanı Arsuz Karaağaç Cumhuriyet Mahallesi Hatun Mezarlığı ve çevresinde toprakla buluşturdu.Kızılçam, defne ve zeytin fidanlarını yeniden yeşermesi için Hatay Büyükşehir Belediyesi idarecileri, Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, CHP Gençlik Kolları üyeleri ve Arsuzlu vatandaşlar bir araya geldi.
“FİDAN DİKİMİ YANGIN YARALARINA MERHEM OLACAK”
Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven yaptığı açıklamada yangınlar sonrasında birçok ağacın ve canlı türünün yok olduğunu belirtti. Güven, “Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Lütfü Savaş’ın girişimleriyle bir kampanya başlatıldı. Arsuz halkı ve doğamız adına kendisine çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Toprakların ağaçlandırılmasının ormanlar için merhem olduğunu belirten Büyükşehir Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Murat Bayram da, “Bugün başlattığımız kampanya ile birlikte 2 bin fidan dikiyoruz. Katılımcılara ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
HEDEF 1 MİLYON FİDAN
Hedeflerinin bir yıllık süre zarfında 1 milyon fidanı toprakla buluşturmak olduğunu belirten Büyükşehir yetkilileri, ağaçlandırma çalışmalarında ekosistemi doğrudan etkileyen ve meyve verebilen ceviz, zeytin ve meşe palamudu gibi ağaçların da dikiminin yapılacağını ifade etti.Anlamlı etkinliğin sonunda yüzlerce fidan diken doğa ve Hatay gönüllüleri, fidanların sağlıklı gelişimi için can suyunu da vermeyi ihmal etmedi.
9367,77%3,72
34,47% 0,05
36,42% 0,21
2956,00% 0,72
4956,37% 0,55