BOĞAZİÇİLİ 70'İ AŞKIN AKADEMİSYENDEN MELİH BULU HAMLESİ

Boğaziçi Üniversitesi'nden 70'i aşkın akademisyen, Erdoğan rektör olarak atadığı AKP’li Melih Bulu için Danıştay’a başvurdu.

GÜNDEM 2.03.2021 13:14:32 0
BOĞAZİÇİLİ 70

AKP’li rektör Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne atanmasına ilişkin protestolar devam ederken üniversitede görev yapan 70’i aşkın akademisyen, Danıştay’a başvurarak Bulu’nun rektör olarak atanmasına ilişkin kararın iptalini istedi.
Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar'ın haberine göre, sunulan dilekçede, Bulu’nun atamasının “güncel mevzuat hükümlerine uygun görüldüğü ancak anayasal ilkeler ve kurallarla bağdaşmaktan uzak, hukuka aykırı bir yöntem” olduğuna dikkat çekildi. Dilekçede AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın takdir yetkisinin “kamu yararının aleyhine” kullanıldığı vurgulandı. 
‘MEMUR DEĞİLDİ’
Akademisyenlerin, 26 Şubat tarihinde Danıştay’a sunduğu dilekçede, YÖK’ün 9 Ekim 2020 tarihinde Boğaziçi’ne rektör atamasının yapılacağını duyurduğu başvuruların ise 15 gün içerisinde kurumun belirlediği e-posta adresine yapılmasının istendiği kaydedildi.
Rektör ataması gibi önemli atamanın bu kadar kısa bir sürede internet üzerinden duyurulmasının anlaşılmasının zor olduğunun kaydedildiği dilekçede, YÖK’ün ilanında atanacak rektörde istenilen kriterler arasında, “Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde bulunan; ‘Kamuda ve/veya sosyal güvenlik kurumlarına tabi olmak kaydıyla uluslararası kuruluşlar ile özel sektörde veya serbest olarak en az beş yıl çalışmış olmak’ şartını sağladığını gösterir belge” istendiği anlatıldı.
Ancak dilekçede, Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne atandığı esnada devlet memuru olmadığı gibi, bir vakıf üniversitesinde rektörlük yapmakta olduğunun anlaşıldığı belirtildi. 
‘SİYASİ GEÇMİŞİ ENGEL’
Bulu’nun AKP içerisindeki siyasi geçmişine de değinilen dilekçede, “2547 sayılı yasa 59.maddesi ile öğretim elemanlarının siyasi partilere üyeliklerinin yolu açılmışsa da aynı yasa maddesine göre siyasi parti üyeliği olan kişilerin rektör olamayacakları da ayrıca düzenlenmiştir” denildi.
Ayrıca dilekçede Boğaziçi Üniversitesi’ndeki akademisyenlerin, Boğaziçi öğrencilerinin ve Boğaziçi Üniversitesi mezunlarının bu atamaya karşı olduğu kaydedildi.
MELİH BULU SEÇİM TANIMADI
Boğaziçi Üniversitesi Rektörü AKP’li Melih Bulu, üniversitenin sosyal bilimler enstitüsü (SBE) müdürlüğü için yapılan seçimi tanımadı. 
Çevrimiçi olarak 9 Şubat’ta düzenlenen ve tek aday olan Prof. Dr. Ünal Zenginobuz, SBE müdürlüğünü kazandı. Bulu ise kendisiyle çalışmayı kabul eden iki öğretim üyesinden biri olan Prof. Dr. Naci İnci’yi, rektör yardımcılığı görevinin yanı sıra vekâleten SBE müdürü olarak atandı. Fizik bölümü öğretim üyesi olan İnci’nin sosyoloji, siyaset bilimi, tarih, psikoloji gibi bölümlerin yer aldığı enstitüye atandı.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9922,98%5,51
  • DOLAR

    39,81% -0,23
  • EURO

    46,80% -0,19
  • GRAM ALTIN

    4206,36% 0,15
  • Ç. ALTIN

    6644,83% -1,42

ÖZGÜR ÖZEL'DEN KURULTAY DAVASI TEPKİSİ…

TANAL’DAN LÜTFÜ SAVAŞ ÇIKIŞI: "AKP’NİN TRUVA ATI GİBİ DAVRANMAK CHP’YE İHANETTİR!"

ERDOĞAN’DAN EKONOMİ VE SİYASET MESAJI“SAKİN SULARA GEÇİŞ ZAMAN ALACAK”

İKTİDARIN KALEMLERİ DÖNDÜ: AHMET HAKAN KILIÇDAROĞLU’NU HEDEF ALDI

KURULTAY DAVASINDA KARAR 8 EYLÜL’E KALDI: CHP'DEN SERT TEPKİ

HATAY ANTAKYA’DA ORMAN YANGINI

ÇOCUKLARIN GÖZÜ ÖNÜNDE SKANDAL: KILIÇLI SALDIRGAN TUTUKLANDI

TÜRKİYE ALEV ALEV: SADECE ORMANLAR DEĞİL, GELECEK YANIYOR!

ÖZGÜR ÖZEL'DEN DAVA ÖNCESİ NET MESAJ

BİR GÜNDE 77 YANGIN MEYDANA GELDİ

FETÖ GÖLGESİNDE ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI..

CHP’DE DERİN KULİS: CEYLAN’A TELEFONLA DİZAYN TEKLİFİ!

SADECE 2 EV KURTULDU, BÖLGE TAMAMEN KÜL OLDU: FELAKET ŞEHİR ŞEHİR YAYILIYOR

CHP'NİN DUAYEN BAŞKANI'NDAN KILIÇDAROĞLU'NA ÇOK AĞIR SÖZLER!

NARİN CİNAYETİNİN SEYRİNİ DEĞİŞTİRECEK RAPOR HİNDİSTAN'DAN

TÜRKİYE YANGINLA MÜCADELE EDİYOR

ERDOĞAN’DAN TARIM VE EKONOMİ MESAJLARI

GAZETECİ İRFAN DEĞİRMENCİ GÖZALTINA ALINDI

İMAMOĞLU’NDAN PARLAMENTER SİSTEM SÖZÜ: ÇÜNKÜ MİLLET BÖYLE İSTİYOR

MANSUR YAVAŞ’TAN KILIÇDAROĞLU’NA NET REST

ÖZGÜR ÖZEL 'ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ' DEDİĞİ AN ALKIŞ TUFANI KOPTU! ALMANLAR AYAKTA ALKIŞLADI

ERZURUM'DA TAŞ OCAĞI GÖÇTÜ: 3 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

İMAMOĞLU "YANILMAMIŞIM" DİYEREK PAYLAŞTI

KILIÇDAROĞLU'NDAN “GENEL BAŞKAN NEREDEYSE MERKEZ ORASIDIR” ÇIKIŞI

MOTORİNE ZAM GELDİ

ÖZGÜR ÖZEL: NE BUTLAN OLACAK NE KAYYUM OLACAK!

İMAMOĞLU ÖZGÜR ÖZEL İÇİN HEM DESTEK VERDİ HEM DESTEK İSTEDİ

KILIÇDAROĞLU’NA BİR ÇAĞRI DA ALEVİLERDEN: BU KİRLİ OYUNU BOZABİLİRSİNİZ

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL'E ÇOK KRİTİK ÜÇ İSİMDEN DESTEK

DEVA PARTİSİ'NDEN 2 MİLLETVEKİLİ BİRDEN PARTİDEN AYRILDI

Yükleniyor


TANAL’DAN LÜTFÜ SAVAŞ ÇIKIŞI: "AKP’NİN TRUVA ATI GİBİ DAVRANMAK CHP’YE İHANETTİR!"

KURULTAY DAVASINDA KARAR 8 EYLÜL’E KALDI: CHP'DEN SERT TEPKİ

ÇOCUKLARIN GÖZÜ ÖNÜNDE SKANDAL: KILIÇLI SALDIRGAN TUTUKLANDI

TÜRKİYE ALEV ALEV: SADECE ORMANLAR DEĞİL, GELECEK YANIYOR!

ÖZGÜR ÖZEL'DEN DAVA ÖNCESİ NET MESAJ

BİR GÜNDE 77 YANGIN MEYDANA GELDİ

  • Pazartesi 34 ° / 17.5 ° Güneşli
  • Salı 35.6 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 35 ° / 19.5 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2