BİR GENÇ DAHA YAŞAMINA SON VERDİ 

Cemaat baskısı ve yaşam zorlukları nedeniyle intihar eden Enes Kara'dan sonra onunla aynı yaşta olan Samet Demir de İstanbul’da yaşamına son verdi. Vapurdan atlayan Demir'in intihar sebebi öğrenilemezken, cenazesi ise 6 gündür bul

GÜNDEM 16.01.2022 18:54:55 0
BİR GENÇ DAHA YAŞAMINA SON VERDİ 

Yeni Yaşam'dan Yusuf Özdemir'in haberine göre, aslen Siirtli olan Zeytinburnu’ndaki ailesi ile birlikte kalan 20 yaşındaki Samet Demir, Şişli’de bulunan bir firmada temizlikçi olarak çalışıyordu. 10 Ocak Pazartesi günü izinli olan Demir, Kadıköy’e gitti. Akşam saatlerinde de eve dönmek için Kadıköy-Eminönü vapuruna bindi. Saat 21.05 sıralarında vapurun arka kısmına geçen Demir, üstündeki elbiseleri çıkararak, Haydarpaşa açıklarında denize atladı. Bu intihar olayından ne vapur kaptanı ne de vapurdaki güvenlikçiler haberdar oldu.
45 DAKİKA SONRA HABERLERİ OLDU  
Vapur, Eminönü İskelesi’ne vardığında yolcular Demir’in elbiselerini fark etti. Bu sırada saat 21.50’yi gösteriyordu. Yani vapur görevlileri olaydan ancak 45 dakika sonra haberdar oldu. Bunun üzerine olay yerine gelen polis, vapurun güvenlik kamerasını inceledi. Görüntülerde Demir’in Haydarpaşa açıklarında intihar ettiği görülüyor. Üzerindeki elbiseleri çıkaran Demir, cüzdanını da yere koyduktan sonra denize atlıyor. 
ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR   
Kimlik üzerinden aileye ulaşan polis, Demir’in intihar ettiği bilgisini verdi. O günden bu yana Demir’in cenazesine ulaşılamazken, Demir’i arama kurtarma çalışmalarının, “hava şartları” gerekçe gösterilerek yavaş yürütüldüğü belirtildi. Neden intihar ettiği bilinmeyen Demir’in ailesi ise olayın araştırılmasını ve açığa çıkmasını istiyor. Aradan geçen 7 güne rağmen cenazenin bulunmadığını ve etkin bir soruşturmanın yürütülmediğini belirten Demir’in ağabeyi Cahit Demir, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak, olayın geniş bir şekilde araştırılmasını istedi. Verilen dilekçede ağabey Demir şunları belirtti: “Samet Demir benim kardeşim olur, 10 Ocak’ta Fatih Balat’ta bulunan deniz polisi bizi aradı.

Kadıköy’den Eminönü’ne geçen vapurda görgü tanıklarının tespiti ile kardeşimin intihar ettiğini ifade ettiler. Biz de tabi ki de endişelendik ve araştırmaya başladık. Kardeşimin kullandığı telefon hala kayıp. Bu telefonun bulunmasını ve sinyal yeri tespiti ile kardeşimin nereye gittiğinin tespit edilmesini istiyoruz. Yine WhatsApp görüşmelerinin incelenmesini ve kardeşimin birlileri tarafından tehdit edilip edilmediğinin incelenmesini istiyoruz. Dilekçemizin, ilgili karakola sevki ile vapurda bulunan kamera kayıtlarının istenilerek incelenmesi ve yanında kimlerin olduğunu ve neden atladığının tespiti ile kardeşimin bulunması için gerekenin yapılmasını istiyorum.”
POLİS GÖRÜNTÜLERİ VERMEDİ 
Ağabey Cahit Demir, olayı öğrenir öğrenmez Fatih’te bulunan Balat Deniz Karakolu’na gittiklerini ve görüntüleri izlediklerini söyledi. Kayıtları istediklerini ancak polisin “güvenlik” ve “sosyal medyada paylaşırsınız” diyerek görüntüleri vermediğini aktaran Demir, “Kardeşim vapurdan atlıyor ama hiçbir güvenlik görevlisi ve kaptan bunu fark etmiyor. Bunu anlamakta güçlük çekiyoruz. Kardeşim denize atladıktan 45 dakika sonra fark ediliyor. Onu da yolcular fark ediyor. Bu nasıl bir vapur? Demek ki bu vapurda bir cinayet yaşansa kimsenin haberi olmayacak” diye ifade etti.
TELEFONU KAYIP 
Kardeşinin telefonunun da kayıp olduğunu ancak polislerin bu konuda da kendilerine herhangi bir bilgi vermediğinin altını çizen Demir, “Telefonun bir an önce bulunmasını ve kardeşimin nereye gittiğinin tespit edilmesini istiyoruz. Yine yazışmalarının bulunmasını istiyoruz. Aile olarak neden bize bilgi verilmiyor anlamış değiliz” diye konuştu.
'OLAY NETLEŞTİRİLMEDİ'

Demir, kardeşinin neden intihar ettiğine dair bir bilgisinin olmadığını ifade ederek, “Hiçbir sıkıntısı yoktu. Sigara dahi içmezdi. 3 ay sonra askere gidecekti. Bunun için bir ay sonra işten ayrılıp Siirt’e gidecekti. Orada iki ay kaldıktan sonra askere gidecekti. Neden böyle bir şey yaptı anlamış değiliz. Onun için bu olayın netleştirilmesini istiyoruz” dedi.
SADECE TEK BİR TENKE ÇALIŞIYOR 
Pazartesi’den bu yana kardeşinin cenazesinin bulunmadığını vurgulayan Demir, arama kurtarma çalışmalarının “hava şartları” gerekçe gösterilere geç yürütüldüğünü söyledi. Kardeşinin bir an önce bulunması için çağrıda bulunan Demir, “Arama kurtarma çalışmaları hızlandırılmalı. Bunun için herkes elinden geleni yapmalıdır” dedi. Öte yandan son iki gündür havanın güzel olduğu İstanbul’da, arama kurtarma ekiplerinden sadece bir teknenin çalışması dikkat çekti. 


 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10642,6%-0,43
  • DOLAR

    40,53% -0,48
  • EURO

    47,61% -0,42
  • GRAM ALTIN

    4352,92% -1,37
  • Ç. ALTIN

    6999,67% -0,32

FİLİSTİN EYLEM PLANINI İMZALAMAYAN TÜRKİYE VE HAKAN FİDAN’A ÖZEL’DEN SERT TEPKİ

HATAY’DA BABA DEHŞETİ: OĞLUNU SOKAK ORTASINDA DEFALARCA BIÇAKLADI!

HATAY’IN İKİ YAKASI 55 KİLOMETRELİK YENİ YOL İLE BİRLEŞTİ

MHP'NİN KOMİSYONDA GÖREVLENDİRDİĞİ İSİMLER NETLEŞTİ

BURSA'DAKİ YANGINDAN ŞEHİT HABERİ GELDİ

ELAZIĞ’DA ORMAN YANGINI 2 GÜNDÜR SÜRÜYOR! RÜZGAR TEHLİKEYİ BÜYÜTTÜ

CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANI OKTAY SARAL’DAN BURSA İÇİN DUA

CUMHURBAŞKANLIĞI ADAY OFİSİ AÇILDI: “BU OFİS MİLLETİN OFİSİDİR!

ABDULLAH GÜL: DÜNYA HİÇ GÖRÜLMEDİĞİ KADAR TEHLİKELİ BİR DÖNEMDEN GEÇİYOR

BURSA’DA ORMAN YANGINI BÜYÜYOR: KESTEL VE GÜRSU ALEVLERLE MÜCADELE EDİYOR!

ADLİ TIP'TAN MEHMET MURAT ÇALIK AÇIKLAMASI

İSKENDERUN’DA ŞEHİT OLAN İKİ ASKER İÇİN SİYASİLERDEN SERT TEPKİ

KARABÜK'TE 4 GÜNDÜR SÜREN YANGIN KÖYLERE YAKLAŞTI: YOĞUN MÜDAHALE SÜRÜYOR

İMRALI HEYETİNDEN ÖCALAN GÖRÜŞMESİ SONRASI AÇIKLAMA: "KOMİSYON" VURGUSU

ANTALYA'DAKİ ORMAN YANGINLARI DEVAM EDİYOR

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDE RÜŞVET SORUŞTURMASINDA İKİNCİ DALGA: İKİ İSİM TUTUKLANDI

ÖCALAN’IN İMRALI’DA SOLUNA OTURTTUĞU İSİM TAHLİYE OLDU

CUMA VAAZINDA FAİZ İSYANI: CEMAATTEN BİR KİŞİ MİNBERE ÇIKTI

BAKAN TUNÇ:25 BİN HAKİM VE SAVCIYA TÖHMET ALTINDA BIRAKMAK HUKUKA AYKIRIDIR”

MSB’DEN AÇIKLAMA: İSKENDERUN’DA YÜKSEK ATEŞ NEDENİYLE İKİ ASKER ŞEHİT

MANSUR YAVAŞ: DODURGA MAHALLESİ’NDE RANTA DAYALI İMAR PLANLARI MAHKEMEDE KAYBEDİLDİ

ERDOĞAN:“PUTİN VE TRUMP’I İSTANBUL’DA BİR ARAYA GETİRMEK İSTİYORUM”

FRANSA'DA YARGITAY'DAN "BEŞAR ESAD" KARARI

ABDURRAHMAN TUTDERE'NİN EV HAPSİ KARARI KALDIRILDI

AYŞE TOKYAZ CİNAYETİ SORUŞTURMASI: 4 POLİS VE 1 GÜVENLİK AMİRİ TUTUKLANDI

LÜBNANLI DEVRİMCİ CORC ABDULLAH SERBEST BIRAKILDI

BAKIRKÖY MİTİNGİ OPERASYONU: 10 TİP'Lİ HAKKINDA TUTUKLAMA TALEBİ

ARINÇ’TAN ÇALIK’A HASTANE ZİYARETİ: ÇALIK PIRLANTA GİBİ İNSAN

DİYARBAKIR'DA PETROL KUYUSUNDA PATLAMA: 2'Sİ AĞIR 7 İŞÇİ YARALI

TİP’E BAKIRKÖY MİTİNGİ OPERASYONU: PARTİ YÖNETİCİLERİ VE ÜYELERİ GÖZALTINA ALINDI

Yükleniyor


MHP'NİN KOMİSYONDA GÖREVLENDİRDİĞİ İSİMLER NETLEŞTİ

BURSA'DAKİ YANGINDAN ŞEHİT HABERİ GELDİ

ELAZIĞ’DA ORMAN YANGINI 2 GÜNDÜR SÜRÜYOR! RÜZGAR TEHLİKEYİ BÜYÜTTÜ

CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANI OKTAY SARAL’DAN BURSA İÇİN DUA

CUMHURBAŞKANLIĞI ADAY OFİSİ AÇILDI: “BU OFİS MİLLETİN OFİSİDİR!

ABDULLAH GÜL: DÜNYA HİÇ GÖRÜLMEDİĞİ KADAR TEHLİKELİ BİR DÖNEMDEN GEÇİYOR

  • Pazar 38.9 ° / 22.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 36.6 ° / 21.9 ° Güneşli
  • Salı 33.7 ° / 20.7 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2