Tarih: 12.02.2022 22:03

BİDEN İLE PUTİN ARASINDAKİ KRİTİK GÖRÜŞME SONA ERDİ

Facebook Twitter Linked-in

ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki kritik Ukrayna görüşmesinin sona erdiği bildirildi.
Beyaz Saray'dan gönderilen basın notuna göre Biden ile Putin arasındaki telefon görüşmesi ABD Doğu saatiyle 12.06'da (TSİ 20.06) tamamlandı. 1 saat 2 dakika süren telefon görüşmesine ilişkin Beyaz Saray'dan bir açıklama yayımlandı.
'GERİLİMİ AZALTMA VE DİPLOMASI' ÇAĞRISI
Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Biden'ın Putin'e Ukrayna'nın olası işgali durumunda açıkça yaptırım uyarısında bulunduğu ifade edildi.
Beyaz Saray'dan yapılan açıklama şu şekilde:
Başkan Biden, Putin ile yaptığı görüşmede, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi halinde ABD ve müttefiklerimizin Rusya'ya hızlı ve ciddi maliyetler yükleyeceğini açıkça belirtti. Bunun yerine gerilimi azaltma ve diplomasiye katılmaya çağırdı.
NE OLMUŞTU?
Dün ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'ın 'Rusya Ukrayna'da işgale her an başlayabilir.' şeklindeki açıklamasının ardından gözler bugün Biden ile Putin arasındaki görüşmeye çevrilmişti.
ABD yönetimi, Ukrayna'daki zorunlu olmayan diplomatik personelin ülkeyi terk etmesi talimatını vermiş, ayrıca ülkedeki 160 askerini de geri çekme kararı almıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —