BERBEROĞLU’NA TAHLİYE

BERBEROĞLU’NA TAHLİYE

Meclis'te milletvekilliği düşürüldükten sonra tutuklanarak cezaevine gönderilen CHP'li Enis Berberoğlu 24 saat geçmeden tahliye edildi. Koronavirüs önlemleri kapsamında tahliye edilen Berberoğlu, Maltepe Açık Cezaevi'nden ç?

TBMM Genel Kurulu'nda milletvekilliği düşürülen CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. Maltepe Açık Cezaevi'ne gönderilen Berberoğlu bu akşam 'corona virüsü önlemleri' kapsamında tahliye edildi. Enis Berberoğlu tahliye kararının ardından cezaevinden çıktı.

Berberoğlu, MİT Tırları davasında 'devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken bilgileri açıklamak' suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezası almış ve Yargıtay tarafından cezası onanmıştı. Karara karşı Anayasa Mahkemesi'ne başvuran Berberoğlu’nun milletvekilliği, karar beklenmeden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat oktay imzalı yazının TBMM’de okunmasıyla düşürülmüştü.
Daha önce Daha önce 19 ay cezaevinde kalan ve tutuklanma kararından 24 saat geçmeden  koronavirüs önlemleri kapsamında 2 ay ceza erteleme kararı ile cezaevinden çıkan Berberoğlu, doğum gününü evinde kutlayabilecek.