BAŞKENT’E GİRİŞİ ENGELLENEN BARO BAŞKANLARI OTURMA EYLEMİNE BAŞLADI

BAŞKENT’E GİRİŞİ ENGELLENEN BARO BAŞKANLARI OTURMA EYLEMİNE BAŞLADI

AKP ve MHP'nin Avukatlık Kanunu'nda ve baroların seçim sisteminde değişiklik yapmak istemesine karşı birçok ilden yürüyen baro başkanları Ankara girişinde polis tarafından “Valilik izni yok” denilerek engellendi.

Bunun üzerine Ankara’ya 300 metre kala oturma eylemi başlatan baro başkanları, “Anayasal ve yasal hakkımızı yani Ankara’ya girişimizi engellediler. Bu durum karşısında bizim yola çıkışımızın ne kadar anlamlı olduğu ortaya çıktı” dediler.

AKP ve MHP'nin Avukatlık Kanunu'nda ve baroların seçim sisteminde değişiklik yapmak istemesine karşı birçok ilden yürüyen baro başkanları Ankara girişinde polis tarafından “Valilik izni yok” denilerek engellendi. Bunun üzerine Ankara’ya 300 metre kala oturma eylemi başlatan baro başkanları, “Anayasal ve yasal hakkımızı yani Ankara’ya girişimizi engellediler. Bu durum karşısında bizim yola çıkışımızın ne kadar anlamlı olduğu ortaya çıktı” dediler.

AKP ve MHP'nin Avukatlık Kanunu'nda ve baroların seçim sisteminde değişiklik yapmak istemesine karşı birçok ilden 'Savunma yürüyor' sloganıyla baro başkanları ve avukatların başlattıkları yürüyüş Ankara'ya ulaştı. 19 Haziran günü yürüyüşe geçen baro başkanlarını ve avukatları Eskişehir Yolu üzerinde Ankara Barosu heyeti karşılayacaktı ancak polis engel oldu.

Baro başkanları yürüyüşlerinin sonlanmasına 300 metre kala polis tarafından durduruldu. Baro başkanları Türkiye’nin Başkentine girme hakları olduğunu söylerken, polis “Valilik izni yok”dedi.

Baro başkanları aralarında müzakere yaparken bir polis kamerasının kendilerini çekmesine tepki gösterdi.

Polis ile başkanlar arasında tartışma sürdü. Bazı başkanlar akan trafikte yürümeye çalıştı, polis yine engel oldu. Bu sırada 4 baro başkanı polis barikatını aşarak kendilerini bekleyen Ankara Barosu avukatlarının yanına ulaşabildi.

Diğer baro başkanları polis ablukası arasında kendilerine Başkent’e giriş izini verilinceye kadar oturma eylemi başlattı. Burada açıklama yapan Muğla Baro Başkanı Cumhur Uzun, Avukatlık Yasası üzende yapılmak istenen değişikliğin 80 milyonun hukukuna etki edeceğini söyleyerek, şunları belirtti:

“Bu sabah Ankara girişinde tam da yola çıkış sebebimimizi canlı olarak yaşatan, Anayasal ve yasal hakkımızı yani Ankara’ya girişimizi engellediler. Bu durum karşısında bizim yola çıkışımızın ne kadar anlamlı olduğu ortaya çıktı. Baroların temsilcisi avukatlar Anayasal haklarına rağmen Ankara’ya alınmadılar. Anıtkabir’e giderek, Atamıza ülkemizde yaşananları anlatacağız.”

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun 15 baro başkanı ile Anıtkabir’i ziyaret etmesini de değerlendiren Uzun, “Bizi ayrıştırarak gruplara bölmek birliğe yakışmaz. Adı üstende birlik birlik olmak durumundadır” dedi.