Tarih: 27.06.2020 20:14

BAROLARLA İLGİLİ DÜZENLEMENİN  TBMM BAŞKANLIĞI’NA BU HAFTA SUNULMASI BEKLENİYOR

Facebook Twitter Linked-in

Kamu görevine atanacaklar hakkında yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması hükümlerinin yeniden düzenlenmesine ilişkin kanun teklifi de ele alınacak. Son zamanların en büyük tartışması olan barolarla ilgili düzenlemenin ise TBMM Başkanlığı’na bu hafta sunulması bekleniyor.

Personel sayısı 5 bin 763, görevde olan milletvekili sayısı 586 olmak üzere toplamda 6 bin 349 kişinin görev yaptığı TBMM çatısı altında, HDP’li bir milletvekilinin de içinde olduğu 20 kişide koronavirüs tespit edilmişti. Alınan önlemler kapsamında TBMM Genel Kurulu da 25 Haziran Perşembe günü toplanmamıştı. Salı günü çalışmalarına kaldığı yerden başlayacak olan TBMM Genel Kurulu’nda, Yargı Reformu Strateji Belgesi kapsamında hazırlanan “Hukuk Muhakemeleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi” görüşmelerine devam edilecek.
İçişleri Komisyonu’ndan geçen, kamu görevine atanacaklar hakkında yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması hükümlerinin yeniden düzenlenmesine ilişkin kanun teklifi de TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmeye başlanacak. AKP’nin, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) iptal kararının ardından TBMM’ye sunduğu 18 maddelik teklif için Genel Kurul görüşmelerinde bazı değişiklikler yapılması bekleniyor.

AKP’nin TBMM’ye sunduğu “Gıda, Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Teklifi”nin de komisyonda bu hafta görüşülmesi planlanıyor.
Son zamanların en büyük tartışma konusu olan barolarla ilgili düzenlemeye de uzun çalışmaların ardından son şekli veriliyor.  AKP’nin iktidar ortağı MHP ile birlikte hazırladığı teklifin, TBMM Başkanlığı’na bu hafta sunulması bekleniyor.  “Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin, 27 maddelik taslağında, ekim ayının ilk haftasında tüm barolarda baro başkanları ve yönetimleri ile Türkiye Barolar Birliği delege seçimlerinin yapılması öngörülüyor. Teklife göre, 5 binden fazla avukat bulunan illerde asgari 2 bin avukatla ayrı baro kurulabilecek. En az 30 avukat bulunan her ilde baro kurulacak. 5 binden fazla avukat bulunan illerde ise asgari 2 bin avukatla yeni bir baro kurulabilecek.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —