Yetersiz yurt imkanları ve artan ev kiraları dolayısıyla barınma sorunu yaşayan öğrenciler Ankara'da eylem yapmak istedi. Ankara girişinde otobüsleri durdurulan öğrencilerin en az 30'unun gözaltına alındığı öğrenildi.
Yetersiz yurt imkanları ve ev kiralarındaki artışı protesto eden üniversite öğrencilerinin başlattığı ‘Barınamıyoruz Hareketi, Ankara’da eylem yapmak istedi. Ancak Ankara Valiliği eylemi yasakladığını açıkladı.
'SUNDUĞUNUZ REZİL GELECEĞİN KÖLESİ OLMAK DIŞINDA BİR KORKU BİLMİYORUZ'
Öğrenciler ise dün akşam yaptıkları açıklamada “Sunduğunuz rezil geleceğin kölesi olmak dışında bir korku bilmiyoruz. Bu yüzden geri dönmüyoruz ve asılsız, baştan savma açıklamalarından da korkmuyoruz. Bu gece yola çıkıyor ve Ankara’ya gidiyoruz. Bize bu ülkenin gençleri olarak güvenin. Onlara insanca yaşayacak bir yer dahi bulamadığımız bu düzeni kabul edeceğimizi düşündükleri için ne kadar yanıldıklarını gösterelim. Bize, bu ülkenin gençlerine güvenin. Onlara insanca yaşayacak bir yer dahi bulamadığımız bu düzeni kabul edeceğimizi düşündükleri için ne kadar yanıldıklarını gösterelim' ifadelerine yer verdi.
30'A YAKIN GÖZALTI
Bugün sabah saatlerinde başka şehirlerden otobüslerle Ankara'ya giden öğrencilerin önü polis tarafından kesildi.
Barınamıyoruz Hareketi'nin sosyal medya hesabı Ankara'ya girmek isteyen 30'a yakın kişinin gözaltına alındığını duyurdu.
GAZETECİLER DE GÖZALTINDA
'Barınamıyoruz' eylemi için Ankara'ya gitmek isteyen öğrencileri görüntüleyen gazeteci Nebiye Arı, Artı Gerçek muhabirleri Yağmur Kaya ve Hilal Işık gözaltına alındı. Nebiye Arı Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 'Gözaltına alınıyoruz! Basın kartım olmadığı söylenerek gözaltına alınıyoruz, çalışma arkadaşım Işık ile beraber araca bindirildik ve polis tarafından azarlandık. Bağımsız gazeteci olduğumu söylememe rağmen işe yaramadı' bilgisini paylaştı.
Ankara Yüksel Caddesi'nde de eylem yapan öğrencilere polis müdahale etti. Ankara'ya gelmek isteyen öğrencilerle birlikte toplam gözaltına alınan öğrenci sayısının 90'ı aştığı belirtildi.
9367,77%3,72
34,47% 0,05
36,42% 0,21
2956,00% 0,72
4956,37% 0,55