BAKAN KOCA AÇIKLADI: 4 ÜLKEYE UÇUŞLAR DURDU

BAKAN KOCA AÇIKLADI: 4 ÜLKEYE UÇUŞLAR DURDU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsün mutasyona uğraması nedeniyle İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika'dan Türkiye'den uçuşların durdurulduğunu duyurdu. Yolda olanlara test yapılacak ve karantina kuralları uygula

Koronavirüsün mutasyona uğraması nedeniyle ülkeler peş peşe aldıkları kararlarla sınırlarını, uçuşları durdurarak korumaya çalışırken, Türkiye de İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika ile uçuşların durdurulduğunu geceyarısı duyurdu. Yolda olanlara ise test yapılacak ve karantina kuralları uygulanacak.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter'dan, 'İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika'dan ülkemize olan uçuşlarda geçici durdurma kararı alınmıştır' açıklamasını yaptı.
Koca, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, 'Koronavirüsün mutasyonuyla İngiltere'de bulaş hızının arttığı bildirilmiştir. Cumhurbaşkanımızın talimatı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın koordinasyonu ile tedbiren; İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika'dan ülkemize olan uçuşlarda geçici durdurma kararı alınmıştır' dedi.
İNGİLTERE'DEN GELEN TÜM YOLCULARA TEST VE KARANTİNA
Koca ayrıca İngiltere'den Türkiye'ye gelmekte olan tüm yolculara test yapılacağını ve karantina uygulanacağını duyurdu: 
'İngiltere kaynaklı mutasyon riski üzerine alınan tedbirler kapsamında halen yolda olan uçuşlar için tüm yolculara test yapılacak ve karantina kuralları uygulanacaktır. Tedbirler tam koordinasyonla yürütülmektedir'
TAHLİYELERDE MÜTEKABİLİYET
İngiltere'de hızlı yayılan yeni tip koronavirüsün mutasyona uğraması ve bulaş hızının yüzde 70 daha fazla olması nedeniyle uçuşların askıya alındığını belirten Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) de uçuşu durdurulan ülkelere vatandaşların tahliyesinin karşılıklı yapılacağını duyurdu.
Konuyla ilgili olarak SHGM'nin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, Ülkemiz ile İngiltere, Hollanda, Danimarka ve Güney Afrika arasındaki uçuşlar ikinci bir değerlendirmeye kadar durdurulmuştur. Bu arada ilgili vatandaşların karşılıklı tahliyeleri kontrollü olarak yapılabilecektir. Saygıyla duyurulur' denildi.