BAKAN GÜL: PROVOKATİF SÖZLERE KARŞI GEREĞİ YAPILACAK 

BAKAN GÜL: PROVOKATİF SÖZLERE KARŞI GEREĞİ YAPILACAK 

HDP eski Genel Başkanı Başak Demirtaş'a yönelik sosyal medyadaki çirkin paylaşımla ilgili Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Hukuk, bu terbiyesiz ve provokatif sözlere karşı gereğini yapacaktır" dedi.

HDP eski Genel Başkanı Başak Demirtaş'a yönelik sosyal medyadaki çirkin paylaşımla ilgili Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 'Hukuk, bu terbiyesiz ve provokatif sözlere karşı gereğini yapacaktır' dedi. Savcılık, paylaşımı yapan kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini duyurdu
'Vedat Muti7' kullanıcı isimli bir şahıs, Twitter'da, HDP'nin tutuklu eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ı hedef alan cinsiyetçi ve ahlak dışı ifadeler kullandı.
Çirkin paylaşımdan sonra sosyal medyada 'Başak Demirtaş Seninleyiz' etiketi ile Demirtaş'a çok sayıda destek mesajı geldi.
BAKAN GÜL: PROVOKATİF SÖZLERE KARŞI GEREĞİ YAPILACAK
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Selahattin Demirtaş'ın eşine yönelik küfür ve hakaret içerikli twitle ilgili bir açıklama yaptı ve gerekli hukuki işlemlerin yapılacağını duyurdu.
Gül, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada 'Başak Demirtaş'a yönelik çirkin paylaşımı kınıyor, bu ahlaksız ve tahkir edici eylemi en ağır şekilde lanetliyorum. Bir insanın onuru, iffet ve haysiyeti her şeyin üzerindedir. Hukuk, bu terbiyesiz ve provokatif sözlere karşı gereğini yapacaktır.' dedi.
BAŞSAVCILIK'TAN AÇIKLAMA
Konuyla ilgili Sakarya Cumhuriyet Başsavcıs'ndan açıklama geldi. Açıklamada, sözkonusu paylaşımı yapan kişi hakkında soruşturma başlatıldığı ve gözaltı kararı alındığı belirtildi.