BAHÇELİ’DEN HDP’YE SALDIRIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bu haliyle HDP'nin İzmir il binasına yapılan saldırı kanlı bir prova, toplumun sinir uçlarını test eden kalleş bir tertiptir" dedi.

GÜNDEM 18.06.2021 00:11:31 0
BAHÇELİ’DEN HDP’YE SALDIRIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

İzmir’de bir kişi, HDP il başkanlığı binasına girerek, partide çay servisi yapan annesinin yerine bir günlüğüne işe gelen Deniz Poyraz’ı silahla öldürdü.
“KANLI BİR PROVA, KALLEŞ BİR TERTİP”
Olayla ilgili MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:
* Toplumsal huzur ve iç barış ortamımızı sabote etmek isteyen karanlık emeller bu defa İzmir'de sahneye çıkmıştır. Türkiye'nin karışmasını; etnik, ideolojik ve siyasi fay hatlarının kırılarak fitne depremlerinin oluşmasını hedefleyen iç ve dış provokasyonlar devreye alınmıştır.
* Suçluların menfur eliyle, sokakların melun izbeliğinde hıyanet ve husumet arayışına çıkan mihraklar bugün İzmir'de ateşle oynamaya kalkışmışlardır. Bu haliyle HDP'nin İzmir il binasına yapılan saldırı kanlı bir prova, toplumun sinir uçlarını test eden kalleş bir tertiptir. 
“BOZKURT İŞARETİYLE FOTOĞRAFLARI SERVİS EDİLEN SALDIRGANIN ÜSTÜNE GİDİLMELİ” 
* Bu vahim olayın içyüzü mutlaka deşifre edilmeli, önü ve arkası aydınlatılmalıdır. HDP'li yöneticilerin, Halk Tv'nin program akışını planlayan ve tahrikleri canlı tutan kişilerin sahip oldukları bilgi, belge ve bulguları derhal adli ve emniyet birimlerine ulaştırmaları şarttır. 
* Saldırı gerçekleştikten hemen sonra, elinde tuttuğu silahı ve bozkurt işaretiyle fotoğrafları servis edilen saldırganın kararlılıkla üstüne gidilmeli, bağ ve bağlantıları, irtibat ve ilişki ağları hiçbir tavsamaya meydan vermeden araştırılmalı ve açığa çıkarılmalıdır. 
* Bundan sonraki soruşturma ve kovuşturma safhalarının her aşamasına özel izin alarak katılmalarını beklediğimiz HDP'li ve CHP'li yöneticiler, konuyu istismar eden gazeteci ve televizyoncular ne biliyorlarsa anlatmalı ve gerçeğin ortaya çıkışına sonuna kadar hizmet etmelidir. 
“MHP’Yİ SUÇLAMAYA HİÇ KİMSENİN HAKKI DA HADDİ DE YOKTUR” 
* Hasbelkader veya planlı bir senaryonun çerçevesinde bozkurt işareti yaparak sosyal medyadan yayımlayan bir cani üzerinden Milliyetçi Hareket Partisi'ni suçlamaya, töhmet altında bırakmaya, hatta yargısız infaz etmeye hiç kimsenin harcı olmadığı gibi hakkı da, haddi de yoktur. 
* Katilin daha önceden çektirdiği fotoğraflarının birden bire nasıl tedavüle sokulduğu, buna kimlerin önayak olduğu, meselenin hangi odaklar vasıtasıyla Türk-Kürt ihtilafına taşınmak istendiği adaletin başlıca konusu olmalıdır.
“KÜRT KÖKENLİ KARDEŞLERİMİZ TUZAĞA DÜŞMEYECEKLERDİR”
* İnanıyorum ki, Kürt kökenli kardeşlerim oynanan oyuna ve kurulan tuzağa düşmeyeceklerdir.
* MHP'yi sokağa çekmeye çalışanlar, kavgayla ve kaotik hadiselerle muhataplık kurmasına çabalayanlar asla başarılı olamayacak Türkiye düşmanlarıdır. Bozkurt yapan ellerin temiz, kalplerin de vatan ve millet aşkıyla çarpması fikri ve siyasi namusumuzun gereğidir.
“KAPALI DEVRE FAALİYET İÇİNDE OLANLAR TESPİT, TEŞHİR VE TECZİYE EDİLMELİ”
* Bugünkü hassas ortamda herkesin duyarlı ve düşünceli hareket etmesi özellikle temennimdir. Sağlık çalışanıyken istifaen ayrılmış kirli şahsı gerekçe gösterip Milliyetçi-Ülkücü Hareket'i ithama tevessül etmek milli birlik ve kardeşliğe tehlikeli şekilde tahammülsüzlüktür.
* Milliyetçi Hareket Partisi'nin şerefli mücadelesi; hukuk, demokrasi ve siyasi ilkeleriyle sınırlıdır. Bunun dışında hiçbir alan, saha ve zeminde davamızın ve dava arkadaşlarımızın anılması, bulunması, herhangi bir çatışmanın faili olması ihtimalen bile olsa söz konusu değildir.
* HDP binasına saldırı emri verenler, kapalı devre faaliyet içinde olanlar, alacakaranlık ortamdan nemalananlar, el ovuşturanlar, eylemin rotasını çizenler, kamçılanan toplumsal gerginliği kırılma noktasına kadar bükmeyi amaçlayanlar tespit, teşhir ve tecziye edilmelidir.
* Türkiye sokakta bulunmamıştır, sokak aralarında cirit atan casus ve hainlere teslim edilmeyecektir. Milliyetçi Hareket Partisi buna yeminlidir.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    17946,70%0,33
  • DOLAR

    47,84% 0,10
  • EURO

    55,38% 0,31
  • GRAM ALTIN

    6736,33% 0,68
  • Ç. ALTIN

    10756,50% 0,30

İlgili Haberler


SERKAN TOPAL GÖZALTINA ALINDI

ERDOĞAN İMZALADI: ATAMA VE GÖREVDEN ALMA KARARLARI RESMİ GAZETE’DE

KURTULMUŞ ÇERÇEVE YASAYI ANLATTI: “BU YASANIN İÇERİSİNDE ÜÇ TANE SİGORTA VARDIR”

SÜLEYMANCILARIN LİDERİ ALİHAN KURİŞ TUTUKLANDI

7 GENERAL, 18 ALBAY TERFİ ETTİ: KARAR RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

GÜL, AK PARTİ’NİN KURULUŞUNDAN İLK İKTİDAR YILLARINA KADAR SÜRECİ ANLATTI

SORUŞTURMA AÇILMIŞTI: MABEL MATİZ’İN “HA LEYLİM” ŞARKISINA ERİŞİM ENGELİ

TBMM’DE CHP-YENİ PARTİ DENGESİ: ÖZEL’İN MAKAM ODASI YENİ PARTİ’DE

ERDOĞAN: “TERÖRÜN BİTMESİYLE TÜRKİYE ÜZERİNE HESAP YAPANLAR ÜZÜLÜR, VARSIN ÜZÜLSÜNLER”

AKP’YE GEÇECEĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ: ÜMİT DİKBAYIR’DAN AÇIKLAMA

AKP’DE KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNDE YENİ TRANSFERLER...

SÜLEYMANCILAR İÇİN YILLAR ÖNCE YAPILAN “YENİ FETÖ” UYARISI YENİDEN GÜNDEMDE

CHP’Lİ KAHRAMANKAZAN BELEDİYE BAŞKANI AKP’YE KATILIYOR

PAYAS VE ERZİN OSB’LERDE YATIRIMLAR MASAYA YATIRILDI

HBB HAKİM PROJESİYLE İŞ GÜCÜ İHTİYACI VE MESLEK EĞİTİMİ BULUŞTU

ARINÇ’TAN SİSTEM VE PARTİ YÖNETİMİ ELEŞTİRİSİ: “KOLEKTİF AKILDAN ÇOK UZAKLAŞTIK”

MOTORİNDE VERGİ SIFIRLANDI AMA POMPA FİYATI YERİNDE KALDI

SÜLEYMANCILAR SORUŞTURMASINDA 49 GÖZALTI: 10 KİŞİ DAHA ARANIYOR

GÜNDEMAR ARAŞTIRMASI: YENİ PARTİ ÖNDE, AK PARTİ’DE 3,77 PUANLIK GERİLEME

121 YIL SONRA BİR İLK: AVRUPA’DA GÖKYÜZÜ KARARDI

EKREM İMAMOĞLU CHP’DEN İSTİFA ETTİ: “YENİ BİR YOL AÇIYORUZ”

TUGAY’IN AKP’YE GEÇECEĞİ İDDİASI GÜNDEMDEYDİ: KAYNAKLAR “GEÇMEYECEK” DEDİ

ÇERÇEVE YASA SONRASI DEMİRTAŞ TARTIŞMASI: “YASA KAPSAMINDA”

ÖZGÜR ÖZEL’DEN ÇERÇEVE YASA AÇIKLAMASI: “HİBRİT BİR MODEL GELİŞTİRDİK”

ÇERÇEVE YASA ERDOĞAN’IN ONAYINA SUNULDU

KULİS: ERDOĞAN’DAN AKP’Lİ VEKİLLERE “CEMİL TUGAY” SORUSU

80 MADENCİNİN GÖZALTINA ALINMASININ ARDINDAN ANKARA’DA 15 GÜNLÜK YASAK

AKARYAKITA ÇİFTE ZAM: ZAM DALGASI SÜRÜYOR

ÇERÇEVE YASA TBMM GENEL KURULU’NDA KABUL EDİLDİ

DERVİŞOĞLU’NDAN “ÇERÇEVE YASA” TEPKİSİ: “BU BİR TESLİMİYET BELGESİDİR”

Yükleniyor

loading

ERDOĞAN İMZALADI: ATAMA VE GÖREVDEN ALMA KARARLARI RESMİ GAZETE’DE

KURTULMUŞ ÇERÇEVE YASAYI ANLATTI: “BU YASANIN İÇERİSİNDE ÜÇ TANE SİGORTA VARDIR”

SÜLEYMANCILARIN LİDERİ ALİHAN KURİŞ TUTUKLANDI

7 GENERAL, 18 ALBAY TERFİ ETTİ: KARAR RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

GÜL, AK PARTİ’NİN KURULUŞUNDAN İLK İKTİDAR YILLARINA KADAR SÜRECİ ANLATTI

TBMM’DE CHP-YENİ PARTİ DENGESİ: ÖZEL’İN MAKAM ODASI YENİ PARTİ’DE

ERDOĞAN: “TERÖRÜN BİTMESİYLE TÜRKİYE ÜZERİNE HESAP YAPANLAR ÜZÜLÜR, VARSIN ÜZÜLSÜNLER”

  • Pazar 33.8 ° / 22.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 22.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 32.6 ° / 21.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GENÇLERBİRLİĞİ 1 1 0 0 1 3
2.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 1 1 0 0 1 3
3.ARCA ÇORUM FK 1 0 0 1 0 1
4.GALATASARAY A.Ş. 1 0 0 1 0 1
5.CORENDON ALANYASPOR 1 0 0 1 0 1
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 1 0 0 1 0 1
7.KASIMPAŞA A.Ş. 1 0 0 1 0 1
8.TRABZONSPOR A.Ş. 1 0 0 1 0 1
9.AMED SPORTİF FAALİYETLER 0 0 0 0 0 0
10.BEŞİKTAŞ A.Ş. 0 0 0 0 0 0
11.ERZURUMSPOR FK 0 0 0 0 0 0
12.EYÜPSPOR 0 0 0 0 0 0
13.GÖZTEPE A.Ş. 0 0 0 0 0 0
14.İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 0 0 0 0 0 0
15.KOCAELİSPOR 0 0 0 0 0 0
16.SAMSUNSPOR A.Ş. 0 0 0 0 0 0
17.FENERBAHÇE A.Ş. 1 0 1 0 -1 0
18.TÜMOSAN KONYASPOR 1 0 1 0 -1 0
Reklam