AVUKATLAR GÜNLERİNİ KUTLAMADI

Avukatlar Günü'nde açıklama yayınlayan Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez, gündemdeki gelişmelerden dolayı Avukatlar Günü'nü kutlamayı unuttuk dedi. Dönmez, Avukatlar Günü dolayısıyla yaptığı

GÜNDEM 6.04.2020 11:54:39 0
AVUKATLAR GÜNLERİNİ KUTLAMADI

Avukatlar Günü dolayısıyla Hatay'da buruk bir tören düzenlendi.açıklamada, “Bu yıl 5 Nisan Avukatlar Gününü kutlamıyoruz. Hukuk devletine, laik Cumhuriyete ve Atatürk devrimlerine olan bağlılığımızla; kutsal mesleğimiz uğruna canını veren meslek şehitlerimizin anısı önünde ve savunma tarihi boyunca mesleğimizi ayakta tutmaya çalışan tüm meslektaşlarımız önünde saygı ile eğiliyoruz. Tedbirler sebebiyle Atatürk Anıtına temsili olarak çelenk sunulmuş ve ekteki basın duyurusu kamuoyu ile paylaşılmıştır.
 
5 Nisan 2020, Avukatlar Gününde, dünyamız küresel bir salgının yarattığı yeni bir sosyal ve ekonomik sarsıntının içerisinde yol alıyor. Coronavirüsün yarattığı küresel salgın sebebiyle yeniden karılan dengeler; toplanan vergilerden, devlet yönetim sistemlerine, devletlerin bütçelerine, sağlık, eğitim ve adalet yatırımlarına kadar birçok şeyin sorgulanmasına yol açıyor. Dünya, Nazım Hikmet’in dizelerindeki gibi; yüzünü bile görmediği, hiç kimse zorlamamışken, en güzel şeyin yaşamak olduğunu bildiği halde, yaşamak ağır bastığı için insanlar için ölebilenleri konuşuyor. Canını hiçe sayarak yurttaşlarımızın sağlığı ve salgının önlenmesi için uğraşan tüm çalışanlara teşekkürlerimizi sunuyor, canını yitirenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Onlar hep hayatımızın kahramanları olmaya devam edecekler. Dileriz ki, içinde bulunduğumuz küresel salgın, yurttaşlarımızın tamamının ve devletlerin işbirliğiyle ve en az hasarla ülkemizden ve dünyadan tamamen geçer gider ve devletler dersler çıkararak sistemlerini, bütçelerini buna göre düzenlerler. Bu salgın bittiğinde dünya için artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Eve kapanmış vaziyette Avukatlar Günü kutlanmaz elbette. Ancak sadece bu yıl değil, neredeyse son on yıldır Avukatlar Gününü kutlamayı unuttuk. Bu yıl da, Coronavirüs etkisiyle yargıda ve ortak yaşamda hayatın her türlü faaliyetin durma noktasına geldiği bir süreçten geçiyoruz. 
 
Salgın süresince; çalışma hayatımız durma noktasına gelirken, bu fırsattan istifade işten çıkarmaların olmaması için önlem alınmalı, yurttaşların sağlık hizmetleri ücretsiz olmalı, sağlık çalışanları korunmalı ve bu dönemde dezavantajlı kesimler yoksullar, göçmenler ve tutuklu/hükümlüler elbette korunmalıdır. Ancak, sağlık sorunları ve Coronavirüs önlemleri adı altında yurttaşlarımızın haklarını geriye götürecek ve savunma mesleğini fiilen yapılmaz hale getiren önlemlerin kalıcılaşmasına yol açabilecek, geçici ve tedbir mahiyetindeki her türlü düzenlemenin sonradan idari ve yargısal olumsuz pratiklere dönüşmesine izin vermeyeceğiz. İdarenin her türlü eylem ve işlemlerinin denetimsiz bırakıldığı yargısal bir pratiği de kabul etmiyoruz, yargının şeklen bile bağımsız ve tarafsız görüntü vermeye bile çalışmamasını da kabul etmeyeceğiz. Yargıya duyulan güvenin tarihin en dip seviyesini gördüğü ve yurttaşlarımızın da böyle zamanlarda en çok ihtiyaç duyduğu ve tek güvencesi olan savunmanın sesini kısmaya yönelik girişimleri kabul etmiyoruz, savunmasız bir yargı hayaline de izin vermeyeceğiz. Tüm hukuki mesele ve anlaşmazlıkların adalet ve hakkaniyete uygun olarak çözümlenmesini, hukuk kurallarının tam olarak uygulanmasını sağlamaya çalışan Avukatlar, şimdi de Coronavirüs etkisinden en çok etkilenenler arasında yer alıyorlar. Küresel salgın öncesi zaten ekonomik ve sosyal bir yok oluş sarmalının içine sürüklenen meslektaşlarımızın mevcut şartlarda ne zor durumda olduklarını görüyor ve biliyoruz. Coronavirüs salgınından önce de, zaten yatıramadıkları primlerinin, zaten ödeyemedikleri faturalarının, vermek zorunda kaldıkları KDV/Stopaj/Gelir Vergisi beyannamelerinden doğan ödeyemedikleri tahakkukların, ödeyemedikleri kiralarının etkisinde ve bunların hiç birini yansıtmadan, onurla mesleklerini sürdürmeye, angarya haline dönüşen CMK hizmetlerini vermeye devam ediyorlar. Yıllar önce verdikleri hizmet karşılığı alamadıkları beraat vekalet ücretlerine, adli yardım alacaklarına yıllar sonra coronavirüs etkisiyle Adalet Bakanlığının ödeme yapmasını ve alacaklarına kavuşabilmeyi bekliyorlar. Bu ödemeler için engel olan neydi soruyoruz.
 
Yargı reformları peş peşe gelirken, bu reformların hiç birinde avukatlar yararına hiçbir ekonomik ve sosyal tedbirin olmayışını görebiliyoruz. Yeşil pasaport ambalajının, 2006 yılında kaldırılan mesleki sınavın 2020 yılında konulmasındaki tutarsızlığı da not ederek, tarihin en ağır mesleki sorunları ile boğuşan avukatlar için son on yıldır hiçbir kazanım sağlanmamasının, ağır sosyal ve ekonomik sorunlar karşısında hiçbir kalıcı tedbirin bilerek ve isteyerek alınmamasının, var olan kazanımların da, farklı sistem ve isimler altında tek tek avukatların elinden almasının önüne geçmesine izin vermeyeceğiz. Mesleğimize böyle bir kötülüğü kim yaparsa, kim olursa; biz de o anlayışın tam karşısındayız. Bu zor günler geçer de, avukatlar ne bu zamanda ne de geçmiş zamanda mesleklerini yapamaz hale getirenleri unutmazlar. Avukatları açlıkla terbiye etmeye çalışan, mesleğin yok oluşunu izleyen, hiçbir tedbir almayan, almak istemeyen anlayışa karşın avukatlar onurlu tarihlerinden bir zerre bile ödün vermezler. Avukatlar tüm olumsuzluklara karşın, yüklendikleri görevleri bu görevin kutsallığına yakışır bir şekilde özen, doğruluk ve onur içinde yerine getirmeye ve avukatlık unvanının gerektirdiği saygı ve güvene uygun biçimde davranmaya devam edeceklerdir. Biz avukatız, savunmanın sesi kısılırsa yurttaşlarımızın nefesi kesilir. Kesilmek istenen de avukatların sesi değil, tam da yurttaşlarımızın sesidir, nefesidir. 
 
Bu gerçekler karşısında yıl da 5 Nisan Avukatlar Gününü kutlamıyoruz!Bu zor zamanlarda avukatlık hizmeti vermeye devam eden tüm meslektaşlarımızla birlikte yan yana yürüyen büro emekçilerimize, zorunlu hizmetleri eksiksiz yürüten ve avukatlara hizmet eden baro emekçilerimize teşekkür ediyoruz.Hukuk devletine, laik Cumhuriyete ve Atatürk devrimlerine olan bağlılığımızla; kutsal mesleğimiz uğruna canını veren meslek şehitlerimizin anısı önünde ve savunma tarihi boyunca mesleğimizi ayakta tutmaya çalışan tüm meslektaşlarımız önünde saygı ile eğiliyoruz. Savunma hiçbir zaman susmadı, susmayacak” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    11181,46%-0,35
  • DOLAR

    41,60% 0,09
  • EURO

    48,98% 0,41
  • GRAM ALTIN

    5170,08% 0,09
  • Ç. ALTIN

    8498,94% 0,00

RADAR TUZAĞI İDDİALARINA YANIT: YERLİKAYA AMACIMIZ CAN KURTARMAK…

AYŞE BARIM'IN TAHLİYESİNE İTİRAZ

ULUSLARARASI KRİZ: İSRAİL, GAZZE’YE YARDIM FİLO’SUNA SALDIRDI – 201 AKTİVİST GÖZALTINDA

GÖKÇEK’İN AUDİ SALTANATI: BELEDİYE PARASIYLA LÜKS ARAÇ KEYFİ!

RESMİ GAZETE KARARIYLA YAPTIRIM: İRANLI İSİMLER VE KURULUŞLARIN MAL VARLIKLARI DONDURULDU

GAZZE'DE GÖREV YAPAN TRT MUHABİRİ İSRAİL SALDIRISINDA HAYATINI KAYBETTİ

“ERDOĞAN-TRUMP GÖRÜŞMESİNİ ELEŞTİRDİ, NTV KAPIYI GÖSTERDİ”

KÜÇÜKÇEKMECE’DE ON BİNLER: İMAMOĞLU’NA ÖZGÜRLÜK, TÜRKİYE’YE ADALET!

CHP İSKENDERUN İLÇE BAŞKANLIĞI: BABALARININ ÇİFTLİĞİ GİBİ YÖNETİLİYOR!

CHP, TİP VE EMEP PROTESTOYLA AÇILIŞTA YOKTU: ERDOĞAN’DAN “MEŞRUİYET” VURGUSU

NEPAL'DE 2 YAŞINDAKİ ÇOCUK TANRIÇA SEÇİLDİ! AİLESİNDEN ALINIP TAPINAĞA YERLEŞTİRİLDİ

“TANIK HATIRLAMADI, MAHKEME TAHLİYE ETTİ: 248 GÜN SONRA BARIM’A ÖZGÜRLÜK”

GEZİ DAVASINDA AYŞE BARIM’A TANIK SANATÇILAR: “YÖNLENDİRMEDİ!”

BÜLENT ARINÇ'TAN 'İMAMOĞLU TUTUKSUZ YARGILANSIN' ÇIKIŞI: NEDEN SİLİVRİ'YE GİTMEDİĞİNİ DE AÇIKLADI

İSRAİL’İN YENİ SAVAŞ SUÇU GİRİŞİMİ: SUMUD FİLOSU ABLUKA ALTINDA

20 YIL ÜLKEYİ YÖNETEN JOSEPH KABİLA, SAVAŞ SUÇLARINDAN İDAMA MAHKÛM EDİLDİ

YENİ ŞAFAK’IN MANŞETİNDE EKONOMİ KRİZİ: HEDEFTE BAKANLIK VE MERKEZ BANKASI

GEZİ DAVASINDA KRİTİK GÜN: AYŞE BARIM VE ÜNLÜ TANIKLAR MAHKEMEDE

İZMİR’DE AKP’Lİ İLÇE BAŞKANI HAKKINDA ŞOK İDDİA: “TEFECİLİK YAPTI”

MİLLİ GÜVENLİK KURULU TOPLANTISI SONA ERDİ: "İSRAİL'İN SOYKIRIMI DURDURULMALI"

CHP’DE KURULTAY SONRASI İLK MYK TOPLANTISI

YARGI KULİSLERİ ISINDI: İSTANBUL’DA 3 BAŞSAVCILIKTA DEĞİŞİM SİNYALİ

İMAMOĞLU'NUN AKIN GÜRLEK DAVASINDA DİKKAT ÇEKEN MUHALEFET ŞERHİ: KABA SÖZ VE ELEŞTİRİ, SUÇ DEĞİL

KASIMPAŞA SK’YA KAYYUM! TURGAY CİNER’İN KULÜBÜNE EL KONULDU

TRABZON AÇIKLARINDA ŞOK! BALIKÇILAR BOMBA YÜKLÜ İNSANSIZ DENİZ ARACI BULDU

DEM PARTİ GÖRÜŞMELERİ AKTARDI: ÖCALAN’DAN ÇARPICI ÇIKIŞ

CEM KÜÇÜK, ERDOĞAN’IN KAAN GERÇEĞİNİ BİLMEDİĞİNİ İDDİA ETTİ…

İTSO HEYETİ VAN GASTRONOMİ FUARINDA HATAY’IN LEZZETLERİNİ TANITTI

EPİK SANAT TİYATROSU SAMANDAĞ’DA “NAZIM” İLE SAHNE ALDI

KAAN, BOEİNG, HAZIR SORULAR… ERDOĞAN SARAY’DA SIZINTININ İZİNDE

Yükleniyor


ULUSLARARASI KRİZ: İSRAİL, GAZZE’YE YARDIM FİLO’SUNA SALDIRDI – 201 AKTİVİST GÖZALTINDA

GÖKÇEK’İN AUDİ SALTANATI: BELEDİYE PARASIYLA LÜKS ARAÇ KEYFİ!

RESMİ GAZETE KARARIYLA YAPTIRIM: İRANLI İSİMLER VE KURULUŞLARIN MAL VARLIKLARI DONDURULDU

GAZZE'DE GÖREV YAPAN TRT MUHABİRİ İSRAİL SALDIRISINDA HAYATINI KAYBETTİ

“ERDOĞAN-TRUMP GÖRÜŞMESİNİ ELEŞTİRDİ, NTV KAPIYI GÖSTERDİ”

KÜÇÜKÇEKMECE’DE ON BİNLER: İMAMOĞLU’NA ÖZGÜRLÜK, TÜRKİYE’YE ADALET!

  • Perşembe 28.5 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 28.2 ° / 16.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 33.4 ° / 17.2 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 7 7 0 0 17 21
2.FENERBAHÇE A.Ş. 7 4 0 3 7 15
3.TRABZONSPOR A.Ş. 7 4 1 2 3 14
4.GÖZTEPE A.Ş. 7 3 0 4 8 13
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 6 4 2 0 3 12
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 7 3 1 3 2 12
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 7 3 2 2 -2 11
8.TÜMOSAN KONYASPOR 6 3 2 1 4 10
9.HESAP.COM ANTALYASPOR 7 3 3 1 -1 10
10.CORENDON ALANYASPOR 7 2 2 3 1 9
11.KASIMPAŞA A.Ş. 7 2 3 2 -1 8
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 6 1 2 3 0 6
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 6 1 3 2 -5 5
14.İKAS EYÜPSPOR 7 1 4 2 -6 5
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 7 0 2 5 -8 5
16.GENÇLERBİRLİĞİ 7 1 5 1 -5 4
17.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 7 1 6 0 -9 3
18.KOCAELİSPOR 7 0 5 2 -8 2