ATATÜRK’ÜN BEYAZ VAGONUNU  KALDIRIYORLAR

13 yıldır Alsancak Garı önünde sergilenen Atatürk’ün Beyaz Vagonu'nun gar içindeki kapalı bir alana alınmak istenmesi tartışma konusu oldu.

GÜNDEM 21.08.2020 19:53:02 0
ATATÜRK’ÜN BEYAZ VAGONUNU  KALDIRIYORLAR

Mustafa Kemal Atatürk’ün 1926’dan 1937’ye kadar yurt içi gezilerinde kullandığı ve İzmir Alsancak Garı önündeki açık alanda sergilenen “Beyaz Vagon”un TCDD tarafından kaldırılmasına Atatürkçü Düşünce Derneği ve CHP’li vekiller tepki gösterdi.
- CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ MURAT BAKAN: Cumhuriyetle hesaplaşma içindeki AKP iktidarı Atatürk’e ve devrimci arkadaşlarına açıktan saldırmaktan çekinmiyor. Devletin tüm kurumlarında izleri silinmeye çalışılan Atamıza yönelik bu saldırılar toplumda büyük tepki görüyor. Atatürk’ün kurucudevrimci yönünü çağrıştıran tüm miras toplumun hafızasından silinmek isteniyor. Bunun son örneği Alsancak Garı önünde sergilenen beyaz vagonun gözönünden çekilmek istenmesi. Her gün binlerce insanın önünden geçtiği Atamızın hatırasını canlı tutan beyaz vagon hava şartları bahanesiyle görünmeyen bir alana alınma gayretinde. Atamızın İzmirliler nezdinde edindiği tartışmasız yer ve ona duyulan derin sevginin karşılığı olarak sergilenen ve bugün artık bir eser mahiyetinde olan bu yapı, toplumun göz önünden çekilerek akıllarınca İzmirlinin hafızasına kazınmış Atatürk imgesine bir çentik atılmak isteniyor.
- ADD İZMİR ŞUBELERİ EŞGÜDÜM BAŞKANI DOĞAN AYGEN: Yıllardır orada duran beyaz vagon şimdi neden kaldırılmak isteniyor, anlamış değiliz. Bizlere “oradan alıp başka yere kaldıracağız, yok bakımda”, diyerek oyalayacaklar ve bir daha koymayacaklar. Amaç Atatürk’ü ve onun anılarını ortadan kaldırmak. Ama izin vermeyeceğiz. TCDD ile görüşüp neden böyle bir ihtiyaç duyduklarını soracağız. O vagonun orda kalması için mücadele edeceğiz.
- CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ AV. SEVDA ERDAN KILIÇ: Beyaz vago’nun hiçbir geçerli nedeni olmadan bulunduğu yerden kaldırılması laik, demokrat ve Atatürkçü İzmir dinamikleri ile örtüşmemektedir. Cumhuriyetimizin değerleri fabrikalar tek tek satıldı. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ismi de yine AKP iktidarları tarafından itibarsızlaştırılıp silinmeye çalışılmaktadır. Gerek Atatürk Havalimanın kapatılıp bir anda milyar Avro’luk pistlerinin yok edilmesi, gerek Rize’de Atatürk heykelinin bakıma gidiyor bahanesiyle kaldırılıp yerine bölgede çay yetişiyor diye çay bardağı koyulması gibi absürt tutarsız uygulamalar yapılmaktadır. Her ne kadar Atatürk’ün ismini, devrimlerini ve kazanımlarını silmek isteseler de CHP ve halkımız buna izin vermeyecektir. Bu milletin kırmızı çizgisidir Mustafa Kemal Atatürk.
AÇIK ALANDAYDI
Atatürk’ün yurtiçi gezilerinde kullanılmak üzere 1926’da Alman bir şirkete yaptırılan vagon içerisinde toplantı salonu, tam donanımlı mutfak, özel tasarlanmış banyo ve yatak odaları, Atatürk’ün çalışma masası ile yaver odası bulunuyor. Vagon 13 yıldır Alsancak Garı İZBAN çıkışındaki açık alanda sergileniyordu. Vagonun, kötü hava koşullarından olumsuz etkilenmemesi ve vatandaşlara daha sağlıklı ziyaret imkânı sunulabilmesi gerekçesiyle gar içindeki 1 No’lu kapalı perondaki özel sergi alanına taşınacağı belirtildi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    14068,56%0,29
  • DOLAR

    42,96% 0,07
  • EURO

    50,50% 0,07
  • GRAM ALTIN

    5975,92% -0,28
  • Ç. ALTIN

    9950,07% 0,00

MEHMET AKİF ERSOY’UN “ETKİN PİŞMANLIK” İFADESİ ORTAYA ÇIKTI: UYUŞTURUCU KULLANDIĞINI İTİRAF ETTİ, TAHLİYE EDİLMEDİ

CUMHURBAŞKANI KARARIYLA GELDİ: 2026’DA MTV VE DAMGA VERGİSİ ZAMLI

ERDOĞAN’DAN YENİ YIL MESAJINDA “SÜREÇ” VURGUSU: PKK’NİN FESİH SÜRECİ GÜNDEMDE

İSTANBUL’DA TERÖR ALARMI: IŞİD BAĞLANTILI 29 ŞÜPHELİ YAKALANDI

GÜLBEN ERGEN’DEN MUSTAFA DESTİCİ’YE SERT YANIT: “BEN KİN TUTMUYORUM, AVUKAT TUTUYORUM”

SARAY’DAN DEAŞ İDDİALARINA DEZENFORMASYON YANITI

MEHMET AKİF ERSOY YENİDEN ADLİYEDE: EK İFADESİ ALINIYOR

ABD’DEN TÜRKİYE’YE DEPREM UYARISI: BÜYÜKELÇİLİK VATANDAŞLARINA TALİMAT YAYINLADI

UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA ÇARPICI BEYANLAR: ÇAĞLI’DAN ERSOY HAKKINDA İDDİALAR

VEYİS ATEŞ VE TANER ÇAĞLI TUTUKLANDI

KADIKÖY’DE SİLAHLI SALDIRI: FENERBAHÇE TRİBÜN LİDERİ İBRAHİM GÜMÜŞTEKİN HASTANEYE KALDIRILDI

2025: YORGUN BİR ÜLKENİN AYNASI

YALOVA’DA IŞİD OPERASYONU, YARGI KARARI VE ŞEHİTLER: BERAATİN ARDINDAN GELEN KATLİAM

FATİH ALTAYLI HAKKINDA TAHLİYE KARARI

YALOVA’DA IŞİD OPERASYONU ÇATIŞMAYA DÖNDÜ: 3 POLİS ŞEHİT, RTÜK YAYIN YASAĞI GETİRDİ

BAYRAMPAŞA’NIN SEÇİLMİŞ BAŞKANI HASAN MUTLU: “BU BİR ÇÖKME OPERASYONUDUR”

ANKARA KULİSLERİ KAYNIYOR: ERDOĞAN ÜZERLERİNİ TEK TEK ÇİZİYOR

ÖZEL’DEN İKTİDARA SERT UYARI: YAVAŞ’A DOKUNAN ANADOLU’YU KARŞISINDA BULUR

İKTİDAR MEDYASI BİRBİRİNE GİRDİ: CEM KÜÇÜK’TEN HANDE FIRAT’A SERT SÖZLER

 KAYYUM YÖNETİMİNİN YILBAŞI FATURASI: AKADEMİSYENLERDEN SESSİZ AMA NET PROTESTO

MHP: SDG HÂLÂ TEHDİT, TÜRKİYE GEREĞİNİ YAPACAK

 SURİYE YENİ KRİZİN EŞİĞİNDE: ALEVİ PROTESTOLARI SOKAK ÇATIŞMASINA DÖNÜŞTÜ

HATAY BAROSU 82 YAŞINDA: “SAVUNMA SUSTURULURSA YURTTAŞIN SESİ KESİLİR”

ÖZGÜR ÖZEL’DEN İHA ÇIKIŞI: “ERDOĞAN’DAN İKİ SAAT BOYUNCA TALİMAT GELMEDİ”

İSTANBUL MERKEZLİ UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA TANINMIŞ İSİMLERE GÖZALTI DALGASI

HATAY’DA DİKKAT ÇEKEN SÖZLER: BAHÇELİ ERDOĞAN VE KURUM’U TARİHLE KONUŞTURDU

İŞ DÜNYASINDAN SOSYAL MEDYAYA: DÖRT İLDEKİ OPERASYONDA ÇARPICI TABLO

İKTİDAR MEDYASINDA İŞLER KARIŞTI! AHMET HAKAN BUGÜN DE YAZDI

BAYRAMPAŞA DOSYASINDA KRİTİK GELİŞME: İBB’DEN ÜST DÜZEY İSİM GÖZALTINDA

KABİNEDE DEĞİŞİM HAZIRLIĞI: ERDOĞAN SAHADA KARŞILIĞI OLAN İSİMLER İÇİN DÜĞMEYE BASTI

Yükleniyor


ERDOĞAN’DAN YENİ YIL MESAJINDA “SÜREÇ” VURGUSU: PKK’NİN FESİH SÜRECİ GÜNDEMDE

İSTANBUL’DA TERÖR ALARMI: IŞİD BAĞLANTILI 29 ŞÜPHELİ YAKALANDI

GÜLBEN ERGEN’DEN MUSTAFA DESTİCİ’YE SERT YANIT: “BEN KİN TUTMUYORUM, AVUKAT TUTUYORUM”

SARAY’DAN DEAŞ İDDİALARINA DEZENFORMASYON YANITI

MEHMET AKİF ERSOY YENİDEN ADLİYEDE: EK İFADESİ ALINIYOR

ABD’DEN TÜRKİYE’YE DEPREM UYARISI: BÜYÜKELÇİLİK VATANDAŞLARINA TALİMAT YAYINLADI

  • Perşembe 4.3 ° / -4.4 ° Puslu
  • Cuma 1.8 ° / -7.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 4.8 ° / -3.5 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9