AŞI KARŞITLARI İSTANBUL MALTEPE'DE MİTİNG YAPTI

Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak’ın önderliğinde, Anadolu Birliği Partisi’nin organizasyonuyla bir araya gelen aşı karşıtları İstanbul Maltepe Meydanı’nda "Büyük Uyanış" adıyla bir miting yaptı.

GÜNDEM 11.09.2021 21:20:26 0
 AŞI KARŞITLARI İSTANBUL MALTEPE

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) Türkiye'deki ofisinin 'imtiyazlı statüsü'nün dışında; PCR, aşı, maske, HES kodu zorunluluğunun kaldırılmasını isteyen Dilipak, değerlerine sahip çıkmayan siyasi partilere oy vermeyeceklerini söyledi. Dilipak, COVİD-19'daki değişimlere dikkat çekerek 'Siz hangi mikroba aşı yaptınız?' diye sordu.

Maltepe Kaymakamlığı'nın Covid-19 bulaşı riskini artıracağı gerekçesiyle reddettiği aşı karşıtlarının mitingi İstanbul Valiliği'nin izin vermesi üzerine bugün yapıldı. Ülkenin çeşitli şehirlerinden otobüslerle getirilen kişilerle bazı İstanbullular Maltepe Meydanı'ndaki mitinge saat 14.00'den itibaren geldi. 'Büyük Uyanış' adı verilen mitingin toplanma alanına girişler tek noktadan, HES kodu sorgulanmadan yapıldı. Çoğu maskesiz olan katılımcılara polis girişte maske uyarısı yaparak ücretsiz maske dağıttı. Bazı kişiler ile polis arasında bu nedenle tartışma çıktı, maskesini yere fırlatanlar olduğu gibi, giriş yaptıktan sonra maskesini çıkartanlar büyük çoğunluğu oluşturdu.

Miting alanına gelenler, “Bilim kurulu değil politbüro”, “Sağlık Bakanlığı aşı pazarlama ofisi değil”, “Türk milleti aşı kobayı yapılamaz” yazılı dövizler taşıdı. Aşı karşıtları, miting öncesi ve sırasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca için 'istifa' sloganları attı. Alanda maske ve mesafe önlemlerine dikkat edilmesi için anonslar da yapıldı. Ancak alandaki vatandaşların büyük kısmının maskesini takmadığı görüldü. Dilipak’ın çağrısı üzerine mitinge katılanlar yanındaki ile el ele tutuştu.Mitingde, gazeteci-yazarlar Abdurrahman Dilipak, Hamza Yardımcıoğlu, araştırmacı yazar Erkan Trükten, Dr. Bilgehan Bilge, sanatçı Bora Gencer, yazar Sema Maraşlı, Avukat Zafer Ege, aktivist Cemil Can konuşma yaptı.

'İNSANLAR CAMİLERDE BİLE BİR ARAYA GELEMEDİ'

Yeni Akit Yazarı Dilipak, mitingde yaptığı konuşmada, pandemi sürecinde insanların bir araya gelmesinin engellenmeye çalışıldığını, camilerde bile bir araya gelemediklerini söyledi. Dilipak, 'Sosyal mesafeyi koruyun dediler ama kongrelerde bir araya geldiler ya da başka yerlerde. 'Hijyene dikkat edin' dediler. Herkesin eli kimyasal, hijyenik maddelerle egzama olmaya başladı. Şifa diye hastalığı verdiler. İş yerlerini kapattılar. Okullar kapandı, ibadet yerleri engellendi. Akraba, arkadaş ziyaretleri bitti. 'Tokalaşmayın, sarılmayın' dediler. Siz arkadaşınızın elini tutun inşallah. Şimdi biz birlikteyiz, bu oyunu bozacağız' dedi.

'BU DEĞERLERİ SAVUNMAYAN PARTİLERE OY YOK'

'Devlete sadakatimizin, kendilerinin millete sadakatiyle sınırlı olduğunu onlara bir kez daha hatırlatıyoruz' diyen Dilipak, 'Devletin anayasa ve yasaların varlık ve meşruiyetinin temelinde yatan gerçek budur. Bundan sonra bakacağız bu değerleri savunmayan partilere ve adaylara oy yok. Bu değerleri savunmayan parti, vakıf, dernek, sendika market, firma, marka o her kimse onlarla her türlü ilişkimizi keseceğiz. Onların müşterisi de olmayacağız' diye konuştu.

'SİZ HANGİ MİKROBA AŞI YAPTINIZ?'

Abdurrahman Dilipak, DSÖ'nün Türkiye'deki ofisinin acilen 'imtiyazlı statüsü'nün dışında; PCR, aşı, maske, HES kodu zorunluluğunun da kaldırılmasını istedi. Dilipak, “aşıya karşı olmadıklarını, dayatılmasına karşı olduklarını” söyledi. Dilipak, 'Önce şunu bir kere daha düzeltelim: Biz aşıya karşı değiliz. Aşının dayatılmasına karşıyız. Bu aşının mahiyeti nedir diyoruz. Bunun içinde ne var? Kaldı ki 'Beş yılda yapılacak aşıyı altı ayda yaptık' dediniz. Altı ayda yaptığınız aşıyı altı ayda da ürettiniz. Bunu dağıtmanız üç ay sürdü. Uygulamanız iki ay sürdü. Bir buçuk yılda bu mikrop dediğiniz şey 17 defa mutasyona uğradı. 7 defa varyant yaşandı. Siz hangi mikroba aşı yaptınız?' diye sordu.

'DENENMEMİŞ SIVILARIN VÜCUDUMUZA ZORLA ENJEKTE EDİLMESİNİ KABUL ETMEYECEĞİZ'

Okullarda alınan önlemler hakkında konuşan Dilipak, 'Öğrencilerimize tarama adı altında aşı ya da PCR testi yapılmasını çocuklarımızın ağzına, burnuna çöp sokulmasını reddediyoruz. Pazartesi günü bütün okul velileri olarak okul müdürlerine, milli eğitim il ve ilçe müdürlükleri ve CİMER'e başvuruda bulunmaya çağırıyoruz. Çocuklarımızın bedensel bütünlüğüne bir müdahale olan, içeriği bilinmeyen ve kimi daha önce denenmemiş sıvıların vücudumuza zorla enjekte edilmesini asla kabul etmeyeceğiz' diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9170,56%-0,08
  • DOLAR

    39,10% 0,01
  • EURO

    44,59% 0,92
  • GRAM ALTIN

    4182,02% 1,19
  • Ç. ALTIN

    6643,94% -0,16

DİYARBAKIR'DA TARİHİ SURA 'İMAMOĞLU' POSTERİ AÇAN CHP'LİLER GÖZALTINA ALINDI!

MHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANI ÇOK SAYIDA YAKININI İŞE ALDIĞI AÇIĞA ÇIKTI

İMAMOĞLU SORUŞTURMASININ BAŞSAVCISI AKIN GÜRLEK HSK'YA ŞİKAYET EDİLDİ

GELECEK İNFAZ YASASI TEKLİFİNDE SADECE HASTA TUTUKLULAR OLACAK

ELON MUSK İSTİFA ETTİ!

ERDOĞAN İMZALADI: ATAMA VE GÖREVDEN ALMA KARARLARI RESMİ GAZETE'DE

MANSUR YAVAŞ İMAMOĞLU'NU ZİYARET EDECEK…

TAKSİM'DE "DURAN ADAM" EYLEMİ: 19 GENÇ ADLİYEYE SEVK EDİLECEK

ERDOĞAN'IN YORGUNLUĞU KONUŞMASINA YANSIDI

DEM-AKP GÖRÜŞMESİ İKİ BUÇUK SAAT SÜRDÜ!"SÜREÇTE DURAKSAMA YOK"

KOLİN'E DEV BİR İHALE DAHA!

ÖZGÜR ÖZEL 'AHTAPOT'U AÇIKLADI

CHP'Lİ TORUN'DAN DİYANET'E 'SÖZLÜ SINAV' TEPKİSİ…

'CAİZ DEĞİL' DİYE GÖREVE GİTMEYİ REDDEDEN POLİS VARMIŞ

İBB BAŞKANVEKİLİ NURİ ASLAN HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

PAPARA'YA YASA DIŞI BAHİS OPERASYONU: 8 ŞİRKETE EL KONULDU, KAYYUM ATANDI

DEM PARTİ HEYETİ, MHP'Yİ ZİYARET EDİYOR: BAHÇELİ KAPIDA KARŞILADI

AHMET DAVUTOĞLU’NDAN DİKKAT ÇEKEN ÇIKIŞ

DEVLET BAHÇELİ, AYLAR SONRA İLK KEZ KONUŞMA YAPACAK

İLHAN ŞEŞEN HAYATINI KAYBETTİ

NARİN GÜRAN CİNAYETİNDE CEZALAR ONANDI

ZEHRA KINIK'A 4 YIL 2 AY HAPİS CEZASI: HÜKMÜN AÇIKLANMASI GERİ BIRAKILDI

ÖZGÜR ÖZEL’DEN AYM BAŞKANINA ZİYARET

İBB'YE 4. DALGA OPERASYONU: 45 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

CHP KURULTAYI'NIN İPTAL DAVASI 30 HAZİRAN'A ERTELENDİ

AKP’Lİ BELEDİYENİN KAMU ZARARI

YÜKSELİŞ KOLEJİ’NDE UNUTULMAZ MEZUNİYET GECESİ!

ERDOĞAN'IN ESKİ DANIŞMANI İZZET ÖZGEN’DEN İMAMOĞLU AÇIKLAMASI

FENERBAHÇE, EUROLEAGUE ŞAMPİYONU

ÖZGÜR ÖZEL: EKREM BAŞKANA DA, BÜTÜN ARKADAŞLARIMIZA DA KEFİL OLURUM.

Yükleniyor


DİYARBAKIR'DA TARİHİ SURA 'İMAMOĞLU' POSTERİ AÇAN CHP'LİLER GÖZALTINA ALINDI!

MHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANI ÇOK SAYIDA YAKININI İŞE ALDIĞI AÇIĞA ÇIKTI

GELECEK İNFAZ YASASI TEKLİFİNDE SADECE HASTA TUTUKLULAR OLACAK

ELON MUSK İSTİFA ETTİ!

ERDOĞAN İMZALADI: ATAMA VE GÖREVDEN ALMA KARARLARI RESMİ GAZETE'DE

MANSUR YAVAŞ İMAMOĞLU'NU ZİYARET EDECEK…

TAKSİM'DE "DURAN ADAM" EYLEMİ: 19 GENÇ ADLİYEYE SEVK EDİLECEK

  • Cuma 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 30.9 ° / 12.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 28.1 ° / 14.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 35 29 1 5 58 92
2.Fenerbahçe 35 25 4 6 50 81
3.Samsunspor 35 18 10 7 13 61
4.Beşiktaş 35 16 8 11 19 59
5.İstanbul Başakşehir 35 16 13 6 6 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 35 12 11 12 11 48
8.Göztepe 35 12 12 11 8 47
9.Kasımpaşa 35 11 10 14 0 47
10.Konyaspor 35 13 15 7 -4 46
11.Rizespor 35 14 17 4 -9 46
12.Kayserispor 35 11 12 12 -11 45
13.Gazişehir Gaziantep 35 12 15 8 -5 44
14.Antalyaspor 35 12 15 8 -23 44
15.Alanyaspor 35 11 15 9 -9 42
16.Bodrum FK 35 9 16 10 -13 37
17.Sivasspor 35 9 18 8 -14 35
18.Hatayspor 35 6 21 8 -24 26
19.Adana Demirspor 35 3 28 4 -58 1