ANKARA YÜRÜYÜŞLERİ ENGELLENEN METAL İŞÇİLERİ OTURMA EYLEMİNE BAŞLADI

Birleşik Metal-İş üyesi işçilerin sendikal hakları için Ankara'ya doğru başlatmak istedikleri yürüyüş polis tarafından engellendi. İşçiler Gebze'de sendika şubesi önünde oturma eylemi başlattı.

GÜNDEM 24.11.2020 14:06:00 0
ANKARA YÜRÜYÜŞLERİ ENGELLENEN METAL İŞÇİLERİ OTURMA EYLEMİNE BAŞLADI

Sendikal haklarının tanınması talebiyle Gebze'den Ankara'ya yürümek isteyen Birleşik Metal-İş üyesi işçiler polis zoruyla engellendi, aralarında sendika yöneticileri ve işçilerin de olduğu 8 kişi gözaltına alındı. İşçiler, Gebze'de sendika şube binası önünde oturma eylemi başlattı.
DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş sendikasına üye oldukları için patron tarafından tazminatsız şekilde işten atılan ve ücretsiz izne çıkarılan Systemair HSK, Özer Elektrik ve Baldur fabrikaları işçilerinin Ankara’ya doğru başlatacakları yürüyüş Kocaeli Valiliğinin kararıyla engellendi. Yürüyüşe başlamak için Gebze'de Birleşik Metal-İş 1 No'lu Şube binası önünde bir araya gelen işçilere karşı polis zor kullandı. Aralarında sendika yöneticilerin ve işçilerin de olduğu 8 kişi gözaltına alındı.
Birleşik Metal-İş sendikasının Gebze 1 No'lu Şube binasının önünde buluşan işçiler 'Sendikalaşma hakkı istiyoruz' pankartı açtı. Çok sayıda polis de işçilerin toplandığı alanın yakınında konuşlandı. Polisler, önce işçileri fiziki mesafeye uymaları konusunda uyardı, daha sonra ise 'Valilik kararı olduğu' gerekçesiyle işçileri engellemeye ve sıkıştırmaya başladı. Çıkan arbedede polis kalkanlarla ve coplarla işçilere zor kullandı.
Birleşik Metal-İş'e üye olduktan sonra işten atılan ve ücretsiz izne zorlanan Systemair HSK, Özer Elektrik ve Baldur işçileri, Ankara yürüyüşlerini başlatmak üzere Gebze'de bir araya geldi.
SAAT 15.00'TE ÜRETİM DURACAK
Polisin zor kullanması sonucu çıkan arbedede aralarında sendika yöneticilerinin ve işçilerin de olduğu 8 kişi gözaltına alındı. Daha sonra bir açıklama yapan Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, örgütlü oldukları fabrikalarda saat 15.00 itibariyle üretimin durdurulacağını ve vardiyalarından çıkan işçilerin de alana geleceğini belirtti.
Kocaeli Valiliği, işçilerin yürüyüş kararı almasının ardından koronavirüs salgını gerekçesiyle kentte 30 gün boyunca gösteri ve yürüyüş yasağı ilan etmişti.
SERDAROĞLU: BU MU ADALET, BU MU DEMOKRASİ!
Polisin zor kullanarak işçileri engellemesi üzerine konuşan Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, 'Buradan Kocaeli Valisi'ne saygılarımızı sunuyoruz. Vicdanından şüphemizin olmadığı sayın Vali, bütün metal işçilerinin size selamı var! Sanayi bölgesinin göbeğinde işçilerin uğradığı haksızlığa ses çıkarmayan Çalışma Bakanı'na saygılarımızı sunuyoruz. Adaleti bir tarafa bırakan, kalkınmayı dış güçlere teslim etmeye çalışan AKP iktidarına da metal işçilerinin selamını gönderiyoruz' dedi.
Ankara'ya yürümeleri polis zoruyla engellenen Birleşik Metal-İş üyesi işçiler sendika şube binası önünde oturma eylemine başladı.
Serdaroğlu, 'Türkiye'nin en büyük, en gelişmiş sanayi sitesinde bir ayıp yaşanıyor ve buna göz yumanlar hesap verecek. 'Çarklar dönmeli, Kovid'e rağmen işçilerin çalışması lazım, bir fabrikada işçiler hastalanırsa karantina altında hasta hasta çalışması lazım' deniliyor. İşçilerin Kovid'e yakalanma oranı bütün toplum kesimlerinin çok çok üstünde. Bu işçiler anayasal hakkını kullandığı ve sendika üyesi olduğu için düşük ücrete mahkum ediliyor, ücretsiz izne çıkarılıyor, işten atılıyor. Ey Çalışma Bakanı, sen bu yasaları uygulamakla yükümlüsün! Sadece sendika üyesi olduğu için işçiye her türlü baskı yapılıyor. Bu mu adalet, bu mu demokrasi, bu mu insan hakları, bu mu özgürlükler!' ifadelerini kullandı.
Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz ile Gebze ilçe ve Kocaeli il yöneticileri işçilere destek vermek üzere alana geldi. EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, 'Ya işçileri zorla çalıştıran, ölüme mahkum eden patronların yanında yer alacaksınız ya da bu ülkeyi kalkındıran, pandemiye rağmen ölüm pahasına üretime devam eden işçilerin yanında yer alacaksınız' diyerek işçilerin mücadelesine destek verilmesi çağrısında bulundu.
Ayrıca Petrol-İş, Eğitim Sen ve Bağımsız Maden-İş sendikaları ile EYT Gebze Derneği, CHP, SYKP, DİP yöneticileri de işçilere destek vermek üzere alana geldi. 

 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10698,13%1,25
  • DOLAR

    42,31% 0,03
  • EURO

    49,02% 0,03
  • GRAM ALTIN

    5488,13% -0,13
  • Ç. ALTIN

    9189,23% 0,00

TATİL ZEHİR OLDU: GÜNDEN GÜNE ERİYEN AİLEDEN SON KAYIP BABA OLDU

HESABI ENGELLENEN İMAMOĞLU'NDAN YENİ HESABINDAN İLK PAYLAŞIM: NEREDE KALMIŞTIK?

UKRAYNA’DA TÜRK GEMİSİNE SALDIRI: RUS İHA’SI LPG TANKERİNİ VURDU, DİPLOMASİ TRAFİĞİ BAŞLADI

SİVAS’TA DEMİR MADENİ ÇÖKTÜ: 66 YAŞINDAKİ MÜDÜR KAYIP

ZAMLI EKMEĞE TEPKİ: DÖRTYOL HALKI ÇAREYİ HALK EKMEKTE BULDU

İSMAİLAĞA SOSYAL KONUTLARA DA EL ATTI: PROJEDE DEĞİŞİKLİK YAPTIRDIKLARINI İDDİA ETTİ

TRUMP’TAN SÜRPRİZ U DÖNÜŞÜ: “KOMÜNİST” DEDİĞİ MAMDANİ İLE MASAYA OTURUYOR

KILIÇDAROĞLU; BİNALİ YILDIRIM, DOĞU PERİNÇEK VE SÜLEYMAN SOYLU İLE BİRLİKTE NİKAH ŞAHİDİ OLDU

ESKİ HDP'Lİ VEKİL YENİDEN REFAH’A GEÇTİ

ÖZGÜR ÖZEL MUSTAFA ELİTAŞ İLE YAPTIĞI SOHBETİ AKP'YE MANİDAR SÖZLER İLE AÇIKLADI

CBADAYOFİSİ → CBADAYOFİSİ1 → CBADAYOFİSİ11: SANSÜRE KARŞI DİRENİŞ!

6 ŞUBAT DAVASINDA ŞOK TESPİT: AFAD VE YEREL YÖNETİMLER “SORUMLU” İLAN EDİLDİ

ŞULE ÇET DAVASINDA TEPKİ ÇEKEN GELİŞME: BERK AKAND’IN TAHLİYE EDİLDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

ŞANLIURFA’DA İNŞAAT ÇÖKTÜ: 2 İŞÇİ ENKAZ ALTINDA CAN VERDİ

TATİL BİTTİ, MARATON BAŞLIYOR: OKULLARDA ZİL YARIN ÇALIYOR

ÇOCUK SAĞLIĞI TEHLİKEDE: TİCARET BAKANLIĞI İKİ MARKAYI KARA LİSTEYE ALDI!

46 ÇOCUĞA İSTİSMARLA GÜNDEME GELMİŞTİ: ENSAR VAKFI'NDAN "OKULLARDA DİN EĞİTİMİ" PROGRAMI

HATİMOĞULLARI: “DEVLETİN ALEVİ’Sİ YAPAMAYACAKSINIZ – BİZİ BİÇİMLENDİREMEZSİNİZ!

“İBB İDDİANAMESİ: ‘ORMAN KANUNU’NA MUHALEFET’LE YARGILIYORLAR, AYNI SUÇU AKP’Lİ BELEDİYELER İŞLEYİNCE SES ÇIKMADI!”

GECE YARISI ZAMMI: AKARYAKIT FİYATLARI BİR KEZ DAHA DEĞİŞTİ

TELE 2 HABER, KAYYUMUN YAYINA SON VERDİĞİ SAATTE ALKIŞLARLA YAYINA BAŞLADI

ERGÜNEŞ FIRTINASI: SEÇİLEMEYEN HSK ÜYESİ, JET HIZLA AKP İLÇE BAŞKANI!

'İSTANBUL İDDİANAMESİ' İNTERNET SİTESİ VE X HESABI ERİŞİME ENGELLENDİ

KIBRIS İÇİN TARİHİ DİPLOMASİ: ALMANYA DEVREYE GİRİYOR

EV SAHİBİ OLMA UMUDU: SOSYAL KONUTTA BAŞVURULAR YAĞIYOR

HATAY’DA YİNE SEL: “HİZMET GELECEK” DENİLDİ, ALTYAPI HÂLÂ YOK

İMAMOĞLU'NUN SOSYAL MEDYA HESABINA İKİNCİ DEFA ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ

ARINÇ CEZAEVİNDE: “DEMİRTAŞ VE KAVALA BU ÜLKENİN YENİDEN KUCAKLAŞMASINI İSTİYOR”

CHP’Lİ ÜNSAL: KADIN BAŞKAN OLARAK  ZORBALARA İZİN VERMEYECEĞİM!

“ANKARA’DA ELÇİLİK KRİZİ: ESAD ÖDEMEMİŞ, ŞARA ÇÖZÜM ARIYOR!”

Yükleniyor


TATİL ZEHİR OLDU: GÜNDEN GÜNE ERİYEN AİLEDEN SON KAYIP BABA OLDU

HESABI ENGELLENEN İMAMOĞLU'NDAN YENİ HESABINDAN İLK PAYLAŞIM: NEREDE KALMIŞTIK?

UKRAYNA’DA TÜRK GEMİSİNE SALDIRI: RUS İHA’SI LPG TANKERİNİ VURDU, DİPLOMASİ TRAFİĞİ BAŞLADI

SİVAS’TA DEMİR MADENİ ÇÖKTÜ: 66 YAŞINDAKİ MÜDÜR KAYIP

İSMAİLAĞA SOSYAL KONUTLARA DA EL ATTI: PROJEDE DEĞİŞİKLİK YAPTIRDIKLARINI İDDİA ETTİ

TRUMP’TAN SÜRPRİZ U DÖNÜŞÜ: “KOMÜNİST” DEDİĞİ MAMDANİ İLE MASAYA OTURUYOR

KILIÇDAROĞLU; BİNALİ YILDIRIM, DOĞU PERİNÇEK VE SÜLEYMAN SOYLU İLE BİRLİKTE NİKAH ŞAHİDİ OLDU

  • Salı 20.1 ° / 8.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 21.7 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Perşembe 22.3 ° / 10.5 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7