2018 yılında yaşanan resesyon döneminden sonra 2019 yılında toparlanma sürecine giren Türkiye ekonomisi, 2020 yılının ilk çeyreğinden itibaren Covid-19 pandemisinin küresel çapta yarattığı krizin etkisi altına girmekten kurtulamadı.
Baştuğ Metalurji, Ekonomist Dergisi’nin Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi arasında 8’nci sırada yer alarak, pandemi şartları, ekonomideki dalgalanmalar ve krize rağmen üretim ve ihracat performansıyla bir sıra yükseldi.
Osmaniye OSB’de faaliyet gösteren Baştuğ Metalurji, pandemi ve ardından ekonomik kriz ve kur artışına rağmen yerli ve milli yatırımlarını sürdürdü, ARGE çalışmalarına verdiği önemle de sektöründe bir Dünya markası olarak yükselişine devam etti.
Zor Zamanların Yatırımcısıyız!
Baştuğ Metalurji Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Baştuğ, tüm zorluklara ve krizlere inat yatırımlarının süreceğini belirterek, yerli ve milli yatırımlarımız, ARGE çalışmalarımızla Dünya’ya Türk markası Baştuğ çeliği satmaya devam edeceklerine vurgu yaptı.
Zor zamanlarda yapılan yatırımların, kolay zamanlarda yapılan yatırımlardan daha kıymetli ve değerli olduğuna vurgu yapan Mustafa Baştuğ, “Ülkemizi zor zamanlarda hiçbir zaman yalnız bırakmadık. Gücümüze inandık, yatırımlarımıza devam ettik, üretim ve ihracatta söz sahibi bir Türkiye için sorumluluklarımızı yerine getirdik ve getirmeye devam edeceğiz” dedi.
“Demire ve çeliğe bilgiyle hükmeden dünyaya da hükmeder!” diyerek sözlerini tamamlayan Mustafa Baştuğ, önümüzdeki yıllarda çok daha iyi yerlerde olan, Dünya ile rekabet eden bir Türkiye için mücadeleye devam edeceklerine vurgu yaptı.
Çelik’ten Ofis Mobilyalarına…
Çelik sektöründe Türkiye ve Dünya’da söz sahibi bir marka olmayı başarmanın gurur ve mutluluğunu tüm çalışanları, tedarikçileri ve müşterileriyle paylaştıklarının altını çizen Baştuğ Metalurji Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Baştuğ, çelik sektörünün ardından ofis mobilyaları alanında da yepyeni bir marka olan BST Office’te de aynı düstur ve heyecanla ilerlemeye devam edeceklerini söyledi.
9659,96%1,15
34,62% 0,20
36,21% -0,23
2917,65% 0,00
4950,44% 0,00