AMACIN NE?..

AMACIN NE?..

Aslen Hatay'lı olan YDP milletvekili Bertan Zaroğlu, İngiltere’nin The Guardian gazetesine yaptığı açıklamalarında, “İkinci bir Tayfur Sökmen olmayacağım” diyen KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın söylemine tepki gösterd

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, İngiliz The Guardian gazetesine verdiği demeç sonrası Türkiye ve KKTC'den aldığı tepkilere ilişkin yazılı açıklama yaptı. Söylediği sözlerin arkasında olduğunun altını çizen Akıncı, Kıbrıs’ın federal çatı altında ve uluslararası hukuk içinde hak ettiği saygın yeri almasını savunduğunu belirterek, “'Kıbrıs Türk’tür, Türk Kalacaktır' siyaseti, 1950’lerin sloganıdır. Gerçek durumla ilişkisi yoktur.” ...

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, tepki çeken açıklamalarını daha önce birçok kez dile getirdiğini belirterek, kendisine yönelik tepkilerin temelsiz olduğunu ileri sürdü. Meselenin net olduğunu ileri süren Akıncı, 'Kıbrıs Türk halkı, çok büyük bir oranda Rum tarafına azınlık olmayı ya da Türkiye'ye sürekli bağımlılık ilişkisi içinde yaşamayı istemiyor. Kendi kendini yöneten, kendi kendine yeten, kendi kurumlarında gerçek manada söz sahibi olan bir yapıyı özlüyor. Elbette özellikle ekonomi ve diğer alanlarda başarmamız gerekenler olduğu da kuşkusuzdur.' ifadelerini kullandı...'Kıbrıs Türk’tür Türk Kalacaktır' siyaseti, 1950’lerin sloganıdır. Gerçek durumla ilişkisi yoktur. Kıbrıs’ta yaşayan farklı toplumlar vardır ve barış içinde yaşayacakları federal bir düzen arayışı sürmektedir.' değerlendirmesinde bulundu.

Akıncı, Kıbrıs Türk halkının Atatürk ilkelerine bağlı, laik ve demokratik, hoşgörü ve barış kültürünü içselleştirmiş bir halk olarak çağdaş Avrupa değerlerinde bir yaşam için mücadelesini sürdürdüğünü ileri sürerek, 'Bu mücadeleye ancak saygı duyulur, saldırı yapılmaz.' ifadesini kullandı.
 

AKINCIYA TEPKİLER SÜRÜYOR 
 

Öte yandan “İkinci bir Tayfur Sökmen olmayacağım” diyen KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı’ya en sert tepki aslen Hataylı olan KKTC Yeniden Doğuş Partisi Milletvekili Bertan Zaroğlu’dan geldi. Zaroğlu Akıncıya “Asla bir Tayfur Sökmen olamayacak, onun gibi anılamayacaksın.” dedi. 
YDP Milletvekili Zaroğlu, Cumhurbaşkanı Akıncı’ya yönelik eleştirilerde bulunarak, “Tayfur Sökmen, Hataylıların ve Yüce Türk Milletinin her daim şerefle yâd ettiği bir kahramandır.” dedi.