Tarih: 07.06.2021 15:52

ALİ BABACAN'DAN, SEDAT PEKER'İN İDDİALARI HAKKINDA DEĞERLENDİRME

Facebook Twitter Linked-in

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddiaları ile ilgili hiçbir savcının harekete geçmediğini belirterek, 'İddialar ortaya saçılmış ama araştırılması için savcılık süreçleri başlatılmamış durumda. Çok vahim bir durum' diye konuştu.
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın sorularını cevapladı.
Babacan'ın açıklamaları şöyle: 

 


'İddiaların muhatapları var. İçlerinde Cumhurbaşkanı'nın yakınları, pek çok bakan, belediyeler, vakıflar, gazeteciler, dernekler var. İddialar ortaya saçılmış ama araştırılması için savcılık süreçleri başlatılmamış durumda. Çok vahim bir durum.
Dürüst ve işin ehli kadrolar işin başına geçsin, bütün sorunlar hızla çözülür. Türkiye, bir kabustan uyanma hızında iyileşebilir. Bütün bu problemlerin sebebi kötü yönetim.
Siyasetçiler finansmanını kısmen de olsa yasa dışı yapılardan sağlamaya başlayınca, o yasa dışı yapıların önü daha da açılıyor. Ülke tam bir bataklığa gömülüyor.'

Babacan şöyle devam etti:
 




Devlette üç beş yerden maaş almalar çok yaygınlaştı. Benim sorumlu olduğum dönemde bana bağlı kurumlarda biz buna asla izin vermezdik.
İş bulamayan ev gençleri var. Böyle bir yerde 3-5 yerden maaş almalar toplumsal adalet hissiyatını çok etkiliyor.
Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem önemli. 5 aydır biz bekliyoruz, açıklamıyoruz. Niye? Çünkü biz istedik ki; siyasi partiler bir araya gelsin, önce çalışsın, çalışmaları anlasın sonra mümkünse ortak bir sistem açıklayalım diye.
Yıllarca içerideki sorunların üzerini örtmek için ‘Ey Batı, Ey Amerika, Ey Avrupa’ deyip içerideki sorunların üzerini örtmek ve hayali bir dış düşman üretmek uğruna Türkiye’nin dış ilişkilerine Cumhurbaşkanı büyük zarar verdi.
Hükûmet kurulduktan sonra ilk 90 ve 360 günde neler yapacağımızı yazıyoruz. Somut adımlar.
Şu an 400 üzerinde eylemimiz hazır. Türkiye'de ilk defa bir muhalefet partisi seçimden sonra yapacaklarının detaylı eylem planını ortaya koyuyor.
Maliyetler artıyor, çiftçimiz onu yansıtmaya çalışıyor ama hepsini yansıtamıyor, arada sıkışıyor kalıyor. Şu anda pek çok üründe çiftçimiz zarar ediyor.
Ne kadar çok üretirse o kadar çok zarar ediyor. Dolayısıyla üretimden vazgeçen çiftçilerimiz var.
Nesiller arası adaleti çok önemsiyoruz. Bizim görevimiz gelecek nesillere daha yaşanabilir bir Türkiye bırakmak.
Tercihimizi her defasında çevreden yana kullanmamız gerekiyor.
“Gönül rahatlığıyla ifade ediyorum ki bu sorunların çözümü çok kolay. 
Çözüm; dürüst ve işin ehli kadroların yönetimde olmasından geçiyor. İyi program, iyi hazırlık. Bizim 90 ve 360 günlük eylem planlarımızı önemsiyorum. Hayal değil, somut adımlar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —