ALAN EL, VERENİ BİLMİYOR

KRT Tv Sisler Bulvarı programı yapımcısı Saygı Öztürk, Mansur Yavaş'ın düzenlediği kampanyaları yerinde inceledi.

GÜNDEM 29.04.2020 11:51:53 0
ALAN EL, VERENİ BİLMİYOR

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ilk önce “veresiye borçlarını kapatma” sonrasında “Bir iftarlık da sen ver” kampanyaları başlattı. Bu kampanyaların nasıl yürüdüğünü Sözcü gazetesi yazarı ve KRT Tv program yapımcısı Saygı Öztürk yerinde inceledi.İşte Saygı Öztürk'ün 'Gittim, gördüm konuştum ve yazdım' isimli o yazısı;Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, iktidarla çatışmadan, kendi yol ve yöntemleriyle yoksula, aşını-işini kaybetmiş insanlara ulaşıyor. Önce bakkallara “veresiye borçlarını kapatma” uygulamasını başlattı. Bunun nasıl yapıldığını, yerinde görmek için Ulubey, Solfasol mahallelerine gitmiş, hesaplar kapatıldıktan sonra dükkanın camına “Bütün borçlarınız kapatılmıştır” yazısının asılmasına da tanıklık etmiştim.
Ramazanla birlikte Mansur Yavaş'ın “Bir iftarlık da sen ver” kampanyası başladı. 15 lira karşılığında bir iftarlık alıyor, bunu hayırsever adına belediye yoksullara ulaştırıyor. Kampanya başlar başlamaz internet üzerinden yardımlar yağmaya başladı. Ramazan boyunca sürdürülmesi planlanan kampanya, beklenenin üzerinde ilgi görünce 27 Nisan'da Başkan Mansur Yavaş'ın teşekkür mesajıyla sonlandırıldı.


ENGELLEMELERE RAĞMEN
Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ertan Işık'la birlikte, iftarlıkların nasıl hazırlandığını, dağıtıldığını görmek için belediye şirketi Belpa A.Ş'nin binasına gittik. Dev kazanlarda yemek pişiriliyor, her türlü hijyenik  kurala uyularak 50 görevli o gün iftarda dağıtılacak çorba, kuru fasulye, bulgur pilavını özel kaplara koyuyordu. Bunların dağıtımını yapacak 150 personel de göreve hazırdı. Yemekler soğumadan iftar saatine yetiştiriliyor. Belpa Genel Müdürü Ertan Güneş değişik günlerde verilecek yemekleri sıralıyor.
İnsanların çalışamadığı, işlerini kaybettiği bir dönemde asfalt dökmeseniz de olur. Önemli olan insanımızın sağlığı ve karnının doymasıdır. Büyükşehir Belediyesi, Ramazan'da 500 bin aileye yardım yapılmasını planladı. Yemek yardımları yapılırken 163 bin haneye gıda paketleri götürülüyor. İhtiyaç duyulursa dağıtım hizmetinde gönüllü olarak çalışmak için de 10 bin kişinin hazır olduğunu öğreniyoruz.
Ramazan öncesinde şefkat evlerine, engelli okullarına öğle yemeği veriliyordu. Kağıt toplayıcıları da sokağa çıkma yasağıyla birlikte zor durumda kaldı. Durumları iyi olmayan 25 bin aileye Ramazan boyunca 150 personel iftarlık ve sahurluk ulaştırmayı sürdürecek.
ALAN EL, VERENİ BİLMİYOR
Yardım eden de yardım edilen de birbirlerini tanımıyor. “Alan el, veren eli bilmiyor” denilir. İşte sahurluk da, iftarlık da böyle ulaşıyor. Yozgat'lı Yasin'in, Seyfi'nin, Tarık'ın kendileri için iftarlık aldığını bilemez. Onlar da, verdikleri iftar paralarının yemek olarak ihtiyaç sahibine ulaştığından emin. Çünkü her aşamasında kendilerine bilgi veriliyor.
Yerel seçim öncesi AKP'nin en çok gündeme getirdiği “Mansur Yavaş seçilirse, belediyeden yardım alanların yardımları kesilecek” konusuydu. Bırakın kesilmesini yaşanan süreç nedeniyle yardıma ihtiyaç duyanların sayısı da arttı. Yardım alanların şu parti-bu parti diye bir ayrımı yok. Hepsi yoksul, yardıma ihtiyacı olan insanlar olarak görülüyor. Belediyenin bazı hizmetlerinden kısıntılar yapılarak yoksullara el uzatılıyor.
İL İL YARDIMLAR
Mansur Yavaş'ın bu kampanyası, uzatılabilir miydi? Belediye şirketinin koşulları da dikkate alınarak hazırlık ve planlama yapıldı. Ama Mansur Yavaş'ta proje bitmiyor. Bakarsınız yakın bir gelecekte farklı bir yardım kampanyasının duyurusunu yapar. Önemli olan yoksul vatandaşa ulaşmaksa, destek olmaksa bu yerine getiriliyor.
Başkan'ın “Bir iftar da senden” çağrısına yalnız Ankara değil, Türkiye'nin birçok ilinden destek geldi. Örneğin Tunceli'den, Muş'tan 15'er kişi 67'şer iftarlık desteğinde bulunmuş. Ardahan'dan, Bitlis'ten, Hakkari'den, Şırnak'tan, Bingöl'den, Bayburt'tan, Batman'dan, Ağrı'dan da 56 ile 173 arasında iftarlık alındığını öğreniyorum. Açıkçası yoksul insanlarımızın çoğunlukta olduğu illerde yaşayanlar da Ankara'daki yoksullarla iftarlıklarını, sahurluklarını paylaşmış. Miktarları önemli değil, önemli olan böyle bir dayanışma içinde olunmasıdır.
Yavaş'ın “6 milyon tek yürek” çağrısına Ankara'da 34 bin 335, İstanbul'dan 18 bin 222 kişi ilk iki günde destek oldu. Yaklaşık 400 bin iftarlık alındığını görüyoruz. Yardım sıralamasında AKP'li büyükşehir belediyelerinin bulunduğu Bursa, Kocaeli, Konya ve Balıkesir'den de ilk sıralarda destekler olduğu anlaşılıyor. Destek olan, olmayı planlarken kampanya dolduğu için yardımını yapamayan herkes sağolsun, varolsun.   Yapılan yardımların amacı doğrultusunda kullanıldığı bilindikçe iyilik rüzgarı herkesi saracaktır.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9998,20%-1,08
  • DOLAR

    40,02% 0,13
  • EURO

    46,89% 0,11
  • GRAM ALTIN

    4234,97% -1,25
  • Ç. ALTIN

    6816,95% 0,06

ŞEHİT ABLASI CENAZEDE HAYKIRDI: “AK PARTİLİ KİMSEYİ İSTEMİYORUM!”

ABDURRAHMAN TUTDERE HAKKINDA EV HAPSİ KARARI

CHP BELEDİYELERİNE SORUŞTURMA DALGASI: KARALAR VE TUTDERE ADLİYEDE!

ÖZGÜR ÖZEL: ERDOĞAN'A SANDIK ÇAĞRISINI YİNELEDİ

BAHÇELİ'DEN ÖZGÜR ÖZEL’İN TRT ÇAĞRISINA SÜRPRİZ DESTEK

ADD'DEN CUMHURİYETİ HEDEF ALAN AKP'Lİ İSİM HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

AİHM’DEN DEMİRTAŞ KARARI: “TUTUKLULUK SİYASİ”

CHP İL SEÇİMİNE İLİŞKİN SORUŞTURMA: ÖZGÜR ÇELİK'İN İFADESİ ALINACAK

FATMA ZEHRA KINIK'IN EZEREK ÖLDÜRDÜĞÜ ÇOCUĞUN BABASI ŞİKAYETİNİ GERİ ÇEKTİ!

İMRALI HEYETİNİN ADALET BAKANI İLE GÖRÜŞMESİ ERTELENDİ

SOSYAL MEDYADAN DUYURDU! AKP ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANI İSTİFA ETTİ

ÖZEL, MANAVGAT BELEDİYESİ'NDEKİ OPERASYONA İLİŞKİN "HIRSIZ KİMSE, AFFIMIZ YOK!"

"YOLSUZLUK İDDİALARIYLA MANAVGAT BELEDİYESİ’NE OPERASYON: 7 TUTUKLAMA"

MUHİTTİN BÖCEK GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

AYŞE BARIM'IN TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

ÖZGÜR ÖZEL'DEN HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILMASINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

ERDOĞAN-DEM PARTİ GÖRÜŞMESİ SONA ERDİ

BAHÇELİEVLER'DE METROBÜSTE YANGIN!

İBB OPERASYONUNU YÜRÜTEN POLİS MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI

METAN GAZI FACİASI: 12 KAHRAMAN MEHMETÇİK ŞEHİT DÜŞTÜ

KARTALKAYA FACİASINDA İLK DURUŞMA: 32 SANIK HÂKİM KARŞISINDA

AYŞE BARIM'IN İLK DURUŞMASI BUGÜN

MSB: "METAN GAZINDAN ETKİLENEN 3 ASKER DAHA ŞEHİT OLDU"

İMAMOĞLU AKP'Lİ SİYASETÇİLERE, BÜROKRASİYE VE İŞ DÜNYASINA SESLENDİ

DEM PARTİ’DEN CHP’YE DESTEK ZİYARETİ: “BU BİR SİYASİ OPERASYONDUR”

DEM PARTİ HEYETİ, ABDULLAH ÖCALAN İLE GÖRÜŞTÜ

PENÇE-KİLİT HAREKÂTI BÖLGESİNDEN ACI HABER: 5 ASKER ŞEHİT OLDU

ÖMER ÇELİK'TEN ÖZEL'E YANIT: '"SANDIK CUMHURBAŞKANIMIZIN EN KIYMETLİ YOL ARKADAŞI"

TUNCER BAKIRHAN: "TÜRKİYE YENİDEN DEMOKRATİK YOL BULMAK DURUMUNDA"

FETÖ’CÜ ESKİ SAVCI MUHAMMED YAKUT’UN CENAZESİNDE

Yükleniyor


ABDURRAHMAN TUTDERE HAKKINDA EV HAPSİ KARARI

ÖZGÜR ÖZEL: ERDOĞAN'A SANDIK ÇAĞRISINI YİNELEDİ

BAHÇELİ'DEN ÖZGÜR ÖZEL’İN TRT ÇAĞRISINA SÜRPRİZ DESTEK

ADD'DEN CUMHURİYETİ HEDEF ALAN AKP'Lİ İSİM HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

AİHM’DEN DEMİRTAŞ KARARI: “TUTUKLULUK SİYASİ”

CHP İL SEÇİMİNE İLİŞKİN SORUŞTURMA: ÖZGÜR ÇELİK'İN İFADESİ ALINACAK

  • Salı 35.2 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 34.4 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 34.5 ° / 19.1 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2