AKŞENER'DEN; BAHÇELİ'NİN 'ANAYASA MAHKEMESİ KAPATILSIN' SÖZLERİNE YANIT

Akşener Konya’da Bahçeli’nin AYM ile ilgili çağrısının sorulması üzerine; ‘Kendisi artık yorgun ve her şeyi karıştırıyor. Kendisini evine dönmeye davet ediyorum’ dedi.

GÜNDEM 1.04.2021 16:08:35 0
AKŞENER

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akener'e Konya'da gazeteciler tarafından, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, 'Anayasa Mahkemesi kapatılsın' sözleri soruldu.
Akşener, ‘Kendisi artık yorgun ve her şeyi karıştırıyor. Kendisini evine dönmeye davet ediyorum’ yanıtını verdi.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Konya’da gazetecilerin HDP'nin kapatılması istemiyle açılan davadaki gelişmelere ilişkin sorularını yanıtladı.
“MUHTEMELEN BAHÇELİ'NİN BASKISI YÜZÜNDEN BAŞSAVCI ÇOK HIZLI HAZIRLAMIŞ”
“Ben hukukçu değilim” diyen Akşener, “Dolayısıyla Yargıtay Başsavcılığı'nın iddianamesindeki eksikliklere yönelik Anayasa Mahkemesi raportörünün, bu eksikliklerinin düzeltilmesi amacıyla geriye gönderdiğine dair bir bilgim var. Buradan baktığını zaman normal bir prosedür gibi görünüyor. Birincisi bu. Bir de sayın Bahçeli sürekli olarak, ‘hadi hadi kapatın kapatın' dediği için muhtemelen yaptığı baskı yüzünden Cumhuriyet Başsavcısı çok hızlı hazırlamış, eksiklikler olmuş. Muhtemelen bunlar yeniden gözden geçirilecektir” şeklinde konuştu.
“NE OLUR NE OLMAZ DİYE BUGÜNDEN AYM'Yİ TAŞLAMAYA BAŞLADI”
Akşener, sözlerine şöyle devam etti:
“Fakat burada dikkatimi çeken şey şu. Bu geri gönderilmenin üzerinden sayın Bahçeli ikinci kere Anayasa Mahkemesi'nin kapatılmasına dair bir hızlı salvoda bulundu, tehditler savurdu. Şimdi burada iki şey var. Birincisi: Sayın Bahçeli, çok mübarek bir isim olarak tanımladığı, muhterem bir isim olarak tanımladığı ve 2023'te Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olarak ilan ettiği sayın Recep Tayyip Erdoğan beyefendinin ikinci defa, yani Anayasa ile ilgili bir sorun olduğu ve ikinci defa seçilip seçilmeyeceği konusunda Türkiye'de hukukçular ikiye bölünmüş durumda. Böyle bir pozisyonda çok muhterem ve çok mübarek kabul ettiği Cumhurbaşkanı adayının üzülmesini muhtemelen istemediği için, ne olur ne olmaz diye bugünden Anayasa Mahkemesi'ni taşlamaya başladı.”
“EVİNDE DİNLENMEYE DAVET EDİYORUM”
Bahçeli'ye evine dönmesi yönünde çağrı yapan Akşener, “Bunu bir kenara koyar isek, bu tür çok üst perdeden ve racon kesen davranış biçimlerinin hukuka, demokrasiye ve insan haklarına, hiçbir şeye, 150 yıllık demokrasi tarihimize, eksik gedik de olsa, demokrasi tarihimize uymadığını söyleyebilirim. Son hadiselere baktığımı zaman ben kendisinin bir yakın arkadaşının kız kardeşi olarak, kendisini evine dönmeye davet ediyorum. Çünkü yorgun olduğunu anladım. Dolayısıyla evine dönmeye ve biraz tefekküre ve evinde dinlenmeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.
BAHÇELİ İKİ KEZ ÇAĞRI YAPMIŞTI
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinden ayrılarak yeni parti kuran ve CHP ile “millet ittifakı” içinde yer alan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e iki defa “evine dön” çağrısı yaptı.
Bahçeli, Akşener’e son olarak 24 Aralık 2022 günü şu sözlerle seslenmişti: “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, parlak Türk asırlarının yol haritası, milli birlik ve kardeşliğin, devletin istikrar ve dengesinin yegane güvencesidir. Muhatabına masa kur demedik, evine dön dedik, hala zaman vardır, bu önerimiz geçerliliğini korumaktadır. Diyorum ki, dön evine, bitsin bu çile!”
MHP lideri, Akşener’in Ayasofya konusunda farklı bir tutum takındığını savunarak 24 Ağustos 2020’de “Sayın Akşener’in böyle gitmeyeceğini, böyle ittifak olmayacağını, olsa bile bir ayağının çukura düştüğünü görüp derhal ve çok kısa süre içinde evine dönmesi doğru ve tutarlı bir davranış olacaktır” demişti. 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9266,09%-1,36
  • DOLAR

    38,13% 0,13
  • EURO

    43,52% 1,35
  • GRAM ALTIN

    4062,28% 2,72
  • Ç. ALTIN

    6581,31% 3,38

TARKAN'IN ANNESİ NEŞE TEVETOĞLU HAYATINI KAYBETTİ

AYM'NİN CAN ATALAY KARARI TBMM GENEL KURULU'NDA OKUTULDU

SIRRI SÜREYYA ÖNDER, AORT DAMARI YIRTILMASI NEDENİYLE AMELİYATA ALINDI

MARAŞ'TA 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

BENZİNE ZAM GELİYOR

ERDOĞAN: BİZ TÜRKİYE'NİN İTİBARINI KÜRESEL ÖLÇEKTE ARTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ…

İSTANBUL VALİSİ GÜL EYLEM YAPAN ÖĞRENCİLERİ UYARDI

TÜRKİYE'NİN KONUŞTUĞU YASAK AŞK SKANDALINDA KAYINVALİDE VE DAMAT CANLI YAYINDA GÖZALTINA ALINDI

3 İL İÇİN KRİTİK UYARI: 15 KATLI BİNALAR VAR VE ZEMİN SIKINTILI

MAHFİ EĞİLMEZ'DEN "FAİZ SEBEP ENFLASYON SONUÇ" ELEŞTİRİSİ…

ALMANYA'DA İMAMOĞLU İMZALARINA KONSOLOSLUK EL KOYUP YIRTTI

İMAMOĞLU'NDAN İKTİDARA: MİLLETLE İNATLAŞMAYIN!

HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULAN BOZBEY: VERİLMEYECEK HESABIMIZ YOK!

BEYKOZ BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI FİDAN GÜL GÖZALTINA ALINDI

AKP'Lİ İSİM BÖYLE İSYAN ETTİ: 'ÇÖZÜM, LİYAKAT, EHLİYET, HAK, ADALET'

YUSUF TEKİN'DEN ÖĞRETMEN KRİZİNE AÇIKLAMA…

BAHÇELİ: EKREM İMAMOĞLU'YLA İLGİLİ MAHKEME SÜREÇLERİ İVEDİLİKLE KARARA BAĞLANMALI

28 ŞUBAT KOMUTANLARI YENİDEN CEZAEVİNE GİRECEK İDDİASI! İKTİDARDAN AÇIKLAMA GELDİ

İMAMOĞLU’NUN İPTAL EDİLEN DİPLOMASI: KOMİSYONDA İMZASI BULUNAN İSİM TÜGVA EĞİTMENİ ÇIKTI!

NARİN GÜRAN CİNAYETİNDE İKİNCİ DAVA: TUTUKLULAR ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

PROJE OKULLARDA ÖĞRETMEN KIYIMI İSTANBUL VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA GELDİ

BAKAN MEMİŞOĞLU'NDAN "NORMAL DOĞUM" PANKARTI YANITI…

ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ'NDE 17 BAŞLIKTA USULSÜZLÜK TESPİT EDİLDİ

ÜNLÜ RAPÇİ SANSAR SALVO BABASINI DARP ETTİ!

CHP'DEN SAMSUN'DA MİTİNG: ÖZGÜR ÖZEL'DEN ERDOĞAN'A 'ERKEN SEÇİM' ÇAĞRISI

İBB OPERASYONUNDA TUTUKLANANLAR ÇEVRE İLLERE NAKLEDİLİYOR! ...

ALMANYA, 13 BİN TÜRK' SINIR DIŞI EDECEK!

ÖZGÜR ÖZEL: BAŞARIMIZDA ERDOĞAN'IN DA PAYI VAR!

HBB’DE 1 YILLIK ÇALIŞMALAR MASAYA YATIRILDI

İSKENDERUN BELEDİYESİ ARAÇ ENVANTERİNİ GÜÇLENDİRMEYE DEVAM EDİYOR!

Yükleniyor


TARKAN'IN ANNESİ NEŞE TEVETOĞLU HAYATINI KAYBETTİ

AYM'NİN CAN ATALAY KARARI TBMM GENEL KURULU'NDA OKUTULDU

SIRRI SÜREYYA ÖNDER, AORT DAMARI YIRTILMASI NEDENİYLE AMELİYATA ALINDI

MARAŞ'TA 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

BENZİNE ZAM GELİYOR

ERDOĞAN: BİZ TÜRKİYE'NİN İTİBARINI KÜRESEL ÖLÇEKTE ARTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ…

İSTANBUL VALİSİ GÜL EYLEM YAPAN ÖĞRENCİLERİ UYARDI

  • Çarşamba 22.3 ° / 6.9 ° Güneşli
  • Perşembe 25.9 ° / 9 ° Güneşli
  • Cuma 28.2 ° / 12.3 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 29 23 1 5 42 74
2.Fenerbahçe 29 22 2 5 47 71
3.Samsunspor 30 15 9 6 9 51
4.Eyüpspor 30 14 8 8 16 50
5.Beşiktaş 29 13 7 9 12 48
6.İstanbul Başakşehir 29 13 10 6 9 45
7.Gazişehir Gaziantep 29 12 11 6 1 42
8.Antalyaspor 30 11 12 7 -19 40
9.Trabzonspor 29 10 10 9 11 39
10.Göztepe 29 10 10 9 9 39
11.Kasımpaşa 30 9 9 12 -4 39
12.Konyaspor 30 10 13 7 -6 37
13.Kayserispor 29 9 11 9 -11 36
14.Bodrum FK 30 9 14 7 -10 34
15.Rizespor 29 10 15 4 -14 34
16.Sivasspor 30 8 15 7 -10 31
17.Alanyaspor 29 8 14 7 -11 31
18.Hatayspor 29 4 18 7 -24 19
19.Adana Demirspor 29 2 23 4 -47