AKŞENER: “BUGÜN 2001 KRİZCİDEN DAHA VAHİM BİR TABLO OLUŞTU”

İYİ Kalkınma Kongresi'nde konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP iktidarının ekonomik politikalarını eleştirdi.

GÜNDEM 10.02.2022 18:21:32 0
AKŞENER: “BUGÜN 2001 KRİZCİDEN DAHA VAHİM BİR TABLO OLUŞTU”

İYİ Kalkınma Kongresi'nde konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP iktidarının ekonomik politikalarını eleştirerek, 'Partili cumhurbaşkanlığı sisteminin tetiklediği ve tarihe Erdoğan krizi olarak geçecek olan bu devlet krizini Türkiye daha fazla taşıyamaz' dedi.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Covid-19 testinin pozitif çıkmasından sonraki ilk konuşmasını partisinin İstanbul’da düzenlenen İYİ Kalkınma Kongresi’nin ikinci oturumunda gerçekleştirdi.
Türkiye’nin bugün içinde bulunduğu durumu değerlendiren Akşener, “Bugün ülkemizde maalesef milletimizin sesini duymazdan gelen, memleketimizin gerçeklerini görmezden gelen, cumhuriyetimizin kazanımlarını da toptan reddeden  bir garip yönetim anlayışıyla karşı karşıyayız. İktidarın bu anlayışı nedeniyle devlet yönetiminde ciddiyetsizliğin ve liyakatsizliğin hüküm sürdüğü milletimizin göz göre göre enflasyona ezdirilip, yoksulluğun her geçen gün daha da derinleştiği, krizlerin normalleştiği istikrarın da artık mumla arandığı bir Türkiye gerçeğini tüm çıplaklığıyla beraber yaşıyoruz.” dedi.

“TÜRKİYE BU İSTİKRARSIZLIĞI DAHA FAZLA TAŞIYAMAZ”

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini de eleştiren Akşener konuşmasına şöyle devam etti:Hatırlayın, bu arkadaşlar 2017 yılında partili cumhurbaşkanlığı sistemini milletimize anlatırken istikrar olacak diyorlardı.‘Ayağımızdaki prangaları söküp atacağız’ öyle söylüyorlardı. Türkiye’nin şaha kalkacağını söylüyorlardı. Aradan geçen 5 yılda ne oldu? İstikrarsızlık oldu.Ekonomiden kalkınmaya, tarımdan sanayiye, eğitimden istihdama, memleketin hayati öneme sahip konularının hiç birinde maalesef istikrar sağlanamadı.Haklarını yemeyelim bu arkadaşların. Bu arkadaşların istikrarlı oldukları konular da var.

Mesela, liyakatsiz kadroları atamakta son derece istikrarlılar. Sergiledikleri berbat yönetim performansında acayip istikrarlılar.Eşi, dostu, yandaşı ve o 5 müteahhidi  ihya ederken, milletimizi yokluğa, yoksulluğa ve  umutsuzluğa mahkum etmekte fevkalade istikrarlılar. Türkiye bu istikrarsızlığı daha fazla taşıyamaz.Partili cumhurbaşkanlığı sisteminin tetiklediği ve tarihe Erdoğan krizi olarak geçecek olan bu devlet krizini Türkiye daha fazla taşıyamaz.

“ÜLKEMİZ DÜNYADA EN YÜKSEK ENFLASYONA SAHİP 5 ÜLKEDEN BİRİ OLDU”

Akşener, Türkiye’nin dünyada en yüksek enflasyona sahip 5 ülkeden bir haline geldiğini vurgulayarak Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin yurt dışı ziyaretine değindi.Akşener, “Berbat politikalar, kötü beklenti yönetimi ve içine hapsedildiğimiz kur, enflasyon sarmalı içerisinde maalesef bugün ülkemiz dünyada en yüksek enflasyona sahip 5 ülkeden biri oldu. Sadece son 4 ay içerisinde Türk lirası değerinin yarısını kaybetti. Değersizleşen Türk lirası, dış ticaret açığımızı son 10 yılın en yüksek seviyesine çıkardı. Ticaret hacmimiz tarihimizin en düşük seviyesine indi. Artık aynı miktarda mal ithal etmek için daha fazla ihracat yapmak zorunda kalıyoruz. Bu ekonomik kriz ortamında Merkez Bankası o kadar itibarsızlaştırıldı ki, politika faiziyle piyasa faizleri arasındaki bağ tamamen koptu. Hatta Hazine ve Maliye Bakanı, yurt dışındaki yatırımcılarla yapacağı toplantılara Merkez Bankası yetkililerini dahil bile etmedi.” şeklinde konuştu.

“BUGÜN MAALESEF YOKSULLUĞA VE EŞİTSİZLİĞE  HAPSEDİLEN BİR TÜRKİYE VAR”

Akşener şöyle devam etti:Planlama ve risk analizi kavramlarına düşman bu yönetim anlayışı nedeniyle sanayicilerimiz günlerce elektriksiz ve doğalgazsız kaldı. Uygulanan akıl dışı politikalarla özel sektör istihdam sağlayamaz oldu.Kayıt dışı istihdam artarken, arkadaşların yaptıkları zamla böbürlendiği asgari ücret daha birinci ayın sonunda açlık sınırının altında kaldı. Bugün maalesef karşımızda yoksulluğa ve eşitsizliğe  hapsedilen bir Türkiye var.

Bugün maalesef karşımızda Isparta’da kara kışta 4 gün boyunca adeta donmaya terk edilen insanlarımız, ikinci bir kira haline gelen elektrik ve doğalgaz faturalarıyla adeta haraca bağlanan iflasın eşiğindeki esnaflarımız, yağmurda çamurda ekmek kuyruklarına mahkum edilen bir büyük millet var.

“ERDOĞAN VE EKİBİNİN ATEŞİ, TEKERLEĞİN İCAT EDİLMEDİĞİ O KARANLIK DÖNEMDE…”

AKP iktidarındaki ekonomik durumla geçmiş dönemdeki durumu karşılaştıran Akşener şu ifadeleri kullandı:2003-2020 arasındaki dönemde yani Ak Parti iktidarında küresel likidite boşluğuna ve düşük  faiz ortamına rağmen Türkiye maalesef dikkate değer bir büyüme hikayesi yazamadı.

Mesela 1981-2002 arasında ülkemiz diğer gelişmekte olan ülkelere göre yılda ortalama 2.1 daha fazla büyürken bu fark 2003-2020 arasında yüzde 1’in altına indi.Yani 1981-2002 arasındaki dönemde, yani Sayın Erdoğan ve  ekibinin ateşi, tekerleği ve suyun kaldırma kuvvetini henüz icat etmedikleri o karanlık dönemde, Türkiye’nin gelişmekte olan ülkelerle karşılaştırmalı büyüme performansı Ak Parti dönemine göre daha yüksekti.

“BUGÜN 2001 KRİZCİDEN DAHA VAHİM BİR TABLO OLUŞTU”

Ak Parti iktidarındaki ekonomik büyüme, tasarruf açığı kapatılamadığı için, sermaye girişlerine bağımlı bir hâl aldı.Gelen sıcak paranın, daha verimli yatırımlar yerine, inşaat sektörüne gitmesine seyirci kalındı. Kamu bankalarının bizzat kendileri, finansal istikrar için bir tehdit hâline geldi.

Kaynakların, etkin kullanılmaması sonucunda, kredi genişlemesi ile, ekonomik büyüme arasındaki ilişki zayıfladı. Yani; Hem borçlandık, hem de büyüyemedik. Yolsuzluk algısı endeksinden de görüleceği üzere, ülkemizin yatırım iklimi kötüleşti.

Çoğu şaibeli olan müşteri garantili özelleştirmeler haricinde, doğrudan yabancı yatırımlar, çok düşük seviyelerde gerçekleşti.Tüm bu olumsuz tablonun temelleri, Ak Parti iktidarının daha ilk yıllarından itibaren atıldı.Ve bugün ülkemizde, 2001 krizinden daha vahim bir tablo oluştu. Sayın Erdoğan her zaman olduğu gibi zamanında en çok kınadığı şeyin ta kendisi oldu.
 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27

40. AĞIR CEZA’DAN SIFIR TAHLİYE! İBB DAVASINDA BEKLENEN OLMADI!

ŞARA'NIN EŞİ İSTANBUL'DA EĞİTİM HAKKINDA KONUŞTU

“DAYANIŞMA DEĞİL, SORUMLULUK”: MANSUR YAVAŞ’TAN ÇARPICI MİTİNG ÇAĞRISI

İMRALI GÖRÜŞMESİNDE FIRTINA: “YAZSAM ORTALIK KARIŞIR” DİYEN TAYYAR’DAN ÇARPICI ÇIKIŞ

KABUL EDİLEN İDDİANAME UYAP'A DÜŞMEDİ: CEZA MUHAKEMESİ Mİ AŞILDI?

İNDİRİM SEVİNCİ 1 HAFTA SÜRDÜ: AKARYAKITTA SOĞUK DUŞ!

“AKP’Lİ İSİMDEN İMAMOĞLU DOSYASINA KÜRTÇE ATASÖZÜ TEPKİSİ”

“İMAMOĞLU DAVASINDA ŞOK PERDE ARKASI: ATAMA ÖNCESİ SUÇ DUYURUSU ORTAYA ÇIKTI!”

“SİYASETİ SARSAN YARGI PAKETİ: TAHLİYELER GENİŞLEDİ, CEZALAR YENİDEN YAZILDI!”

İBB DOSYASINDA DENGELERİ DEĞİŞTİREN KARAR: 19 KİŞİ SERBEST, 2 İSİM TUTUKLULUĞA DEVAM!

TSK, TEVFİK GÖKSU’DAN DESTEK İSTEDİ: ESENLER BELEDİYESİ KIŞLA İÇİN 1 MİLYON TL HARCAYACAK

ADLİYELERDE ALARM! BİR HAFTADA İKİNCİ SOYGUN: SİLAHLAR EMANETTEN BUHARLAŞTI!

ESKİ YARSAV BAŞKANI EMİNAĞAOĞLU'NDAN AKIN GÜRLEK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

ADLİYEDE AKILALMAZ VURGUN: 147 MİLYONU MARKET ARABASIYLA ÇIKARDI!

BAHÇELİ “CANLI YAYINLANSIN” DEDİ, MHP NEDEN HAYIR DEDİ? PERDE ARKASI ORTAYA ÇIKTI

TBMM BAŞKANI DOSYAYI AÇTI: İMRALI ZİYARETİNİN TÜM NOTLARI PAYLAŞILACAK

ERDOĞAN’DAN 11. PAKET FRENİ: “BU MADDELERİ ÇIKARIN” TALİMATI!

CUMHUR İTTİFAKI’NDA BARZANİ DEPREMİ: KRİZİ BÜYÜTEN SON ÇIKIŞ ENSARİOĞLU’NDAN

KKTC’DE İLAHİYAT PROTOKOLÜ LAİKLİK DENETİMİNE GİDİYOR: CUMHURBAŞKANI ERHÜRMAN DOSYAYI AYM’YE TAŞIDI

CHP’DE FIRTINA SÜRERKEN BAHÇELİ’DEN NET MESAJ: “ARINMA ÇAĞRISI YERİNDE”

HATAYSPOR’UN 180 MİLYON TL’LİK KAYIP ŞOKU: İKİ YÖNETİM ARASINDA DEV FARK!

GEZİ DÖNEMİNE DAİR KRİTİK GELİŞME: AHMET ATAKAN İÇİN “YAŞAM HAKKI İHLALİ” KARARI

ÖZEL’DEN İKTİDAR UYARISI: “YENİ SALDIRILAR MUTLAKA GELECEK, DAHA FAZLASINI GÖZE ALDIM”

SİYASİ PARTİLERE DENETİM KASIRGASI: AYM’DEN BİR PARTİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU!

TRT’DEN DİYANET’E, SARAY’A KADAR: MİLYARLIK BÜTÇEYE BİR DE 65 BİN TL’LİK EK ZAM!

SINIFTA UTANÇ ANLARI: ÖĞRETMENE ZORBALIK GÖRÜNTÜLERİ TÜRKİYE’Yİ AYAĞA KALDIRDI!

“EMNİYET MÜDÜRÜNÜN MAKAM ARACIYLA RÜŞVET BASKINI: İŞ İNSANI SUÇÜSTÜ YAKALANDI”

“ENAG KASIM ENFLASYONUNU AÇIKLADI: RESMİ RAKAMLARIN ÜZERİNDE YENİ ALARM”

“AKP KULİSLERİNDE PANİK: ‘BAHÇELİ BİR ANDA ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI YAPABİLİR’”

ERDOĞAN, SAVCILARA SESLENDİ: YETERLİ SUÇ ŞÜPHESİNE ULAŞILDIYSA KAMU DAVASI AÇMAK YASAL BİR MECBURİYETTİR

Yükleniyor


ŞARA'NIN EŞİ İSTANBUL'DA EĞİTİM HAKKINDA KONUŞTU

“DAYANIŞMA DEĞİL, SORUMLULUK”: MANSUR YAVAŞ’TAN ÇARPICI MİTİNG ÇAĞRISI

İMRALI GÖRÜŞMESİNDE FIRTINA: “YAZSAM ORTALIK KARIŞIR” DİYEN TAYYAR’DAN ÇARPICI ÇIKIŞ

KABUL EDİLEN İDDİANAME UYAP'A DÜŞMEDİ: CEZA MUHAKEMESİ Mİ AŞILDI?

İNDİRİM SEVİNCİ 1 HAFTA SÜRDÜ: AKARYAKITTA SOĞUK DUŞ!

“AKP’Lİ İSİMDEN İMAMOĞLU DOSYASINA KÜRTÇE ATASÖZÜ TEPKİSİ”

  • Cumartesi 17.5 ° / 11 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 12.7 ° / 7.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 11.9 ° / 11.1 ° Şiddetli yağmurlu

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.FENERBAHÇE A.Ş. 14 9 0 5 18 32
3.TRABZONSPOR A.Ş. 14 9 1 4 13 31
4.GÖZTEPE A.Ş. 14 7 2 5 10 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 14 5 6 3 -3 18
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 14 4 6 4 3 16
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 14 4 7 3 -4 15
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 14 3 6 5 -6 14
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 14 3 7 4 -7 13
15.İKAS EYÜPSPOR 14 3 8 3 -8 12
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 14 2 6 6 -17 12
17.GENÇLERBİRLİĞİ 14 3 9 2 -7 11
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 14 2 10 2 -13 8