AKP'NİN KALESİNDE ZAM EYLEMİ
Rize’de İyi Parti il örgütü, çay üreticileri ile birlikte çay gübre zammına tepki gösterdi ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yönelik "Uzun adam aklını başına al, hemşerilerine sahip çık" diye seslendi.
Rize’de çay gübresine yapılan zamlara yönelik çay üreticileri ve İyi Parti Rize il örgütü basın açıklaması gerçekleştirdi. Çay üreticileri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın alanda asılı bulunan dev posteri altında “Uzun adam aklını başına al, hemşerilerine sahip çık” diye seslendi.
Grup adına açıklamayı İYİ Parti Rize İl Başkanı Ayşegül Özyanık yaptı:
“Ülkemiz ciddi bir ekonomik kriz içerisindedir. Ekonomimiz iyi yönetilmiyor, her geçen gün daha da kötüye gidiyoruz. Başta temel gıda ürünleri olmak üzere maalesef neredeyse her gün birçok ürüne fiyat düzenlemesi adıyla çeşitli zamlar uygulanmaktadır. Bu durum siz vatandaşlarımızın alım gücünü, günden güne düşürmekte vatandaşlarımız nasıl geçineceğiz diye kara kara düşünmektedir.”
Seçimden seçime vatandaşları hatırlayanları, sorunlarına kulak tıkayanları uyandırma zamanının geldiğini ifade eden Özyanık, “Bu ekonomik kriz sebebiyle çay müstahsilimizin sorunları katlanarak büyümektedir. Bu nedenle sizin sesinizi gür bir sesle muktedirlere iletmek istiyoruz. Gelin hep birlikte yüksek sesle sorunlarımızı dile getirelim. Seçimden seçime sizi hatırlayanları, Ankara’ya gittiklerinde Rize’yi ve sizi unutanları, sizlere kulak tıkayanları uyandıralım. Bugün belki sadece fahiş gübre fiyatları nedeniyle çayımıza vuramadığımız gübreyi konuşacağız. En azından en temel gelir kaynağımız olan çayımıza hep birlikte sahip çıkmış olacağız” dedi.
'210 BİN ÇAY ÜRETİCİSİNİ ALDATIYORLAR'
- Gübre fiyatlarının en azından 4 bin TL seviyelerine çekilmeli, en azından bu zarar üreticiye yansıtılmamalı.
- Üreticimizi tatmin etmeyen, yeterli teşvik ve destekleme için plan yapmayan Tarım Bakanlığı’ndan yaş çaya da enflasyon karşısında vatandaşlarımızı ezdirmeyecek bir yaş çay fiyatı acilen açıklamalı.
- Ayrıca altı yıldır değişmeyen 13 kuruş olan destekleme ücretinin de aynı oranlarda artırılmalı.
- TBMM bekleyen çay kanunu tasarısı bir an önce üretici lehine çıkartılmalı.
-
BIST 100
17946,70%0,33
-
DOLAR
47,84% 0,10
-
EURO
55,38% 0,31
-
GRAM ALTIN
6736,33% 0,68
-
Ç. ALTIN
10756,50% 0,30
İlgili Haberler
SERKAN TOPAL GÖZALTINA ALINDI
ERDOĞAN İMZALADI: ATAMA VE GÖREVDEN ALMA KARARLARI RESMİ GAZETE’DE
KURTULMUŞ ÇERÇEVE YASAYI ANLATTI: “BU YASANIN İÇERİSİNDE ÜÇ TANE SİGORTA VARDIR”
AKP’DE KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNDE YENİ TRANSFERLER...
121 YIL SONRA BİR İLK: AVRUPA’DA GÖKYÜZÜ KARARDI
ÇERÇEVE YASA ERDOĞAN’IN ONAYINA SUNULDU
80 MADENCİNİN GÖZALTINA ALINMASININ ARDINDAN ANKARA’DA 15 GÜNLÜK YASAK
ÇERÇEVE YASA TBMM GENEL KURULU’NDA KABUL EDİLDİ
Yükleniyor
ERDOĞAN İMZALADI: ATAMA VE GÖREVDEN ALMA KARARLARI RESMİ GAZETE’DE
KURTULMUŞ ÇERÇEVE YASAYI ANLATTI: “BU YASANIN İÇERİSİNDE ÜÇ TANE SİGORTA VARDIR”
SÜLEYMANCILARIN LİDERİ ALİHAN KURİŞ TUTUKLANDI
7 GENERAL, 18 ALBAY TERFİ ETTİ: KARAR RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI
GÜL, AK PARTİ’NİN KURULUŞUNDAN İLK İKTİDAR YILLARINA KADAR SÜRECİ ANLATTI
TBMM’DE CHP-YENİ PARTİ DENGESİ: ÖZEL’İN MAKAM ODASI YENİ PARTİ’DE
ERDOĞAN: “TERÖRÜN BİTMESİYLE TÜRKİYE ÜZERİNE HESAP YAPANLAR ÜZÜLÜR, VARSIN ÜZÜLSÜNLER”
- Pazar 33.8 ° / 22.3 ° Güneşli
- Pazartesi 32.1 ° / 22.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Salı 32.6 ° / 21.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı




