Tarih: 06.01.2021 14:27

AKP'LİLER ARASINDA ALKOL RUHSATI KAVGASI 

Facebook Twitter Linked-in

AKP Meclis Üyesi Engin Uçar, tramvay projesi kapsamında iş yerleri kapanan esnaflarla ilgili konuşarak “6 yıl önce tramvay çalışması yapılırken Barlar Sokağı’nda işyerleri yıkılan Serkan Güyük ve Evren Başyurt için meclise önerge verdi. Bu arkadaşlar herkesin kapısını çaldı, yardım istedi. Pandemi koşullarında esnafın evine ekmek götürmek için hangi koşullarda çalıştığını gördük. Talepleri için ön yargısız biçimde konuyu iş, aş, geçim meselesi olarak görmek gerekiyor. Önerge ile ilgili desteğinizi bekliyorum. Esnaf çok zor durumda. Devletimiz elinden geleni yapıyor. Ama şu anda esnaf kirasını ödeyemezken biz bu adamların ekmeğine 6 senedir mani oluyoruz” dedi

AKP Meclis Üyesi Hayrettin Ünlü, “Bu alanın Yeni Cuma Cami ile arasında metreler var. Sadece Yeni Cuma ve Fevziye Cami arasında kalan barlar sokağında 107 olay olmuş. Bu olaylar daha mı fazla olsun istiyoruz. Bu alana biz İzmit Belediyesi olarak imza mı atacağız o alanı içkili alana mı çevireceğiz. İzmit’in göbeği üniversite öğrencilerinin en aktif olduğu bölge, barlar yüzünden olay mı yaşansın? Ey Necat Bey, yarın bir gün senin kızın, torunun o alandan giderken herhangi bir zarar gördüğünde ey dede sen neden bu kararı aldın? Lütfen bu yanlışa biz meclis üyelerini alet etmeyin. Bunu imar komisyonuna gönderelim. Emniyet, valilik ve kaymakamlıkla bu konuyu görüşsün” dedi.

HAKARETLER HAVADA UÇUŞTU

Meclisin sonlandırılmasının ardından meclise iki alkollü mekan için önerge veren AKP'li Engin Uçar ile bu önergeye karşı çıkan AKP'li Hayrettin arasında kavga çıktı, hakaretler havada uçuştu, iki isim birbirlerini tehdit etti, birbirlerinin üzerine yürüdü.
Hayrettin Ünlü, 'Sen kimsin lan beni tehdit ediyorsun?' derken Engin Uçar ise “Geri zekalı adam” diyerek Ünlü’ye tepkisini gösterdi. 

İki meclis üyesi birbirine hakaret ederek tartıştı. Araya yine AKP'li Meclis Üyesi Muharrem Tutuş girerek tartışmayı sonlandırdı. 2 AKP'li meclis üyesi ile CHP ve İYİ Parti Meclis üyelerinin kabul oylarıyla alkol ruhsatı oy çokluğuyla Meclis'ten geçmiş oldu. 

KESİN İHRAÇ İSTEMİYLE DİSİPLİNE SEVK EDİLDİLER

AKP İzmit İlçe Başkanlığı ise alkol ruhsatı önergesini veren Engin Uçar ve çekimser kalan AKP Grup Başkan vekili Mustafa Soydabaş’ı kesin ihraç talebiyle disipline sevk etti. 

AKP İzmit İlçe Başkanı Ali Güney'den Engin Uçar açıklaması; 

İzmit Belediye Meclisinde daha önce de gündeme gelen alkollü mekanların açılmasıyla ilgili AK Parti Grubu olarak aldığımız karar kamuoyu tarafından bilinmektedir.

Gündemden düşen bu konu, bugün yapılan İzmit Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısında Meclis Üyemiz Engin Uçar tarafından yazılı önergeyle yeniden gündeme taşınmış ve yapılan oylamada komisyona havale olmadan, önergenin direkt kabulü şeklinde sonuçlanmıştır.

AK Parti, kurumsal bir partidir. Bu tür kararlar ilgili kurullar ve komisyonlar tarafından istişare edilerek ortak görüşle alınır ve uygulanır. Daha önce aynı konuyla ilgili AK Parti Grubumuz tarafından alınan karar da bu şekilde olmuştur.

Ancak son meclis toplantısında Engin Uçar bu prosedürlere uymadan kendi başına hareket ederek, daha önce partimizin ortaya koymuş olduğu tutuma aykırı bir sonuç çıkmasına sebebiyet vermiştir.

AK Parti tüzüğü ve kurumsal kimliği gereği bu tür eylemlerin neticeleri hakkında yapılacaklar bellidir.

AK Parti İzmit İlçe Başkanlığı olarak bu durumun ortaya çıkmasına direkt ve dolaylı olarak neden olanlar hakkında ihraç istemiyle Disiplin Soruşturması başlatılmasının İl Başkanlığımızdan talep edileceği saygılarımızla kamuoyunun bilgisine sunarız.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —