AKP'Lİ VEKİLLER 7 YIL ÖNCE GÖSTERİŞLİ TEMEL ATMIŞLARDI! O YOLUN YAPIMI YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ

Manisa'da yapımına 2015 yılında başlanan ve AKP'li milletvekillerinin katıldığı gösterişli törenle temeli atılan 58 kilometrelik Akhisar-Gördes yolunun yapımı yılan hikayesine dönünce vatandaş isyan etti.

GÜNDEM 11.04.2022 12:37:38 0
AKP

2015 yılında dönemin AKP Manisa Milletvekilleri Uğur Aydemir, Recai Berber'in katıldığı törenle gösterişli bir şekilde temeli atılan Manisa'daki 58 kilometrelik Akhisar-Gördes yolunun yapım işi yılan hikayesine döndü.
İHALESİ TEKRAR YAPILDI: YÜKLENİCİ FİRMA ORTADA YOK
Sözcü'den İlker Kılıçaslan'ın haberine göre; 2015 yılında Akhisar-Gördes yolunun yapım işini üstlenen firmanın iflas ettiği gerekçesiyle 2021 yılının Nisan ayı içerisinde yol yapım işi Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü tarafından yeniden yapıldı. Yeni ihalenin üstünden yaklaşık bir yıl geçmesine karşın yüklenici firma tarafından işe başlanılamadı.
CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu konuyla ilgili 2018 yılında verdiği soru önergesine ‘2020 yılında bitirilecek' cevabı verilse de CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in ise verdiği soruna önergesine Nisan ayında ihalesinin yeniden yapıldığı ve ihalenin değerlendirme sürecinde olduğu cevabı verildi. Edinilen bilgilere göre ihaleye katılan firmaların itirazlarının halen değerlendirme aşamasında olduğu iddia edilirken, yolun yapımına başlanılmaması Akhisar-Gördes yolunu vatandaşların korkulu rüyası haline getirdi.
VATANDAŞLAR EYLEM YAPTI
7 yıldır bitirilmeyen ve yılan hikayesine dönen Akhisar-Gördes yolu için vatandaşlar isyan ederek eylem yaptı. Bitmeyen yolda bir araya gelen yaklaşık 100 kişilik bir grup açtıkları ‘Yolumuz Ne Zaman Yapılacak', ‘Daha Kaç Can Yanacak' ve ‘Yol İstiyoruz, Ölmek İstemiyoruz' pankartları ile hem sıkıntılarını dile getirdi hem de yetkililere seslendi.
KIZIYLA BİRLİKTE KAZA YAPAN VATANDAŞ: AZRAİLLE DANS EDİYORUZ
Gördes ilçesinin girişinde yapılan eylemde söz alan ve kızıyla birlikte bir hafta önce bitmeyen yol üzerinde kaza yaptığını ifade eden esnaf Ahmet Yeniyörük, yolun artık bölge halkının korkulu rüyası haline geldiğini ifade etti.
Akhisar-Gördes yolunu artık ‘Korku Yolu' olarak nitelendirdiklerini söyleyen Ahmet Yörük yaşanan sıkıntıyı şu şekilde dile getirdi: “Geçtiğimiz hafta üniversite öğrenci kızımı Akhisar'a götürmek için yola çıktım. Bitmeyen yolda dalgın bir tır şoförünün üzerime gelmesi nedeniyle kaza yaptım. Şükrediyoruz canımıza bir şey olmadı. Bölge halkı artık bu yolda Azrail'le dans eder hale geldi. Azrail sanki bu yolda pusuda bekliyor. Ancak ticari ilişkilerimiz ve ilçe dışında işlerimiz olduğu için bu yolu kullanmak zorunda kalıyoruz. Yol için kaçıncı müteahhit değişti bilmiyoruz. Artık yıllardır yaşadığımız bu soruna bir an önce bir çözüm bulunsun.”
BİR HAFTADA 5 KAZA
Akhisar-Gördes yolu üzerindeki Beşeylül mahallesinin 25 yıldır muhtarlığını yapan Osman Bilgen ise, yol üzerinde geçtiğimiz hafta içerisinde 5 kazanın yaşandığını ve yol bitmediği sürece yaşanmaya devam edeceğini söyledi.
Muhtar Osman Bilgen şu ifadelere yer verdi: “Ölüm korkusu yaşadığımız bu yolda son bir hafta içerisinde 5 kaza yaşandı. Bir tır devrildi, Bir yem kamyonu devrildi. Özellikle bu yol üzerinden yoğunlukta asit tankerleri geçiyor. Geçtiğimiz haftada bir asit tankeri devrildi. Bayram yaklaşıyor ve bu yolda trafik daha da artacak. Bizler önümüzdeki süreçte daha büyük felaketlerin yaşanmasından korkuyoruz. Artık bu yolda ailelerimizle birlikte ölüm korkusu yaşamak istemiyoruz. Ben 58 yaşındayım, bu yaşıma gelene kadar yolun yenilenmesini bekledim, hala bekliyorum. Bir an önce yolun yapımına başlanılsın.”
Yapılan açıklamaların ardından vatandaşlar yetkililere “Yolumuz ne zaman bitecek” sorusunu yönelterek yolun yapımının bir an önce tamamlanması çağrısında bulundu.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9396,02%1,4
  • DOLAR

    38,00% 0,22
  • EURO

    43,19% 0,09
  • GRAM ALTIN

    4069,83% 0,20
  • Ç. ALTIN

    6569,86% 0,00

RASİM OZAN KÜTAHYALI, ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ALİ KOÇ İLE GÖRÜŞTÜ

HBB ESKİ BAŞKANI SAVAŞ 21. KURULTAYI HAKKINDA DA DAVA AÇMAYA HAZIRLANIYOR

İMAMOĞLU "YARINDAN TEZİ YOK" DİYEREK AÇIKLADI!

DEVLET BAHÇELİ: CHP’YE KAYYUM HEM DOĞRU DEĞİL HEM DE MÜMKÜN DEĞİLDİR

İMAMOĞLU: YANLIŞIN BEDELİ 50 MİLYAR DOLAR OLDU

MERKEZ BANKASI FAİZİ YENİDEN YÜKSELTTİ

SELÇUK KOZAĞAÇLI YENİDEN GÖZALTINA ALINDI

SIRRI SÜREYYA ÖNDER’İN SAĞLIĞIYLA İLGİLİ SON DURUM: TEDAVİYE İYİ YANIT VERİYOR

RASİM OZAN KÜTAHYALI HAKKINDA GÖZALTI KARARI

ERDOĞAN İMZALADI: BAZI FAKÜLTELERİN ADI DEĞİŞTİ, YENİ FAKÜLTELER KURULDU

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ SORUŞTURMASINDA YENİ DALGA: 12 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

ÖZGÜR ÖZEL: TÜRKİYE'NİN BÜTÜN DEMOKRATLARI OTOKRATA KARŞI MÜCADELE EDİYOR

ERZİN'DE KAYIP KİŞİNİN CANSIZ BEDENİ BULUNDU

HATAY'DA FECİ KAZA... BİR ÖLÜ BİR YARALI

AVUKAT SELÇUK KOZAĞAÇLI TAHLİYE EDİLDİ

TÜRKİYE BU 'YASAK AŞK'I KONUŞUYOR... TUTUKLANDILAR

ARMAĞAN ÇAĞLAYAN 'SIRRI SÜREYYA ÖNDER' YORUMLARINA İSYAN ETTİ!

TARKAN'IN ANNESİ NEŞE TEVETOĞLU HAYATINI KAYBETTİ

AYM'NİN CAN ATALAY KARARI TBMM GENEL KURULU'NDA OKUTULDU

SIRRI SÜREYYA ÖNDER, AORT DAMARI YIRTILMASI NEDENİYLE AMELİYATA ALINDI

MARAŞ'TA 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

BENZİNE ZAM GELİYOR

ERDOĞAN: BİZ TÜRKİYE'NİN İTİBARINI KÜRESEL ÖLÇEKTE ARTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ…

İSTANBUL VALİSİ GÜL EYLEM YAPAN ÖĞRENCİLERİ UYARDI

TÜRKİYE'NİN KONUŞTUĞU YASAK AŞK SKANDALINDA KAYINVALİDE VE DAMAT CANLI YAYINDA GÖZALTINA ALINDI

3 İL İÇİN KRİTİK UYARI: 15 KATLI BİNALAR VAR VE ZEMİN SIKINTILI

MAHFİ EĞİLMEZ'DEN "FAİZ SEBEP ENFLASYON SONUÇ" ELEŞTİRİSİ…

ALMANYA'DA İMAMOĞLU İMZALARINA KONSOLOSLUK EL KOYUP YIRTTI

İMAMOĞLU'NDAN İKTİDARA: MİLLETLE İNATLAŞMAYIN!

Yükleniyor


RASİM OZAN KÜTAHYALI, ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ALİ KOÇ İLE GÖRÜŞTÜ

İMAMOĞLU "YARINDAN TEZİ YOK" DİYEREK AÇIKLADI!

DEVLET BAHÇELİ: CHP’YE KAYYUM HEM DOĞRU DEĞİL HEM DE MÜMKÜN DEĞİLDİR

İMAMOĞLU: YANLIŞIN BEDELİ 50 MİLYAR DOLAR OLDU

SELÇUK KOZAĞAÇLI YENİDEN GÖZALTINA ALINDI

SIRRI SÜREYYA ÖNDER’İN SAĞLIĞIYLA İLGİLİ SON DURUM: TEDAVİYE İYİ YANIT VERİYOR

  • Cuma 28.2 ° / 12.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.7 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 25.1 ° / 10.8 ° false

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 29 23 1 5 42 74
2.Fenerbahçe 29 22 2 5 47 71
3.Samsunspor 30 15 9 6 9 51
4.Eyüpspor 30 14 8 8 16 50
5.Beşiktaş 29 13 7 9 12 48
6.İstanbul Başakşehir 29 13 10 6 9 45
7.Gazişehir Gaziantep 29 12 11 6 1 42
8.Antalyaspor 30 11 12 7 -19 40
9.Trabzonspor 29 10 10 9 11 39
10.Göztepe 29 10 10 9 9 39
11.Kasımpaşa 30 9 9 12 -4 39
12.Konyaspor 30 10 13 7 -6 37
13.Kayserispor 29 9 11 9 -11 36
14.Bodrum FK 30 9 14 7 -10 34
15.Rizespor 29 10 15 4 -14 34
16.Sivasspor 30 8 15 7 -10 31
17.Alanyaspor 29 8 14 7 -11 31
18.Hatayspor 29 4 18 7 -24 19
19.Adana Demirspor 29 2 23 4 -47