AKP'Lİ ŞAMİL TAYYAR, BOĞAZİÇİ ÖĞRENCİLERİNİ 15 TEMMUZ FOTOĞRAFLARIYLA TEHDİT ETTİ

AKP

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından üniversite rektörlüğüne AKP’li Melih Bulu'nun atanmasını protesto eden öğrencilere yönelik operasyon düzenlendi. 28 kişinin yakalanması için sabaha karşı evlere yapılan baskınlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından üniversite rektörlüğüne AKP’li Melih Bulu'nun atanmasını protesto eden öğrencilere yönelik bugün sabah saatlerinde operasyon düzenlendi. 28 kişinin yakalanması için sabaha karşı evlere yapılan baskınlar sonucu 17 kişi gözaltına alındı.
Öğrenciler, dün Boğaziçi Üniversitesi önünde bir araya gelerek, 12 Eylül Askeri döneminden bu yana ilk kez dışarıdan bir kişinin rektör olarak atanmasını protesto etti. Bu sırada Melih Bulu'nun Güney Kampüsü'ndeki rektörlük binasında olduğu duyumunu alan öğrencilere buraya yönelmiş, polis barikatıyla karşılaşmıştı. Polis öğrencilerin kampüse girmesini engellemek için de kampüs kapısına kelepçe takmıştı. Öğrencilere biber gazı, plastik mermi ile müdahalede bulunulmuştu. Bu sırada çıkan arbedenin ardından bazı öğrenciler gözaltına alınmıştı.
Polis protesto dolayısıyla 28 kişinin yakalanması için sabaha karşı evlere baskın düzenledi. Boğaziçi Üniversitesi'ndeki protesto nedeniyle 17 kişi yakalandı. 11 kişinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi.
Bu sabah gerçekleştirilen operasyonların ardından AKP'li Şamil Tayyar'ın dün geceki tehdidi tekrar gündem oldu. Tayyar dün gece Twitter hasabından 15 Temmuz darbecilerinin fotoğraflarını yayınlayarak, 'Bir rektör atamasına itirazı, ‘katil polis’ sloganıyla şiddete dönüştürenler, darbe çığırtkanlığı yapanlar, ülkenin huzurunu bozarak darbe heveslilerinin değirmenine su taşımak istiyorsa, bilsinler ki akıbetleri 15 Temmuz gecesinden daha beter olur.' diye yazmıştı.
Tayyar'ın bu paylaşımını AKP'li birçok ismin retweet ettiği görüldü.