AKP'Lİ ÖMER ÇELİK'TEN 'KDV' AÇIKLAMASI 

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, temel gıda ürünlerinde KDV oranlarının düşürülmesi ve stokçulukla mücadelenin raflara yansımadığı eleştirilerine "Bu kriz durumlarında, dünyada ortaya çıkan krizlerin bize yansıması durumunda önüm?

GÜNDEM 5.04.2022 21:30:56 0
AKP

Ömer Çelik, AKP MKYK toplantısı öncesi açıklama yaptı. Çelik özetle şunları söyledi:
‘AB’NİN TÜRKİYESİZ BİR UKRAYNA ZİRVESİ YAPMASININ HİÇBİR MANASI YOK'
Dün ortaya çıkan görüntüler son derece üzüntü verici. Sokaklarda elleri bağlanmış katledilmiş insanlar toplu mezarların ortaya çıkması, çocukların sivil insanların bu şekilde katledilmesi son derece büyük bir faciadır. Savaş hukukuna da uymayan birtakım eylemlerin söz konusu olduğu görülmektedir. Türkiye, NATO içerisindeki güvenilir iradesini net bir şekilde ortaya çıkarmıştır hem de Rusya ve diğer komşularının gözünden barış yanlısı bir ortak olarak iradesini ortaya çıkarmıştır. Türkiye olmadan bir kilit güvenlik mimarisi asla oluşturulamaz.
Herhangi bir şekilde Avrupa Birliği’nin Türkiyesiz bir Ukrayna zirvesi yapmasının hiçbir manası olmadığını görüyoruz. Şu an AB’nin ortaya koyması gereken diplomatik kapasiteyi Türkiye tek başına ortaya koyuyor. AB, Ukrayna meselesini konuştuğu zaman o liderler zirvesinde muhakkak suretle Türkiye’nin devlet başkanın da olması gerekir.  
Tunus’taki parlamentonun feshedilmesinden büyük bir üzüntü duyuyoruz. Tunus kendi demokrasisini inşa etmek ve korumak bakımından çok büyük gayret saf ediyor. Ortaya çıkan bu tablonun Tunus halkı açısından bir risk olduğunu düşünüyoruz. Parlamentolara dönük her türlü müdahalenin karşısında olduğumuzu bir kez daha tekrar ediyoruz.
Bu MKYK’mız hem uluslararası gelişmeler hem de savunma sanayindeki gelinen noktaya ayrılmış sunumlarla oluşmuş bir MKYK olarak icra ediliyor.
'TÜRKİYE’DE İŞİMİZE BAKIYORUZ, VATANDAŞIMIZIN SESİNE KULAK VEREREK SİYASETİMİZİ İNŞA ETMEYE DEVAM EDİYORUZ'
Çelik, Macaristan’da yapılan seçimlerde Viktor Orban’ın kazanması ve 6 grubun bir blok halinde kaybetmesinin Türkiye ile benzerliğine ilişkin bir soru üzerine, şu yanıtı verdi:
Her ülkenin siyasi koşulları siyasi denklemleri farklı. Her ülkedeki gelişmeler kimisi için ders çıkaracak kimisi için ilham kaynağı oluşturabiliyor. Sayın Cumhurbaşkanımız, Orban ile yakın ilişkilere sahip. Bu tip ülkelerde bir takım dışarıdan odakların kimin iktidar olacağına karar vermesi gibi çabalar her zaman ters teper. Sonuçta kimin iktidarına karar verecek olan vatandaşın kendisidir. Sizin bahsettiğiniz o korelasyonları ben de gördüm, Türkiye’de işimize bakıyoruz, vatandaşımızın sesine kulak vererek siyasetimizi inşa etmeye devam ediyoruz.
Çelik, “Hayat pahalılığı ile mücadele noktasında hükümet başta gıda olmak üzere temel ürünlerle ilgili KDV indirimi öte yandan da stokçulukla fahiş fiyatlarla mücadele ediyor. Bunu durum ne yazık ki etiketlere tam manasıyla yansımamış gözüküyor. Hazine ve Maliye bakanımız da bu konuyla ilgili muhtelif bir açıklamada bulunmuştu ama AK Parti olarak sizde siyasi açıdan bu konuyu değerlendirebilir misiniz?” sorusuna şu yanıtı verdi:
'BUNLARLA BİRLİKTE BİR YANDAN DA PROVOKASYONLA UĞRAŞIYORUZ, YALAN HABERLE UĞRAŞIYORUZ'
Diğer konu MKYK üyelerimiz tarafından da gündeme getiriliyor. Sürekli sahada olan bir partiyiz. Bu konuları kapsamlı bir şekilde değerlendiriyoruz. Alınan tedbirlerin etiketlere yansıyıp yansımadığı konusunda arkadaşlarımızın da verdiği raporlar var. Burada iki şey ayırıyoruz; birincisi, kendi olağan faaliyeti içerisindeki esnafımızın herhangi bir şekilde stokçulukla suçlanması gibi bir tablonun ortaya çıkamaması gerekir. Hayatın olağan akışına uygun bir şekilde satmak üzere deposunda mal bulunanı tabi ki suçlayamayız. Ama bu tip durumlarda tamahkarlık peşinde koşanlara dönük olarak bakanlıklarımızın güçlü tedbirleri var. Bütün bunlarla birlikte bir yandan da provokasyonla uğraşıyoruz, yalan haberle uğraşıyoruz.
Mesela tam bunların tartışıldığı günlerde CHP Genel Başkanı çıktı ‘2 buçuk milyon hayvanın Katar’a satıldığını, ülkemizin varlığının bu şekilde başka ülkelere gönderildiğini’ söyledi. Ticaret Bakanlığımız bunun yalan olduğuna dair açıklama yaptı. Resmi olarak alınmış tedbirleri bile görmezden gelen bir yalan siyaseti ortaya çıkıyor. Siyasetçinin muhalefet yapmak adına değil sorumlu siyaset yapmak adına vatandaşa her zaman doğru bilgi vermek adına duyarlı davranması gerekir.
'FAHİŞ FİYAT UYGULAMALARIYLA MÜCADELE İÇİN BİZ ELİMİZDEKİ KAPASİTEYİ ORTAYA KOYUYORUZ'
Geçenlerde yaptığım bir açıklama çerçevesinde bir CHP Grup Başkanvekili arkadaşımız çıktı dedi ki; ‘Hükümetin açıklayacağı konuyu siz açıkladınız’ halbuki baksa bir gün önce ilgili bakanlığın sitesinde zaten o bilgi var. Fakat normal bir bilgiyi bile takip etmedikleri için maalesef yalan siyasetini sürdürüyorlar. Ondan sonra kritik bir anda bu bir provokasyona dönüşüyor. Bu kriz durumlarında, dünyada ortaya çıkan krizlerin bize yansıması durumunda önümüze gelen bu fahiş fiyat uygulamalarıyla mücadele için biz elimizdeki kapasiteyi ortaya koyuyoruz, bakanlıklarımıza bildiriyoruz, onlar güçlü tedbirler alıyorlar.
(ANKA)


 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    11105,90%0,85
  • DOLAR

    41,59% 0,01
  • EURO

    48,83% 0,01
  • GRAM ALTIN

    5190,44% 0,61
  • Ç. ALTIN

    8480,18% 1,46

CHP İSKENDERUN İLÇE BAŞKANLIĞI: BABALARININ ÇİFTLİĞİ GİBİ YÖNETİLİYOR!

CHP, TİP VE EMEP PROTESTOYLA AÇILIŞTA YOKTU: ERDOĞAN’DAN “MEŞRUİYET” VURGUSU

NEPAL'DE 2 YAŞINDAKİ ÇOCUK TANRIÇA SEÇİLDİ! AİLESİNDEN ALINIP TAPINAĞA YERLEŞTİRİLDİ

“TANIK HATIRLAMADI, MAHKEME TAHLİYE ETTİ: 248 GÜN SONRA BARIM’A ÖZGÜRLÜK”

GEZİ DAVASINDA AYŞE BARIM’A TANIK SANATÇILAR: “YÖNLENDİRMEDİ!”

BÜLENT ARINÇ'TAN 'İMAMOĞLU TUTUKSUZ YARGILANSIN' ÇIKIŞI: NEDEN SİLİVRİ'YE GİTMEDİĞİNİ DE AÇIKLADI

İSRAİL’İN YENİ SAVAŞ SUÇU GİRİŞİMİ: SUMUD FİLOSU ABLUKA ALTINDA

20 YIL ÜLKEYİ YÖNETEN JOSEPH KABİLA, SAVAŞ SUÇLARINDAN İDAMA MAHKÛM EDİLDİ

YENİ ŞAFAK’IN MANŞETİNDE EKONOMİ KRİZİ: HEDEFTE BAKANLIK VE MERKEZ BANKASI

GEZİ DAVASINDA KRİTİK GÜN: AYŞE BARIM VE ÜNLÜ TANIKLAR MAHKEMEDE

İZMİR’DE AKP’Lİ İLÇE BAŞKANI HAKKINDA ŞOK İDDİA: “TEFECİLİK YAPTI”

MİLLİ GÜVENLİK KURULU TOPLANTISI SONA ERDİ: "İSRAİL'İN SOYKIRIMI DURDURULMALI"

CHP’DE KURULTAY SONRASI İLK MYK TOPLANTISI

YARGI KULİSLERİ ISINDI: İSTANBUL’DA 3 BAŞSAVCILIKTA DEĞİŞİM SİNYALİ

İMAMOĞLU'NUN AKIN GÜRLEK DAVASINDA DİKKAT ÇEKEN MUHALEFET ŞERHİ: KABA SÖZ VE ELEŞTİRİ, SUÇ DEĞİL

KASIMPAŞA SK’YA KAYYUM! TURGAY CİNER’İN KULÜBÜNE EL KONULDU

TRABZON AÇIKLARINDA ŞOK! BALIKÇILAR BOMBA YÜKLÜ İNSANSIZ DENİZ ARACI BULDU

DEM PARTİ GÖRÜŞMELERİ AKTARDI: ÖCALAN’DAN ÇARPICI ÇIKIŞ

CEM KÜÇÜK, ERDOĞAN’IN KAAN GERÇEĞİNİ BİLMEDİĞİNİ İDDİA ETTİ…

İTSO HEYETİ VAN GASTRONOMİ FUARINDA HATAY’IN LEZZETLERİNİ TANITTI

EPİK SANAT TİYATROSU SAMANDAĞ’DA “NAZIM” İLE SAHNE ALDI

KAAN, BOEİNG, HAZIR SORULAR… ERDOĞAN SARAY’DA SIZINTININ İZİNDE

“İSKENDERUN’DA GÜZELLİĞİN EN DOĞRU ADRESİ: BUSE ŞİRİNOĞLU GÜZELLİK MERKEZİ”

DÜNYA BU GELİŞMEYİ KONUŞUYOR: NETENYAHU ÖZÜR DİLEDİ

NEJAT İŞLER’İN OSMAN GÖKÇEK ÇIKIŞI MAGAZİN MUHABİRİYLE KAVGAYA DÖNÜŞTÜ

“MANSUR YAVAŞ’IN AHTAPOT ŞEMASINDA ŞOK: GÖKÇEK DOSYASININ SAVCISI FETÖ FİRARİSİ”

MUTLAK BUTLAN KRİZİ: KILIÇDAROĞLU’NDAN KAYYUM ÇIKIŞI...

“CEM KÜÇÜK İTİRAF ETTİ: UÇAKTA GAZETECİLİK KRİZİ DERİNLEŞİYOR”

“AKP’DE İSTİFA TSUNAMİSİ: İZMİR’DEN TUNCELİ’YE, ART ARDA AYRILIKLAR”

TURGAY CİNER’E YAKALAMA KARARI: CAN HOLDİNG SORUŞTURMASINDA BÜYÜK OPERASYON

Yükleniyor


GEZİ DAVASINDA AYŞE BARIM’A TANIK SANATÇILAR: “YÖNLENDİRMEDİ!”

BÜLENT ARINÇ'TAN 'İMAMOĞLU TUTUKSUZ YARGILANSIN' ÇIKIŞI: NEDEN SİLİVRİ'YE GİTMEDİĞİNİ DE AÇIKLADI

İSRAİL’İN YENİ SAVAŞ SUÇU GİRİŞİMİ: SUMUD FİLOSU ABLUKA ALTINDA

20 YIL ÜLKEYİ YÖNETEN JOSEPH KABİLA, SAVAŞ SUÇLARINDAN İDAMA MAHKÛM EDİLDİ

YENİ ŞAFAK’IN MANŞETİNDE EKONOMİ KRİZİ: HEDEFTE BAKANLIK VE MERKEZ BANKASI

GEZİ DAVASINDA KRİTİK GÜN: AYŞE BARIM VE ÜNLÜ TANIKLAR MAHKEMEDE

  • Perşembe 28.5 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 28.2 ° / 16.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 33.4 ° / 17.2 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 7 7 0 0 17 21
2.FENERBAHÇE A.Ş. 7 4 0 3 7 15
3.TRABZONSPOR A.Ş. 7 4 1 2 3 14
4.GÖZTEPE A.Ş. 7 3 0 4 8 13
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 6 4 2 0 3 12
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 7 3 1 3 2 12
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 7 3 2 2 -2 11
8.TÜMOSAN KONYASPOR 6 3 2 1 4 10
9.HESAP.COM ANTALYASPOR 7 3 3 1 -1 10
10.CORENDON ALANYASPOR 7 2 2 3 1 9
11.KASIMPAŞA A.Ş. 7 2 3 2 -1 8
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 6 1 2 3 0 6
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 6 1 3 2 -5 5
14.İKAS EYÜPSPOR 7 1 4 2 -6 5
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 7 0 2 5 -8 5
16.GENÇLERBİRLİĞİ 7 1 5 1 -5 4
17.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 7 1 6 0 -9 3
18.KOCAELİSPOR 7 0 5 2 -8 2