AKP'Lİ BELEDİYELERE İZİN VEREN BAKANLIK, CHP'YE 'DUR' DEDİ!

AKP’li Gaziantep ve Kocaeli Büyükşehir Belediyelerinin çiftçiye ücretsiz tavuk dağıtımına izin veren Tarım ve Orman Bakanlığı, Manisa’daki CHP’li Akhisar Belediyesi’nin ücretsiz tavuk projesine ‘Hastalık riski olabilir’ iddias?

GÜNDEM 10.05.2022 16:09:21 0
AKP

Sözcü'den İlker Kılıçaslan'ın haberine göre, Manisa'da CHP'li Akhisar Belediyesi, kentteki kırsal kalkınmayı ve üreticileri desteklemek amacıyla geçtiğimiz Nisan ayı içerisinde ücretsiz tavuk projesi adı altında ön bir çalışma başlattı.
Hayata geçirilmesi planlan proje çerçevesinde ön duyuru yapan CHP'li Belediye kentteki 86 kırsal mahalledeki çiftçilerden ön talep başvurusu aldı. Projeye kentten 4 bin 500 hane başvuruda bulundu.
BAŞVURU OLMADAN BAKANLIKTAN ‘RET' CEVABI
CHP'li Akhisar Belediyesi'nin 8 Nisan tarihindeki ücretsiz tavuk projesi duyurusundan yola çıkan Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü, durumu 12 Nisan tarihinde bakanlığa bildirerek projenin uygun-olup olmadığını sordu.
Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü'nün yazısına bakanlık 26 Nisan tarihinde ‘Hastalık riski olabilir' cevabı vererek CHP'li belediyenin ücretsiz tavuk dağıtmasının uygun olmadığını bildirdi.
Akhisar Belediyesi'nin başvurusu olmadan projeye olumsuz yanıtının gelmesi belediye bünyesinde şaşkınlık yarattı. Belediyenin ücretsiz tavuk projesi mayıs ayı olağan meclis toplantısında yeniden gündeme geldi.
CHP'Lİ BAŞKAN: ANLADIK Kİ, TAVUĞUN BİLE AKP'LİSİ CHP'LİSİ OLUYORMUŞ
Belediye meclis toplantısında projeyle ilgili konuşan CHP'li Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, ücretsiz tavuk projenin Türkiye'de AKP'li ve MHP'li belediyeler tarafından uygulandığını ve halka dağıtıldığını belirterek, kendilerine bakanlıktan onay çıkmamasına anlam veremediklerini dile getirdi.
Akhisar Belediye Başkanı Dutlulu yaptığı konuşmada, bakanlığa tepkisini şu ifadelerle dile getirdi:
“Ülkemizde belirli aralıklarla bu projeyi yapan belediyelerimiz var. AKP'lii Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Belediyesi var. MHP'li Ereğli Belediyesi var. Bu ‘Hastalık riski' AKP ve MHP'li belediyeler tarafından yapılınca sorun olmuyor da CHP'li bir belediye yapınca mı sorun oluyor? Yani kısaca anladık ki, tavuğun bile AKP'lisi CHP'lisi oluyormuş. Memleketimizde AKP'li tavuklar hasta etmiyormuş, CHP'li tavuklar hasta ediyormuş.
Biz, Akhisar Belediyesi olarak ayrı bakanlığa bağlıyız da, Gaziantep, Kocaeli, Ereğli Belediyeleri ayrı bakanlığa mı bağlı? Onlara onay var ama bize yok. Böyle siyaset yapılmaz. Bu siyasi tavırları sebebiyle çiftçi en kötü yıllarını yaşıyor. Hizmet üretmek, halka destek olmak isteyenlere engel olunuyor”
“MECLİS GÜNDEMİNE GELMEDEN, BAŞVURUMUZ OLMADAN ‘RET'”
Akhisar Belediye Başkanı Dutlulu, projenin yeni Mayıs ayı meclis toplantısını gündemine geldiğini, kendilerinin konuş hakkında daha başvuruda bulunmadıklarını ifade ederek sözlerine şöyle devam etti:
“Projeyle ilgili sadece daha ön fizibilite çalışması yaptık. Hane başına dağıtacağımız 20 tavuk için 4 bin 500 haneden talep aldık. Ayrıca proje için kapsamlı bir çalışma yaptık. Kümes hayvancılığını bilen veteriner hekimlerden görüşler aldık. Yani projeyi yeni Mayıs ayı meclis toplantısında gündeme getirdik.
Ancak Tarım ve İlçe Müdürlüğü bizden önce davranıp bakanlığa başvurmuş ve proje hakkında görüş almış. Bakanlıktan ise bize ‘Uygun değildir' yazı geldi. Daha meclisten geçmeden, bizim başvurumuz bile olmadan böyle bir yazıya anlam veremedik.
Kimseyle kavga etme niyetinde değiliz. Ama iktidar partisi şunun farkında değil, bu tarz bir turum ile kendilerine ciddi bir şekilde zarar veriyorlar. Köylünün alacağı ufacık bir desteği bile, ‘Onlar yapıyor biz yapmıyoruz engel olalım' diyerek siyasete alet ediyorlar.”
PROJE KOMİSYONA SEVK EDİLDİ, AKP VE MHP ÇEKİMSER KALDI
Belediye başkanı Dutlulu'nun konuşmasını ardından çiftçiye aşıları yapılmış 20 adet yumurtacı ırk ücretsiz tavuk dağıtılmasını kapsayan Kırsal Mahallelere Yönelik Destek maddesi oylamaya sunuldu.
Ücretsiz tavuk dağıtılması maddesi, AKP ve MHP'li meclis üyelerinin çekimser, CHP ve İYİ partili meclis üyelerinin evet oyu ile Tarım Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonu'na havale edildi.
Başkan Dutlulu son olarak, ilgili maddenin komisyonda bekletileceğini dile getirerek, “Bu zihniyetin, bu iktidarın çok yakında değişeceğine ve köylüyü, çiftçiyi destekleyen bu tarz projelerin önündeki engellerin kalkacağına inanıyorum” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    17132,20%0,11
  • DOLAR

    43,72% 0,19
  • EURO

    51,92% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7075,01% 2,56
  • Ç. ALTIN

    11673,05% -0,41

TRAFİKTE KURALLAR BAŞTAN YAZILDI: CEZA YAĞMURU BAŞLADI

MOBBİNGE UĞRADIĞI İDDİA EDİLEN BAŞKOMİSER İNTİHAR ETTİ! VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

ADAYLIK YOLU MAYINLI TARLA: DEĞİRMENCİ İDDİALARIN GÖLGESİNDE

ERDOĞAN: “ÜNİVERSİTELER BİLİM YUVASI OLACAK, İDEOLOJİ SAHASI DEĞİL”

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NE AVRUPA ŞOKU! İMAMOĞLU KARARI KÜRESEL KRİZE DÖNÜŞTÜ

ONLYFANS’A DEV OPERASYON: 300 MİLYONLUK MAL VARLIĞINA EL KONULDU

GÜRLEK ARBEDE SORUSUNU KESTİ ATTI: “CEVAP VERMEK İSTEMİYORUM”

ERDOĞAN PROGRAMI BOĞAZİÇİ’NDE HAYATI DURDURDU

KARALAR TAHLİYESİNE YAPILAN İTİRAZ REDDEDİLDİ

VALİ MASATLI: SÜRECİ TİTİZLİKLE TAKİP EDİYORUZ

ÖKTEM: GELECEK NESİLLERE VİZYONLU BİR İSKENDERUN BIRAKMAK İSTİYORUZ

YILMAZ’DAN GÖREV SİNYALİ: “MECLİS ‘DEVAM’ DERSE BİR DÖNEM DAHA HAZIRIM”

DEM PARTİ’DEN BEŞTEPE AÇIKLAMASI: “UZLAŞIYLA YASAL ÇERÇEVE ŞART”

DEM PARTİ’DEN BEŞTEPE AÇIKLAMASI: “UZLAŞIYLA YASAL ÇERÇEVE ŞART”

EKONOMİDE ALARM ZİLİ Mİ? TCMB ENFLASYON TAHMİNİNİ ARTIRDI

ÖZARSLAN TRANSFER İDDİALARINA SERT YANIT VERDİ

KABİNEDE ZİNCİRLEME REVİZYON İDDİASI: DÖRT KRİTİK BAKANLIK MASADA

KABİNEDE ZİNCİRLEME REVİZYON İDDİASI: DÖRT KRİTİK BAKANLIK MASADA

İÇİŞLERİ’NDE DEVİR TESLİM: YERLİKAYA’DAN DİKKAT ÇEKEN SÖZ – “BEN ÖZGÜRLÜĞE GİDİYORUM”

İMAMOĞLU: “DEVLET GELENEĞİMİZ VE DEMOKRASİ TEHDİT ALTINDA”

AMASYA’DA BİYOGAZ TESİSİNDE FACİA: METAN GAZINDAN ZEHİRLENEN 3 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

TBMM’DE GÜRLEK GERGİNLİĞİ: YEMİN TÖRENİNDE YUMRUKLU KAVGA ÇIKTI

AKP’DEN BELEDİYELERE YENİ YASA HAZIRLIĞI: YETKİLER DARALABİLİR, DENETİM ARTABİLİR

ÖZGÜR ÖZEL’DEN GÜRLEK ATAMASINA SERT ÇIKIŞ: “PARTİMİZE OPERASYONUN MİMARI BAKAN YAPILDI”

POYRAZ KARAYEL VE HATIRLA SEVGİLİ’NİN UNUTULMAZ OYUNCUSU ARSLAN’DAN KAHREDEN HABER

BAKANLIKLARDA GECE YARISI DEPREMİ: ADALET’E GÜRLEK, İÇİŞLERİ’NE ÇİFTÇİ

KEÇİÖREN’DE TRANSFER KRİZİ: ALTINOK, ÖZARSLAN’I İHALE ÜZERİNDEN HEDEF ALDI

KADIN BELEDİYE BAŞKANININ KIYAFETİYLE DALGA GEÇEN İYİ PARTİLİ TUTUKLANDI

İSTİFA KARARI ANKARA’YI KARIŞTIRDI: ÖZARSLAN HAKKINDAKİ SUÇLAMALAR GÜNDEMDE

Kiralık Araç, Sahte Plaka, ÇOCUK TETİKÇİ: Şişli’de Suç Zinciri

Yükleniyor


TRAFİKTE KURALLAR BAŞTAN YAZILDI: CEZA YAĞMURU BAŞLADI

MOBBİNGE UĞRADIĞI İDDİA EDİLEN BAŞKOMİSER İNTİHAR ETTİ! VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

ADAYLIK YOLU MAYINLI TARLA: DEĞİRMENCİ İDDİALARIN GÖLGESİNDE

ERDOĞAN: “ÜNİVERSİTELER BİLİM YUVASI OLACAK, İDEOLOJİ SAHASI DEĞİL”

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NE AVRUPA ŞOKU! İMAMOĞLU KARARI KÜRESEL KRİZE DÖNÜŞTÜ

ONLYFANS’A DEV OPERASYON: 300 MİLYONLUK MAL VARLIĞINA EL KONULDU

GÜRLEK ARBEDE SORUSUNU KESTİ ATTI: “CEVAP VERMEK İSTEMİYORUM”

  • Pazar 18.3 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19 ° / 8 ° Güneşli
  • Salı 17.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 22 17 1 4 40 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 22 15 0 7 31 52
3.TRABZONSPOR A.Ş. 22 13 3 6 17 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 22 7 6 9 -2 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 22 5 6 11 -1 26
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 22 6 11 5 -5 23
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 22 6 11 5 -13 23
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 22 4 9 9 -9 21
14.TÜMOSAN KONYASPOR 22 4 10 8 -10 20
15.İKAS EYÜPSPOR 22 4 12 6 -17 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12