AKP'Lİ BELEDİYEDE İŞÇİLER GREV KARARI ALDI

Samsun Büyükşehir Belediyesine bağlı SAMULAŞ işçilerinin üyesi olduğu Demir Yol-İş Sendikası ile Belediye yetkileri arasında yapılan zam görüşmelerinden sonuç çıkmadı.

GÜNDEM 6.12.2020 15:52:10 0
AKP

Samsun Büyükşehir Belediyesine bağlı SAMULAŞ işçilerinin üyesi olduğu Demir Yol-İş Sendikası ile Belediye yetkileri arasında yapılan zam görüşmelerinden sonuç çıkmadı. Demir Yol-İş Sendikası grev kararı aldıklarını ve tramvay ve otobüslerin çalışmayacağını söyledi.
SAMULAŞ’ta çalışan 525 işçinin bağlı bulunduğu Demir Yol-İş Sendikası ile Samsun Büyükşehir Belediyesi arasında 1 Temmuz’da başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden uzlaşma çıkmadı. SAMULAŞ işçileri greve gitme kararı aldı.

Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre, Demir Yol-İş Sendikası Sivas Bölge Temsilcisi Murat Kütük, işçilerin 13 saat çalışıp asgari ücretten biraz üstünde maaş aldıklarını belirterek, SAMULAŞ çalışanlarının Türkiye’de tramvay ve metro kuruluşları arasında en az sayıda çalışan ile en az ücretle gece gündüz halka hizmet ettiğini söyledi.
Amaçlarının grev yapmak değil masada çözüm bulmak olduğunu dile getiren Kütük, “Grev başlarsa SAMULAŞ’a ait tramvaylar ve otobüsler Belediye Başkanı Demir sesimizi duyana kadar çalışmayacaktır. Belediye Başkanı Mustafa Demir, bir nefes alacak kadar ücreti bize çok görmüştür. Bize yasal hakkımız olan grevden başka yol bırakmamıştır. Bizim derdimiz grev değil, hakkımızı masada almaktır. Zarar ettiklerini söylüyor. Ulaşım araçları kar-zarar kuruluşu değil, sosyal kuruluşlardır. Grev başlamadan ‘tekrar görüşelim’ demesini bekliyoruz” dedi.

SAMULAŞ Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı ise yaptığı yazılı açıklamada, ilk 6 aylık dönemdeki sosyal haklarla beraber ücret zammının % 15'ler civarında, iki yılın sonunda % 47 oranında artışın teklif edildiğini ileri sürdü. Tamgacı, sendika temsilcilerinin arabuluculuk sürecinin son gününde personele oylama yaptırmadan sendika yönetimi olarak grev kararı aldığını vurgulayarak, “Sendika, grev oylaması yapılırsa ve greve hayır kararı çıkması halinde yüksek hakeme gidileceği ve buradan işverenin daha önceden verdiğini de alamayacaklarını üyelerine söylemiştir” ifadelerini kullandı.
'Şu dönemde greve gidip halkı sıkıntıya sokmak istemeyiz'

Demir Yol-İş Sendikası Samsun İl Temsilcisi Zeki Seyhan, SAMULAŞ'ın açıklamalarının doğru olmadığını açıklayarak, herhangi bir adım atılmazsa bir ay içinde grevi başlatacaklarını söyledi. Grev kararını oylamaya gerek olmadığını açıklayan Seyhan, “Yasal süre bir ay içinde greve gitmemizi gerektiriyor. Versinler işçilerin hakkını, greve gitmeyelim. Altı ay için % 10 talebimize % 7 teklifle geldiler. Sadece ikramiye konusunda anlaşamadık.

Altı ayda bir ödenen 20 günlük ikramiyenin 25 gün olmasını talep ettik, ikramiyede hiçbir artış yapamayacaklarını söylediler. %7 maaş zammıyla da işçilerin maaşında en fazla 200-250 TL civarında net fark olacak. Zaten düşük maaşlarla, çok çalışıp az ücret alıyorlar. Şu dönemde greve gidip halkı sıkıntıya sokmak istemeyiz. Burada çalışan işçilerin bir kısmı pandemiden dolayı hasta. Emekleri de sosyal hakları da ödenmiyor, personel azlığından dinlenmeleri için izin verilmiyor” diye konuştu.Öte yandan grev kararı alan SAMULAŞ işçilerine Türkiye'deki Demir Yol-İş üyesi bütün işçilerden destek geldi.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,23% -0,13
  • EURO

    44,81% -0,32
  • GRAM ALTIN

    4235,11% -0,03
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

CHP LİDERİ ÖZEL'DEN 'SORUŞTURMA' AÇIKLAMASI: "YAŞATANA BİN PİŞMAN EDERİM"

ERDOĞAN MUHALEFETİ HEDEF ALDI, "KUTUPLAŞMADAN BESLENENLERE PRİM VERMEYECEĞİZ" DEDİ

EKREM İMAMOĞLU'NDAN BAYRAM MESAJI…

6 ŞUBAT DEPREM DAVALARI: TEPKİ ÇEKEN KARAR VE SAVUNMALAR

BAKAN TEKİN'DEN TARTIŞMA YARATACAK 'BAŞÖRTÜSÜ' SÖZLERİ: BİR KEZ DAHA CHP'Yİ HEDEF ALDI

BÜLENT ARINÇ'TAN NUMAN KURTULMUŞ'A AÇIK MEKTUP

13 KATLI BİNADA YANGIN: ÖLÜ VE YARALILAR VAR

ÖZGÜR ÖZEL MEYDAN OKUDU: AKLINIZI BAŞINIZA TAKININ...

İDDİANAME KABUL EDİLDİ: İMAMOĞLU DAHİL 12 KİŞİYE HAPİS İSTEMİ

MUĞLA'DA 5.8 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM…

İMAMOĞLU PAYLAŞTI! İŞTE TURP VE AHTAPOTUN BEDELİ

CHP'Lİ BORÇKA BELEDİYESİ BAŞKANI ERCAN ORHAN: "İŞÇİMİZİN MAAŞINI ÖDEYEBİLMEK İÇİN EVİMİ SATIŞA ÇIKARDIM”

MECLİS BAŞKANLIĞI SEÇİMİ YARIN

SUUDİ ARABİSTAN, HACCA GİDEN 75 BİN KİŞİYİ GERİ YOLLADI

DEVA PARTİSİ KURUCUSUNA 16 YIL HAPİS CEZASI!

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI TUGAY TOPLANMAYAN ÇÖPLER İÇİN KORDON'A İNDİ

ÖZGÜR ÖZEL:DARBE BU KEZ POSTALLA DEĞİL, CÜBBEYLE GELDİ!

İMAMOĞLU, İŞ DÜNYASINA SESLENDİ …

ÇALICA KÖYÜ’NÜN YENİ MUHTARI SİBEL GÖKBULUT, MAKAMINDA…

GEZİ ANMASINDA GÖZALTINA ALINAN 12 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLECEK

10. YARGI PAKETİ, TBMM ADALET KOMİSYONU’NDA KABUL EDİLDİ

SANSÜRÜ ELEŞTİREN YÖNETMENE SALDIRI

ÇAYKUR RİZESPOR, HATAYSPOR'U 5-2'LİK SKORLA MAĞLUP ETTİ

HATAY VALİSİ MASATLI, KENTTEKİ YOL YAPIM ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

İMAMOĞLU: "SANIYORLAR Kİ VAZGEÇERİZ, BU MİLLET ASLA SUSMAYACAK"

ERDOĞAN: CHP BU ÜLKENİN TARİHİNİ 100 YILLA SINIRLANDIRDI

ÖZGÜR ÖZEL DÜZCE’DEN SESLENDİ…

İZMİR'DE GREV KRİZİ:DİSK GENEL-İŞ'İ MASAYA DAVET ETTİ

CHP ESKİ MİLLETVEKİLİ AYKUT ERDOĞDU DA GÖZALTINDA

ÇAYCI OLARAK BAŞLAYIP MİLYARDER OLMUŞ

Yükleniyor


CHP LİDERİ ÖZEL'DEN 'SORUŞTURMA' AÇIKLAMASI: "YAŞATANA BİN PİŞMAN EDERİM"

ERDOĞAN MUHALEFETİ HEDEF ALDI, "KUTUPLAŞMADAN BESLENENLERE PRİM VERMEYECEĞİZ" DEDİ

EKREM İMAMOĞLU'NDAN BAYRAM MESAJI…

6 ŞUBAT DEPREM DAVALARI: TEPKİ ÇEKEN KARAR VE SAVUNMALAR

BAKAN TEKİN'DEN TARTIŞMA YARATACAK 'BAŞÖRTÜSÜ' SÖZLERİ: BİR KEZ DAHA CHP'Yİ HEDEF ALDI

BÜLENT ARINÇ'TAN NUMAN KURTULMUŞ'A AÇIK MEKTUP

13 KATLI BİNADA YANGIN: ÖLÜ VE YARALILAR VAR

  • Cuma 34.3 ° / 17.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 34.5 ° / 18 ° Güneşli
  • Pazar 33.8 ° / 18 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2