MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'HDP kapatılsın' çıkışına Cumhur İttifakı'nın büyük ortağı AKP'den olumsuz yanıt geldi.
AKP Genel Başkanvekili Kurtulmuş, katıldığı programda “Parti kapatmalarının Türkiye'de olumlu sonuçları görülmedi” dedi.MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “HDP’yi, Türk siyasetinin taşıma ve hazmetme kapasitesi dolmuştur. Bu terör ve bölücülük yatağı kapatılmalıdır” demişti.Bahçeli'nin 'HDP kapatılsın' çıkışına Cumhur İttifakı'nın büyük ortağı AKP'den olumsuz yanıt geldi. AKP Genel Başkanvekili Kurtulmuş, katıldığı programda “Parti kapatmalarının Türkiye'de olumlu sonuçları görülmedi” dedi.
AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin HDP'nin kapatılması yönündeki çağrısına destek vermedi.NTV canlı yayınında konuşan Kurtulmuş, 'Türkiye milli beka meselesi olarak terörle mücadele ediyor. HDP'nin eline Türkiye partisi olmak için önemli fırsatlar geçti. Çukur eylemlerinde PKK'yı terör örgütü olarak görüyoruz diye tavır koymuş olsalardı bambaşka bir Türkiye'yi konuşuyor olabilirdik. HDP'ye 'terörle aranıza duvar örün' diyoruz. Parti kapatmalarının Türkiye'de olumlu sonuçları görülmedi' dedi.
ABD'YE TEPKİ: S-400'LERİ LAF OLSUN DİYE ALMADIK
ABD'nin yaptırım kararının tek taraflı bir karar olduğunu söyleyen Kurtulmuş, 'Siyaseten kabul etmek mümkün değil. Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak bunu reddediyoruz. Akıl dışı vahim bir karar. Etkileri az olacak. Bu adımların rasyonel olmadığını ABD için de vahim sonuçları olacağını ABD'li siyasetçiler biliyorlardır. ABD, Türkiye gibi bir müttefiki kaybetmek istemez' diye konuştu.
Hükûmetin S-400'lere karşı tutumuna da değinen Kurtulmuş,'Bizim buradaki tavrımız açık. Bu kadar büyük paralar vererek aldığımız S-400'leri laf olsun diye almadık. Türkiye burnunun dibinde terör örgütlerinin olduğu bir ülke. Türkiye'ye karşı hava saldırısı düzenlendiğinde önleyecek bir gücümüz olması zorunlu. Türkiye'nin hava savunma ihtiyacını karşılamıyorlar. Türkiye bir zorunluluk olarak S-400'e yönlendirilmiştir' ifadesini kullandı.
9367,77%3,72
34,47% 0,05
36,42% 0,21
2956,00% 0,72
4956,37% 0,55