Tarih: 15.12.2021 13:35

AKP'DE DEPREM! GAZİANTEP'TEN DE İSTİFA HABERİ GELDİ

Facebook Twitter Linked-in

AKP'den peş peşe istifa haberleri geliyor. Yozgat ve Amasya İl Başkanlarının ardından bir istifa haberi de Gaziantep'ten geldi. Gaziantep AKP Şahinbey İlçe Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ayhan Gürbüz istifa etti.
Mehmet Ayhan Gürbüz istifa dilekçesinde, görevlerinden kendi isteğiyle istifa ettiğini bildirdi. Ancak OlayMedya.com'un haberine göre; istifa etti mi, ettirildi mi tartışmaları baş gösterdi.
'KENDİSİ İSTİFA ETMEDİ, BİZ ETTİRDİK'
AKP Şahinbey İlçe Başkanı Avukat Hasan Teke, “Bu arkadaşımız kendisi istifa etmedi. Biz kendisini hem görevden aldırdık. Hem de istifa ettirdik. Partimizdeki disiplin kurallarına uymadığı için görevden aldık. Kimsenin bizim partimizi küçük düşürmeye hakkı yoktur. Biz görevden aldıktan sonra kendisi istifa ettim diye açıklama yapmıştır. Bu hareket doğru değildir” dedi.


NE OLMUŞTU?
Geçtiğimiz günlerde çekmecesinde uyuşturucu olduğuna dair videosu yayılan AKP Yozgat Merkez İlçe Başkanı Kürşat Kılıç da skandal video öncesi istifa ettiğini duyurmuştu. Bu istifayı AKP Amasya İl Başkanı Mehmet Akif Kesmekaya'nın görevden ayrılması izlemişti. Kesmekaya, yazılı olarak duyurduğu istifasında 'Yaklaşık 2 buçuk yıldır büyük bir şerefle yürüttüğüm AK Parti Amasya İl Başkanlığı görevinden, genel merkezle yaptığım istişareler sonucu, sağlık sorunlarım başta olmak üzere işlerimin yoğunluğu ve partimin bayrağının daha yukarı taşınması için şu an itibarıyla ayrılmış bulunuyorum' ifadelerini kullanmıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —