ADNAN OKTAR İÇİN İSTENEN CEZA BELLİ OLDU

Adnan Oktar grubuna yönelik davanın mütalaasında, Adnan Oktar'ın 150 yıldan 1365 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

GÜNDEM 13.11.2020 23:07:48 0
ADNAN OKTAR İÇİN İSTENEN CEZA BELLİ OLDU

Kamuoyunda “Adnan Hoca ve Kedicikleri” olarak bilinen Andan Oktar ve grubuna yönelik açılan 78'i tutuklu 236 sanıklı davada duruşma savcısı esasa ilişkin mütalaasını açıkladı. İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada savcı celse arasında dosyaya sunduğu mütalaada Adnan Oktar'ın lüks ve eğlenceyi merkezine alan modern bir İslamiyet yorumu iddiasında bulunarak küresel bir güç olmayı hedeflediğini belirtti.
Mütalaada Adnan Oktar suç örgütünün amaçlarını gerçekleştirmek için ahlaki ve hukuki normları hiçe sayan, kırk yıla yakın süredir her dönem ve şarta göre amaçları doğrultusunda şekil alan kendine özgü yapıda bir örgüt olduğu anlatıldı.
“ELİT CEMAAT OLMA VAADİ”
Örgütün aşırı lüks ve hazza dayalı din anlayışını üyelerine temin ettiği belirtilen mütalaada, “Böylece örgüt bir yandan maddi varlığa sahip kent elitlerine, ılımlı bir İslam tasavvurunda bulunarak onların hayatlarında hiçbir değişikliğe gerek kalmadan inanç ihtiyaçlarını karşılayacağı ve dünyayı kurtaracak ‘Mehdi'nin elit cemaati olma vaadinde bulunup devşirmekte, örgüte mali katkı sağlamakta, ayrıca bu elitlerin statüleri ve sosyal ağlarından yararlanılmaktadır” denildi.
“OKTAR'A CİNSEL TATMİN AMACIYLA SUNULDULAR”
Sanıkların, mağdurlara örgütten çıkma imkanı bırakmamak için “Turnike” sistemi kurduğu anlatılan mütalaada, “Tüm psikolojik sınırları kaldıracak şekilde cinsel saldırıya maruz bıraktıktan ve örgütten ayrılma imkanını mental olarak yitirdikten sonra Adnan Oktar'a cinsel tatmini amacıyla sunulmak için kullanıldıkları” anlatıldı.
Örgütün FETÖ silahlı terör örgütü ile benzerlik gösterdiği anlatılan mütalaada, sanıkların “Bacılar”, “İmam”, “Erkek kardeşler” ve “Kız kardeşler” olarak keskin bir biçimde ast-üst olarak ayrıldıkları ve Adnan Oktar'a mutlak itaatin bulunduğu anlatıldı.
“TÜM PEYGAMBERLERİN NİTELİKLERİNİ TAŞIDIĞINA İNANILIYOR”
Adnan Oktar'ın karşılıksız ve tartışmasız lider, örgüt içerisinde sözde “Mehdi” olduğuna inanıldığı belirtilen mütalaada, “emirleri sorgulanmadan yerine getirilen, sözde sahip olduğu “Ledun İlmi” sayesinde, yaptığı her işte anlaşılamayan bir hikmet olduğuna inanılan, tüm peygamberlerin niteliklerini şahsında topladığı düşünülen örgüt lideri olduğu anlaşılmıştır” denildi.
“FETÖ'YE ÇOK BENZER YAPIDA”
Örgütün amaçları uğruna her türlü hukuka aykırılığı gerçekleştirdiği belirtilen mütalaada, “İstihbarat toplama ve casusluk faaliyetleri, esasen yapının nicelik açısından daha dar bir yapıda olsa da nitelik bakımından gizliliğe önem veren ve buna yönelik her türlü imkanı kullanan  FETÖ  yapılanmasıyla çok benzer yapıda olduğunu göstermektedir” ifadeleri kullanıldı.
“KADINLARI EŞYA GİBİ ÖRGÜTÜN VİTRİNİ OLARAK KULLANDILAR”
Örgütün “Seçkin bir cemaat” olma amacıyla yıllardır çeşitli dış kabuklara bürünerek varlığını muhafaza etmek ve amaçlarına ulaşmak için suç işlemek üzere kurulan bir suç örgütü olduğu anlatılan mütalaada, “Bu kapsamda örgüt; yoğun ve sistematik biçimde mağdur kız çocuklarına ve genç kadınlara karşı nitelikli cinsel istismar ve cinsel saldırı suçlarını işlemiştir. Örgüt cinsel saldırı ve istismarla örgüte dahil ettiği kadınları, adeta “Eşya” mahiyetinde örgütün vitrini olarak kullanmakta, dış dünyaya bir yaşam tarzı modeli sunarak daha geniş kitlelere yayılmayı hedeflemektedir” denildi.
ADNAN OKTAR'IN 1365 YIL HAPSİ İSTEMİ
Mütalaada Adnan Oktar'ın, “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek”, “birden fazla kişiyle birlikte ve silahla, cinsel saldırı”,  “birden fazla kişiyle birlikte çocuğun cinsel istismarı”, “suç örgütlerinin oluşturdukları korkutucu güçten yararlanılarak silahla tehdide azmettirme”,  “kişisel verilerin kaydedilmesi”, “kişiyi hürriyetin yoksun kılma”, “eğitim ve öğrenim hakkının engellenmesi”, “eziyet”, “siyasal ve askeri casusluk suçuna teşebbüs”, “özel belgede sahtecilik”, “resmî belgeyi bozmak, yok etmek veya gizlemek”, “nitelikli dolandırıcılık”, “kaçakçılık” suçlarından 150 yıldan bin 365 yıla kadar hapsi talep etti.
ÖRGÜT YÖNETİCİLERİNE DE TÜM SUÇLARDAN CEZA İSTENDİ
Mütalaada, aralarında sanıklar Fatma Ceyda Ertüzün, Ayşegül Babuna, Yeliz Sucu, Sinem Hacer Tezyapar, Merve Büyükbayrak, Aylin Atmaca, Alev Babuna ve Ulviye Didem Ürer'in de bulunduğu örgüt yöneticisi konumunda bulunan 13 sanığın “silahlı örgüt yöneticisi olmak” suçundan 5'er yıldan 12'şer yıla kadar hapisleri ve örgüt faaliyetleri kapsamında işlenen tüm suçlardan cezalandırılmaları talep edildi.
Sanık Tarkan Yavaş'ın, “cinsel saldırı”, “çocuğun cinsel istismarı” “gerçeğe aykırı bildirimde bulunma” ve “resmi belgenin düzenlenmesinde yalan beyan” suçlarından 239 yıla kadar hapsi istendi.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    11220,22%1,89
  • DOLAR

    41,60% 0,09
  • EURO

    48,88% 0,27
  • GRAM ALTIN

    5172,82% 0,14
  • Ç. ALTIN

    8498,94% 0,00

RADAR TUZAĞI İDDİALARINA YANIT: YERLİKAYA AMACIMIZ CAN KURTARMAK…

AYŞE BARIM'IN TAHLİYESİNE İTİRAZ

ULUSLARARASI KRİZ: İSRAİL, GAZZE’YE YARDIM FİLO’SUNA SALDIRDI – 201 AKTİVİST GÖZALTINDA

GÖKÇEK’İN AUDİ SALTANATI: BELEDİYE PARASIYLA LÜKS ARAÇ KEYFİ!

RESMİ GAZETE KARARIYLA YAPTIRIM: İRANLI İSİMLER VE KURULUŞLARIN MAL VARLIKLARI DONDURULDU

GAZZE'DE GÖREV YAPAN TRT MUHABİRİ İSRAİL SALDIRISINDA HAYATINI KAYBETTİ

“ERDOĞAN-TRUMP GÖRÜŞMESİNİ ELEŞTİRDİ, NTV KAPIYI GÖSTERDİ”

KÜÇÜKÇEKMECE’DE ON BİNLER: İMAMOĞLU’NA ÖZGÜRLÜK, TÜRKİYE’YE ADALET!

CHP İSKENDERUN İLÇE BAŞKANLIĞI: BABALARININ ÇİFTLİĞİ GİBİ YÖNETİLİYOR!

CHP, TİP VE EMEP PROTESTOYLA AÇILIŞTA YOKTU: ERDOĞAN’DAN “MEŞRUİYET” VURGUSU

NEPAL'DE 2 YAŞINDAKİ ÇOCUK TANRIÇA SEÇİLDİ! AİLESİNDEN ALINIP TAPINAĞA YERLEŞTİRİLDİ

“TANIK HATIRLAMADI, MAHKEME TAHLİYE ETTİ: 248 GÜN SONRA BARIM’A ÖZGÜRLÜK”

GEZİ DAVASINDA AYŞE BARIM’A TANIK SANATÇILAR: “YÖNLENDİRMEDİ!”

BÜLENT ARINÇ'TAN 'İMAMOĞLU TUTUKSUZ YARGILANSIN' ÇIKIŞI: NEDEN SİLİVRİ'YE GİTMEDİĞİNİ DE AÇIKLADI

İSRAİL’İN YENİ SAVAŞ SUÇU GİRİŞİMİ: SUMUD FİLOSU ABLUKA ALTINDA

20 YIL ÜLKEYİ YÖNETEN JOSEPH KABİLA, SAVAŞ SUÇLARINDAN İDAMA MAHKÛM EDİLDİ

YENİ ŞAFAK’IN MANŞETİNDE EKONOMİ KRİZİ: HEDEFTE BAKANLIK VE MERKEZ BANKASI

GEZİ DAVASINDA KRİTİK GÜN: AYŞE BARIM VE ÜNLÜ TANIKLAR MAHKEMEDE

İZMİR’DE AKP’Lİ İLÇE BAŞKANI HAKKINDA ŞOK İDDİA: “TEFECİLİK YAPTI”

MİLLİ GÜVENLİK KURULU TOPLANTISI SONA ERDİ: "İSRAİL'İN SOYKIRIMI DURDURULMALI"

CHP’DE KURULTAY SONRASI İLK MYK TOPLANTISI

YARGI KULİSLERİ ISINDI: İSTANBUL’DA 3 BAŞSAVCILIKTA DEĞİŞİM SİNYALİ

İMAMOĞLU'NUN AKIN GÜRLEK DAVASINDA DİKKAT ÇEKEN MUHALEFET ŞERHİ: KABA SÖZ VE ELEŞTİRİ, SUÇ DEĞİL

KASIMPAŞA SK’YA KAYYUM! TURGAY CİNER’İN KULÜBÜNE EL KONULDU

TRABZON AÇIKLARINDA ŞOK! BALIKÇILAR BOMBA YÜKLÜ İNSANSIZ DENİZ ARACI BULDU

DEM PARTİ GÖRÜŞMELERİ AKTARDI: ÖCALAN’DAN ÇARPICI ÇIKIŞ

CEM KÜÇÜK, ERDOĞAN’IN KAAN GERÇEĞİNİ BİLMEDİĞİNİ İDDİA ETTİ…

İTSO HEYETİ VAN GASTRONOMİ FUARINDA HATAY’IN LEZZETLERİNİ TANITTI

EPİK SANAT TİYATROSU SAMANDAĞ’DA “NAZIM” İLE SAHNE ALDI

KAAN, BOEİNG, HAZIR SORULAR… ERDOĞAN SARAY’DA SIZINTININ İZİNDE

Yükleniyor


ULUSLARARASI KRİZ: İSRAİL, GAZZE’YE YARDIM FİLO’SUNA SALDIRDI – 201 AKTİVİST GÖZALTINDA

GÖKÇEK’İN AUDİ SALTANATI: BELEDİYE PARASIYLA LÜKS ARAÇ KEYFİ!

RESMİ GAZETE KARARIYLA YAPTIRIM: İRANLI İSİMLER VE KURULUŞLARIN MAL VARLIKLARI DONDURULDU

GAZZE'DE GÖREV YAPAN TRT MUHABİRİ İSRAİL SALDIRISINDA HAYATINI KAYBETTİ

“ERDOĞAN-TRUMP GÖRÜŞMESİNİ ELEŞTİRDİ, NTV KAPIYI GÖSTERDİ”

KÜÇÜKÇEKMECE’DE ON BİNLER: İMAMOĞLU’NA ÖZGÜRLÜK, TÜRKİYE’YE ADALET!

  • Perşembe 28.5 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 28.2 ° / 16.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 33.4 ° / 17.2 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 7 7 0 0 17 21
2.FENERBAHÇE A.Ş. 7 4 0 3 7 15
3.TRABZONSPOR A.Ş. 7 4 1 2 3 14
4.GÖZTEPE A.Ş. 7 3 0 4 8 13
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 6 4 2 0 3 12
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 7 3 1 3 2 12
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 7 3 2 2 -2 11
8.TÜMOSAN KONYASPOR 6 3 2 1 4 10
9.HESAP.COM ANTALYASPOR 7 3 3 1 -1 10
10.CORENDON ALANYASPOR 7 2 2 3 1 9
11.KASIMPAŞA A.Ş. 7 2 3 2 -1 8
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 6 1 2 3 0 6
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 6 1 3 2 -5 5
14.İKAS EYÜPSPOR 7 1 4 2 -6 5
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 7 0 2 5 -8 5
16.GENÇLERBİRLİĞİ 7 1 5 1 -5 4
17.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 7 1 6 0 -9 3
18.KOCAELİSPOR 7 0 5 2 -8 2