2 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN ÖLÜMÜNE SEBEP OLAN ZANLIYA 5 YIL HAPİS 

Konya'da, alkollü olarak kazaya karıştığı için ehliyetine el konulduktan sonra yine alkollü direksiyona geçerek kırmızı ışıkta çarptığı otomobildeki Aybüke Kurt'un (2) ölümüne sebep olan sürücü Emel Gümüş (50), 5 yı

GÜNDEM 17.11.2020 17:40:03 0
2 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN ÖLÜMÜNE SEBEP OLAN ZANLIYA 5 YIL HAPİS 

Kaza, 4 Eylül'de İstanbul Caddesi Cumhuriyet Polis Merkezi Kavşağı’nda meydana geldi. Samet Kurt, eşi Teslime ve 2 yaşındaki kızı Aybüke'nin içerisinde bulunduğu otomobille seyrederken kırmızı ışıkta durdu. Arkadan gelen Emel Gümüş’ün kullandığı otomobil, Kurt'un aracına çarptı.
Kaza sonrasında Samet Kurt, eşi Teslime Kurt ve bebek koltuğundaki 2 yaşındaki Aybüke Kurt yaralandı. Beyin kanaması geçiren Aybüke, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Aybüke Kurt, 12 gün sonra yaşam mücadelesini kaybetti.
 
DAHA ÖNCE DE ALKOLLÜYKEN KAZA YAPMIŞ
Gözaltına alınan sürücü Emel Gümüş’ün ehliyetsiz ve 1.20 promil alkollü olduğu belirlendi. Sürücünün kazadan bir hafta önce de alkollüyken trafik kazasına karıştığı için ehliyetine 6 ay süreyle el konulduğu ortaya çıktı.
İfadesinde suçsuz olduğunu belirten Emel Gümüş, “Alkollü ve ehliyetsiz araç kullanmanın suç olduğunu biliyorum. İşlerimi takip edebilmek için mecburen araç kullanıyorum' diye kendisini savundu.
Mahkemeye sevk edilen Emel Gümüş, adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Sürücünün serbest kalmasına tepki gösteren Aybüke’nin ailesinin ve Cumhuriyet Başsavcılığı’nın itirazı üzerine Emel Gümüş gözaltına alındı.
Gümüş, sevk edildiği Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce 'Bilinçli taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma' suçundan tutuklandı. Emel Gümüş hakkında ‘Bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne ve birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma’ suçlamasıyla, 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
İLK CELSEDE KARAR ÇIKTI
Sürücü Emel Gümüş, Konya 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Gümüş savunmasında, “Suç tarihindeki önceki akşam arkadaşlarımla buluştum. Alkol aldık. Yatıp uyudum. Sabah uyandım. Araba kiralama firmasından kiraladığım bir araçla işe gitmek üzere yola çıktım. Kaza yerine geldiğimde araçların durduğunu gördüm. Görür görmez ben de frene bastım. Ancak duramayınca kaza oldu. Kullandığım araç kiralık bir araçtı. Araç kiralama firması GPS cihazı takmış. O cihazın verilerine göre hızım 90-95 kilometre civarındaymış. Kaza sırasında alkolün etkisinde değildim. Bu kazadan birkaç gün önce alkollü tek taraflı bir kaza yapmıştım. Bu nedenle ehliyetim alınmıştı. Kaza yaptığım gün ehliyetim yoktu” dedi.
5 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI
Mahkeme heyeti, tarafların savunmalarının ardından kararını verdi. Heyet, Emel Gümüş’ü ‘bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne ve birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma’ suçundan 4 yıl hapis cezasına çarptırdı.
Olayın bilinçli taksirle meydana geldiği belirtilip, Gümüş’ün cezası yarı oranında artırarak 6 yıla çıkarıldı. ‘İyi hal’ indirimi de uygulanan Gümüş’ün cezası 5 yıla indirilerek tutukluluk halinin devamına karar verildi.
‘BİZ YANDIK, KAVRULDUK’
Mahkeme çıkışı verilen cezadan memnun olmadıklarını açıklayan baba Samet Kurt, “Çok az bir ceza verildi. Bu ceza bizim acımızı soğutmadı. Adalete güveniyoruz ama bu karara da saygı duymuyoruz. Acımız büyük. Suç makinesi gibi bir kadın benim evladımı bizden alıp gitti. Benim evladımı geri verebilir mi? Benim Aybüke’m geri gelebilir mi? Karara itirazımızı yapacağız. Biz yandık, kavrulduk” dedi.
 
Anne Teslime Kurt ise, “Benim yavrum daha 2 yaşındaydı. Kızımın ölümüne sebep olan kadının aldığı ceza 5 yıl. Bunun da ne kadarını yatacağı belli değil. Ben bu cezayı kabul etmiyorum. Pişmanım bile demedi. Alkollü bir şekilde arabaya bindiysen, sen bile bile birini öldürmeye teşebbüs ettin” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9396,02%1,40
  • DOLAR

    38,04% -0,23
  • EURO

    43,49% -0,35
  • GRAM ALTIN

    4036,40% -1,51
  • Ç. ALTIN

    6569,86% -0,17

RASİM OZAN KÜTAHYALI, ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ALİ KOÇ İLE GÖRÜŞTÜ

HBB ESKİ BAŞKANI SAVAŞ 21. KURULTAYI HAKKINDA DA DAVA AÇMAYA HAZIRLANIYOR

İMAMOĞLU "YARINDAN TEZİ YOK" DİYEREK AÇIKLADI!

DEVLET BAHÇELİ: CHP’YE KAYYUM HEM DOĞRU DEĞİL HEM DE MÜMKÜN DEĞİLDİR

İMAMOĞLU: YANLIŞIN BEDELİ 50 MİLYAR DOLAR OLDU

MERKEZ BANKASI FAİZİ YENİDEN YÜKSELTTİ

SELÇUK KOZAĞAÇLI YENİDEN GÖZALTINA ALINDI

SIRRI SÜREYYA ÖNDER’İN SAĞLIĞIYLA İLGİLİ SON DURUM: TEDAVİYE İYİ YANIT VERİYOR

RASİM OZAN KÜTAHYALI HAKKINDA GÖZALTI KARARI

ERDOĞAN İMZALADI: BAZI FAKÜLTELERİN ADI DEĞİŞTİ, YENİ FAKÜLTELER KURULDU

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ SORUŞTURMASINDA YENİ DALGA: 12 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

ÖZGÜR ÖZEL: TÜRKİYE'NİN BÜTÜN DEMOKRATLARI OTOKRATA KARŞI MÜCADELE EDİYOR

ERZİN'DE KAYIP KİŞİNİN CANSIZ BEDENİ BULUNDU

HATAY'DA FECİ KAZA... BİR ÖLÜ BİR YARALI

AVUKAT SELÇUK KOZAĞAÇLI TAHLİYE EDİLDİ

TÜRKİYE BU 'YASAK AŞK'I KONUŞUYOR... TUTUKLANDILAR

ARMAĞAN ÇAĞLAYAN 'SIRRI SÜREYYA ÖNDER' YORUMLARINA İSYAN ETTİ!

TARKAN'IN ANNESİ NEŞE TEVETOĞLU HAYATINI KAYBETTİ

AYM'NİN CAN ATALAY KARARI TBMM GENEL KURULU'NDA OKUTULDU

SIRRI SÜREYYA ÖNDER, AORT DAMARI YIRTILMASI NEDENİYLE AMELİYATA ALINDI

MARAŞ'TA 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

BENZİNE ZAM GELİYOR

ERDOĞAN: BİZ TÜRKİYE'NİN İTİBARINI KÜRESEL ÖLÇEKTE ARTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ…

İSTANBUL VALİSİ GÜL EYLEM YAPAN ÖĞRENCİLERİ UYARDI

TÜRKİYE'NİN KONUŞTUĞU YASAK AŞK SKANDALINDA KAYINVALİDE VE DAMAT CANLI YAYINDA GÖZALTINA ALINDI

3 İL İÇİN KRİTİK UYARI: 15 KATLI BİNALAR VAR VE ZEMİN SIKINTILI

MAHFİ EĞİLMEZ'DEN "FAİZ SEBEP ENFLASYON SONUÇ" ELEŞTİRİSİ…

ALMANYA'DA İMAMOĞLU İMZALARINA KONSOLOSLUK EL KOYUP YIRTTI

İMAMOĞLU'NDAN İKTİDARA: MİLLETLE İNATLAŞMAYIN!

Yükleniyor


RASİM OZAN KÜTAHYALI, ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ALİ KOÇ İLE GÖRÜŞTÜ

İMAMOĞLU "YARINDAN TEZİ YOK" DİYEREK AÇIKLADI!

DEVLET BAHÇELİ: CHP’YE KAYYUM HEM DOĞRU DEĞİL HEM DE MÜMKÜN DEĞİLDİR

İMAMOĞLU: YANLIŞIN BEDELİ 50 MİLYAR DOLAR OLDU

SELÇUK KOZAĞAÇLI YENİDEN GÖZALTINA ALINDI

SIRRI SÜREYYA ÖNDER’İN SAĞLIĞIYLA İLGİLİ SON DURUM: TEDAVİYE İYİ YANIT VERİYOR

  • Cuma 28.2 ° / 12.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.7 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 25.1 ° / 10.8 ° false

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 29 23 1 5 42 74
2.Fenerbahçe 29 22 2 5 47 71
3.Samsunspor 30 15 9 6 9 51
4.Eyüpspor 30 14 8 8 16 50
5.Beşiktaş 29 13 7 9 12 48
6.İstanbul Başakşehir 29 13 10 6 9 45
7.Gazişehir Gaziantep 29 12 11 6 1 42
8.Antalyaspor 30 11 12 7 -19 40
9.Trabzonspor 29 10 10 9 11 39
10.Göztepe 29 10 10 9 9 39
11.Kasımpaşa 30 9 9 12 -4 39
12.Konyaspor 30 10 13 7 -6 37
13.Kayserispor 29 9 11 9 -11 36
14.Bodrum FK 30 9 14 7 -10 34
15.Rizespor 29 10 15 4 -14 34
16.Sivasspor 30 8 15 7 -10 31
17.Alanyaspor 29 8 14 7 -11 31
18.Hatayspor 29 4 18 7 -24 19
19.Adana Demirspor 29 2 23 4 -47