Tarih: 03.05.2020 00:18

15 MİLYON LİRA DOLANDIRILDIĞINI İDDİA ETTİ

Facebook Twitter Linked-in

Hayvancılık ve et tüccarı olduğunu, Malatya'da hayvancılıkta vergi birincisi olduğunu söyleyen Malatyalı iş insanı Mahmut Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın kurucuları arasında bulunduğu İnsan ve İrfan Vakfı yöneticileri tarafından 15 milyon lira dolandırıldığını iddia etti.

Çelik, 'Bilal Erdoğan'ın vakfı, adamları tarafından dolandırıldım. İnsan ve İrfan Vakfı başındaki Mehmet Fatih Çıtlak... Mehmet Fatih Çıtlak Bilal Erdoğan'ın hanımının dayısıdır. 15 milyon lira beni dolandırdılar. Devletin bütün kolluk kuvvetlerine, milletvekillerine gittim. Gitmediğim, çalmadoğım kapı kalmadı. Süleyman Soylu'nun yanına gittim, Devlet Bahçeli'nin yanına gittim. Cumhurbaşkanına, hanımına, oğluna, TÜRGEV'e 4 sefer yazdım. Hiçbir şekilde benimle muhattap olan yok' dedi.

Çelik iddialarını şöyle sürdürdü:
Jandarma, emniyet, MİT benimle görüştü ifademi aldı. İstanbul Tarım İl Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, Bakırköy Başsavcı Yardımcısı Zülkani Bey ile görüştüm. Bu dolandırıcılar beni bu makam ve mevkilerdeki ayrı ayrı toplantılar yaptı. Şehit ailesi çalıştıracaklarını, 200 tane şube açacaklarını, böyle bir projenin olduğunu söylediler.
Ben de bu devletin makam ve mevkisindeki insanlarla beni görüştürdükleri için bunlara güvendim. Birisi Cumhurbaşkanı'nın oğluyum diyor Yusuf Aydın, vakıfın dış görevlisi. Bu işi yapmadan Hoca'yı Sebahattin Cinisli diye bir arkadaşına arattım. 'Yapsınlar hiçbir sıkıntı yok. Ben Yusuf Aydın'ı Rusya'ya gönderdim. Orada da çok büyük et işi yaptı. Ama ora uzak olduğu için yapamadık. Burada bu işi devam ettireceğiz. Çok güzel olacak ben arkasındayım' bilgisini Hoca Mehmet Fatih Çıtlak bize verdi.

Devletin makam ve mevkilerindekilerle toplantı yapınca, devlet büyüklerine güvendim, bu işi yaptık.Bunlara aşağı yukarı 600 ton et verdim. Bir 7-8 bin lira kadar bana ödediler. Ondan sonra geri kalan 15 milyon lirayı ödemediler.Savcılağa dilekçe verdim. 5 tane savcı değişti. Hiçbir savcı benim dosyama elini vurmuyor korkusundan.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —