TYP ÇALIŞANLARI SÜREKLİLİK İSTİYOR

TYP ÇALIŞANLARI SÜREKLİLİK İSTİYOR

Yaklaşık olarak 30.000 kişilik dev kadroya sahip TYP çalışanları süreklilik istiyor. İŞKUR resmi sitesinde yayınlandığı şekli ile TOPLUM YARARINA PROGRAM (TYP): İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan veya yüklenic

İŞKUR resmi sitesinde yayınlandığı şekli ile TOPLUM YARARINA PROGRAM (TYP): İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek iş gücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından uygulanan programlardır.
TYP uygulama süresi, her bir program için en fazla 9 aydır. 27.09.2017’de, 01.01.2018’den itibaren başlangıçta sözleşmede belirlenen TYP süresinin sonradan uzatılamayacağına dair hüküm getirilmiştir.

https://www.guvenlikisilanlari.com/wp-content/uploads/2020/04/9a37bfb7-2bbc-4980-8b83-72c44dbd38bc.mp4

Kendilerini en iyi şekilde ifade ettikleri açıklamaları ile şu şekilde bilgi veren TYP çalışanları her daim devletimizin yanında olduklarını sürekli vurgulamaktadırlar. Yapılan açıklama şu şekildedir.
Bizler TYP kapsamında okullarda görev yapmakta olan okul güvenlik görevlileriyiz. Okullara güvenlik alımı yaparak işsizliği ve okul çevresi yabancı ve tehlikeli kötü olayları yok etme planı çok önemli bir karardır. Özel güvenlik görevlileri bu işi hakkıyla yapabilmek adına kurs görüyor sınava gırıyor sınavı gecip saglık raporu alıyor ve güvenlik soruşturması geçirip kimlik kartını alıyor.
Çoğumuz lise üniversite mezunu. Bu insanlar, canı pahasına okul ögrenci ve ögretmene gelebilecek her türlü zararı engellemek için elinden geleni yapıyor. Okula ögretmene ögrenciye veliye alışıyor. Aynı şekilde ögrenci veli ögretmen de güvenliğe. Bu insanlar typ ile yapılan sözleşme gereği 3 ay sonra işsiz kalacak ve sonraki yıl çalışma ve aynı okul garantisi yok. İhtiyaç varsa neden çıkarılıyor bu insanlar. Bizim sizden talebimiz biz TYP çalışanlarına Sürekli işçi statüsü VERİLSİN.
Aynı şart ve imkanlarda çalışmaya razıyız. Yaz tatilinde ücretsiz izne ayrılsın. Yada işkur dan ayrılıp milli eğitim kendi kadrosuna dahil etsin.. Unutmayın ki CORONA virüsünde bile birçok kişi idari izinli sayılırken biz güvenlikler okulumuzda görev başındayız. Gerekirse okulların kapalı olduğu bu dönem de farklı mecralarda Türk milletine hizmete hazırız. Saygılarımızla.

Kaynak:www.guvenlikisilanlari.com