FETÖ ELEBAŞI FETULLAH GÜLEN'İN YEĞENİ SELAHADDİN GÜLEN'İN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

MİT operasyonu ile yakalanarak Türkiye'ye getirilen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) lideri Fetullah Gülen'in yeğeni Selahaddin Gülen itirafçı olarak örgütle çok kapsamlı bilgiler verdi. 2018 yılında Öksüz'ün ailesinin

Galeri 5.06.2021 20:11:27 0
FETÖ ELEBAŞI FETULLAH GÜLEN

Gülen 2016 yılında eniştesi Cevdet Türkyolu, Mustafa Özcan ve Ali Çelik'in oğlu Ömer Çelik ile beraber İzzet Aker'in yemek davetine gittiklerini söyleyerek “Burada sohbet sırasında Mustafa Özcan bizlere 'Adil Öksüz'ün evlenmesinde rol oynadığını kız isteme merasimine gittiğini' söylemişti. 
Bu dönemde bir defasında aile bireyleri olarak amcam Fetullah Gülen'in yanına gitmiştik. Burada bize 'Bana nasılsınız diye sormayın, cevabını alamayacağınız şeyleri sormayın' demişti. 
Bir defasında da ablam Sümeyra Türkyolu ameliyat olmuştu. Bundan dolayı amcam Fetullah Gülen ziyaretine gelmişti. Bu ziyarete arkasından Mustafa Özcan gelmişti. Burada Mustafa Özcan'a kızıp 'Neden sen geldin sen aileden misin? Bu aile ziyareti diyerek' geri göndermişti. Burada da yaklaşık yarım saat kadar görmüştüm' dedi. 
“KENDİ FİKRİM OLARAK ÖRGÜTÜN BAŞINA MUSTAFA ÖZCAN GEÇECEK”
FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in örgütün yöneticilerinden Mustafa Özcan'ı söz dinlemeyen bir çocuk gibi nitelendirdiğini anlatan Gülen şunları kaydetti:
“Mustafa Özcan başı olduğu heyeti kendi etkisi altına çalışıyordu. Her ne kadar amcam bu durumdan huzursuz olsa da örgütün bölünmesinden korktuğundan dolayı, örgütün kan kaybedeceğini dolayı yanında tutuyor olabilir. 
Kendi fikrim olarak Mustafa Özcan amcam öldükten sonra örgütün başına geçecek kişidir. 
2018-2019 gibi Güray T.'den duyduğum kadarıyla 'Bir gün kampa gelen misafirleri Mustafa Özcan kendi odasında ağırlarken burada tüm sistem çökse, bütün cemaat dağılsa, cemaatin lideri ölse bile tekrardan toparlanmak için var gücümüz ile çalışacağız' şeklinde beyan verdiğini duymuştum.” 
2016 yılı aralık ayında ben dil kursunu bitirdiğini master eğitimine başladığını söyleyen Gülen örgütün kurduğu School of Science And Technology'nin de aralarında olduğu okulların isimlerini ve örgüt üyesi yöneticilerini ayrıntılarıyla anlattı.
“FİRARİ 60 ASKER TÜRKİYE'YE DÖNÜP FAALİYETTE BULUNACAK”
2017 yılı sonu gibi amcası Fetullah Gülen'in yanına bir günlüğüne gittiğini söyleyen Gülen, buradaki mollaların kendi aralarında konuşurken tanık olduğu olayı ifadesinde şöyle anlattı:
“Bu konuşmada 'Kanada ülkesinde 60 askerin ve ailesinin olduğunu, burada örgüt hiçbir kurum veya kişisinin bu şahıslar ile irtibata geçmediğini, bu şahısların orada her ihtimale karşı iletişim kurulmayıp tekrardan Türkiye'ye döneceğini düşündüklerini ve tekrardan örgüt içinde vazife alacaklarını' söylemişlerdi. Bu konuşmadan sonra diğer ülkelerde de bu şekilde asker ve ailelerinin olacağını düşünmüştüm.”
'ADİL ÖKSÜZ'ÜN AİLESİ KAMPA GETİRİLDİ'
2018 yılı Temmuz ayında örgütün elebaşı Fetullah Gülen'in yanına gittiğini ve Adil Öksüz'ün ailesinin kayınbiraderi Abdulhadi isimli kişi tarafından kampa getirildiğini gördüğünü anlatan Selahaddin Gülen, “Bu kişilerin neden buraya getirildiği konusunda bir bilgim yoktu' dedi.
2019 yılında örgütteki heyetin Teksas bölgesindeki okullara tam olarak hükmedemediği için çeşitli yollara aradığını anlatan Gülen “Çünkü bu okullar devlette göründüğünden sadece işletmeleri örgütün elinde bulunuyordu. 
Bundan dolayı atamalar ve okul yönetimindeki güçlüklerden dolayı görünürde örgüt ile bağlantısının olmadığı göstermek için Mehmet N. talimat vererek tüm öğretmenlerin örgüt ile bağlantılarının olmadığını göstermelerini istedi. Bunu Teksas Eğitim Bakanlığı'na bildirdiler. Bu şekilde devletten daha rahat maddi imkan sağlanabiliyordu' diye konuştu. 
'AMERİKA BİZE VİZE VERMEDİ'
2018 yılında annesinin isteğiyle akrabası Seriye adlı kadınla evlenmek için amcası Fetullah Gülen'den onay aldıklarını anlatan Gülen “Onu Türkiye'den getirip getirmeyeceklerini sordu. Ben de getirebileceğimizi söyledim. 
Amcam burada durumu bize bıraktı. Bu konuşmadan sonra annem kendisi gidip Seriye Hanımı istedi. İsteme olayı bittikten sonra Seriye pasaportunu çıkarttı. Bu durumda herhangi bir olumsuz durumun olmadığını anladık. Ancak Amerika vizesine başvurularımız sürekli olumsuz gelmeye başladı. 
Daha sonra ben tekrar Seriye için öğrenci vizesi başvurusu yaptım. Ancak bu vizede de olumsuz yanıt geldi. 2019 yılı sonunda bu durumu amcam Fetullah Gülen'e ilettik. Oda bize başka bir çaresine bakın dedi. Biz de başka bir ülkede evlenip, Amerika'ya gitme fikrini geliştirdik. 
Daha sonra Kenya ülkesinde evlenmede herhangi bir sıkıntı olmayacağını ve vize alabileceğimizi öğrendik. Bu durumu amcam Fetullah Gülen'e ilettik. Ama amcam bana 'Eğer gidersen orada seni alabilirler, oraya iyice bakın güvenli mi değil mi? Bakın o şekilde yapın' dedi. Bende bunun üzerine 15 Ekim 2020 tarihine Amerika'dan Kenya'ya gidiş bileti aldım. 
Kenya ülkesine indiğimde beni Kenya İmamı olan İbrahim Bıçıkçı karşılayacaktı. Ancak benim İnterpol tarafından kırmızı bülten ile arandığım ortaya çıktı ve beni Kenya'da gözaltına aldılar. Burada 4 gün kadar gözaltında kaldım. 
Sonunda mahkeme kararı sonucunda kefalet serbest kaldım. Bu kefaleti yine örgütten olan ve örgüt adına Kenya'da bürokrasiyi sağlayan İsmail K. aracını referans göstermişti' ifadesini kullandı.
'ÖRGÜT AMERİKAN SENATOSUNDA ÇOK ETKİLİ'
Örgütün Amerika'da yıllardır süren lobicilik faaliyetleri olduğunu ve kendisi için birçok senatör ile irtibata geçildiğini anlatan Gülen “Benim Kenya ülkesinden Türkiye'ye iademin yapılmaması için baskı kurulması istenilmişti. 
Amcam Fetullah Gülen tarafından Bilal E. bu iş için görevlendirilmişti. Bilal E. Amerika'da lobi faaliyetlerini yürüten kişi idi. Senatoda da gayet etkili bir isimdi. Onlarla çok rahat görüşebiliyordu. 
Amerika ülkesinde örgüt aleyhine yapılan tüm haber ve faaliyetlerde amcam Fetullah Gülen, Bilal E.'ye konunun taraflarına sonuçlanması için talimat verirdi.  Bilal E. senato üyeleri ile görüşerek olayları çözümlerdi. Ayrıca Enes Kanter yine Amerika'dan bir senatör ile çok yakın ilişkiler içerisindeydi. Yine örgüt aleyhindeki bir konunun çözümü için amcam Enes Kanter'e söyleyerek senatör ile görüşmesi için talimat vermişti' dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9701,55%0,01
  • DOLAR

    38,74% -0,07
  • EURO

    43,54% 0,58
  • GRAM ALTIN

    3922,64% -0,96
  • Ç. ALTIN

    6458,59% 0,00

RUS HEYETİ İSTANBUL’DA: MÜZAKERELER BAŞLIYOR, TRUMP VE PUTİN KATILMAYACAK

DR. AYŞE UĞURLUYA “MEMURİYETTEN ÇIKARMA” CEZASI VERİLDİ

GAZETECİ FURKAN KARABAY GÖZALTINA ALINDI

ESİLA AYIK VE İKİ ÖĞRENCİ HAKKINDA TAHLİYE KARARI

ESKİ URUGUAY DEVLET BAŞKANI JOSE MUJİCA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

ÖZGÜR ÖZEL'DEN ERDOĞAN'A: SAKIN YARIN 'ALDATILDIM' DEME, MİLLET BU KEZ AFFETMEYECEK

AÇILIMDA YENİ PERDE! 'KAYYIM' SİSTEMİ SİL BAŞTAN

ADALET BAKANI'NDAN FLAŞ 'ÖCALAN'A UMUT HAKKI' AÇIKLAMASI

AKP'Lİ EKİNCİ'DEN DEMİRTAŞ ÇIKIŞI…

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA YENİ YETKİLER TANIYAN TORBA KANUN TEKLİFİ TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU'NDA KABUL EDİLDİ

ERDOĞAN: BELLİ ÜRÜN GRUPLARINDA BU SENE SIKINTI YAŞAYACAĞIZ

GELECEK PARTİSİ KONYA MİLLETVEKİLİ EKİCİ, PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI'NA PANKART ASILDI: “PEDOFİLİYE GEÇİT YOK, HER YER BOÜN”

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'NDE 'NUREDDİN YILDIZ' PROTESTOSU…

PEDOFİLİYİ SAVUNAN NURETTİN YILDIZ'A BOĞAZİÇİ'NDE SERT TEPKİ!

ABD İLE SUUDİ ARABİSTAN ARASINDA TARİHTEKİ EN BÜYÜK SİLAH SATIŞ ANLAŞMASI İMZALANDI...

İNFAZ DÜZENLEMESİYLE 55-60 BİN KİŞİ ÇIKACAK

MHP'Lİ İL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL'İ AÇIK AÇIK TEHDİT ETTİ

SİNOP’LU VATANDAŞLAR, EKONOMİDEN MEMNUN DEĞİLİZ…

MANSUR YAVAŞ "LOZAN TARTIŞMA KONUSU YAPILAMAZ" DEDİ,

ESİLA AYIK İÇİN 4 YIL 8 AY HAPİS CEZASI İSTENDİ

SANATÇI PINAR AYDINLAR TAHLİYE EDİLDİ

ÖZGÜR ÖZEL: HİÇ KİMSE DIŞLANMADAN BU İŞİN YÜRÜTÜLMESİ LAZIM

ASIL BARIŞ REJİM GİDİNCE GELECEK

TRUMP: PERŞEMBE GÜNÜ İSTANBUL'A UÇABİLİRİM

PERVİN BULDAN AKTARDI: SELAHATTİN DEMİRTAŞ'TAN PKK'NİN FESİH KARARINA İLİŞKİN MESAJ

ÖZGÜR ÖZEL'DEN PKK'NIN FESİH KARARINA DAİR İLK AÇIKLAMA

ERDOĞAN'DAN PKK'NİN FESİH KARARIYLA İLGİLİ İLK AÇIKLAMA…

BAHÇELİ'DEN ERDOĞAN'A, ÖCALAN'A, DEM PARTİ'YE VE TSK'YE TEŞEKKÜR…

PERVİN BULDAN: HAYIRLARA VESİLE OLSUN

Yükleniyor


MANSUR YAVAŞ'TAN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMALAR

SEDAT PEKER AYLAR SONRA ORTAYA ÇIKTI!

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KORONAVİRÜSE YAKALANDI

GALATASARAY'IN ESKİ BAŞKANI MUSTAFA CENGİZ VEFAT ETTİ 

KILIÇDAROĞLU’NDAN ‘LA CASA DE PAPEL’Lİ PAYLAŞIM

MELİH GÖKÇEK'İN KANALINDA REZA ZARRAB-HADİSE İDDİASI: 

  • Perşembe 23.8 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 29.3 ° / 12.1 ° Güneşli
  • Cumartesi 35.9 ° / 16.8 ° false

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 27 1 5 53 86
2.Fenerbahçe 33 24 3 6 51 78
3.Beşiktaş 33 16 7 10 20 58
4.Samsunspor 33 17 10 6 12 57
5.İstanbul Başakşehir 33 15 12 6 6 51
6.Eyüpspor 34 14 12 8 5 50
7.Göztepe 33 12 10 11 13 47
8.Konyaspor 34 13 14 7 -3 46
9.Trabzonspor 33 12 11 10 11 46
10.Kasımpaşa 33 11 9 13 1 46
11.Kayserispor 33 11 11 11 -8 44
12.Antalyaspor 33 12 14 7 -22 43
13.Gazişehir Gaziantep 33 12 15 6 -5 42
14.Rizespor 33 12 17 4 -13 40
15.Alanyaspor 33 10 15 8 -10 38
16.Bodrum FK 33 9 16 8 -13 35
17.Sivasspor 34 9 17 8 -13 35
18.Hatayspor 33 4 21 8 -31 20
19.Adana Demirspor 33 2 27 4 -54
1.Galatasaray 33 27 1 5 53 86
2.Fenerbahçe 33 24 3 6 51 78
3.Beşiktaş 33 16 7 10 20 58
4.Samsunspor 33 17 10 6 12 57
5.İstanbul Başakşehir 33 15 12 6 6 51
6.Eyüpspor 34 14 12 8 5 50
7.Göztepe 33 12 10 11 13 47
8.Konyaspor 34 13 14 7 -3 46
9.Trabzonspor 33 12 11 10 11 46
10.Kasımpaşa 33 11 9 13 1 46
11.Kayserispor 33 11 11 11 -8 44
12.Antalyaspor 33 12 14 7 -22 43
13.Gazişehir Gaziantep 33 12 15 6 -5 42
14.Rizespor 33 12 17 4 -13 40
15.Alanyaspor 33 10 15 8 -10 38
16.Bodrum FK 33 9 16 8 -13 35
17.Sivasspor 34 9 17 8 -13 35
18.Hatayspor 33 4 21 8 -31 20
19.Adana Demirspor 33 2 27 4 -54