Tarih: 26.09.2024 00:41

Galatasaray 3-1 PAOK / Maç sonucu

Facebook Twitter Linked-in

UEFA Avrupa Ligi'nin ilk haftasında Galatasaray ile PAOK karşı karşıya geldi.Rams Park'ta oynanan mücadeleyi sarı kırmızılı ekip, 3-1'lik skorla kazandı.Galatasaray'ın galibiyet gollerini 48. dakikada Rahman Baba (K.K), 76. dakikada Yunus Akgün ve 90+5. dakikada Mauro Icardi attı.

PAOK'un tek golü ise 67. dakikada Konstantelias'tan geldi. 

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nin ikinci haftasında Letonya temsilcisi Rigas FS ile 10 Ekim'de deplasmanda karşılaşacak.

Bu maç sonrası lige dönen Galatasaray, Süper Lig'in 8. haftasında Kasımpaşa'yı konuk edecek.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
6. dakikada ceza yayı sol tarafında topla buluşan Giannis Konstantelias’in vuruşunda meşin yuvarlak üsten auta çıktı.
15. dakikada Yunus Akgün’ün pasında ceza sahası çizgisi üzerinde Osimhen’in kontrol etmek istediği top ceza sahası içi sol çapraza açıldı ve savunmada Omar Colley kayarak meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

27. dakikada Gabriel Sara’nın yaptığı ortada savunmanın uzaklaştırdığı topu Yunus Akgün indirdi ve ceza sahası dışı sol çaprazdan Gabriel Sara’nın yaptığı vuruşta kaleci Dominik Kotarski’nin son anda müdahalesiyle meşin yuvarlak kornere gitti.

42. dakikada Kaan Ayhan’ın pasında ceza sahası içi sol çaprazda Yunus Akgün’ün vuruşunda meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.

45+1. dakikada Omar Colley’in savunmanın arkasına attığı uzun pasta topla buluşan Fedor Chalov topla birlikte ceza sahasına girip karşı karşıya pozisyonda yaptığı vuruşta kaleci Günay Güvenç meşin yuvarlağı kurtardı.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk son oynadıkları Fenerbahçe derbisinin 11'ine göre PAOK karşısında tek değişiklik yaptı.

UEFA Avrupa Ligi ilk haftasında Galatasaray evinde Yunan ekibi PAOK ile karşılaşıyor. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk son oynadıkları Fenerbahçe maçının 11'ine göre PAOK karşısında zorunlu tek değişiklik yaptı. Buruk; kırmızı kart cezası bulunan kaleci Fernando Muslera'nın yerine Günay Güvenç'e görev verdi. Sahaya kaptan olarak ise Kaan Ayhan çıktı.

Sarı-kırmızılılarda Uruguaylı kaleci Fernando Muslera kırmızı kart cezası, Macar futbolcu Roland Sallai UEFA listesinde olmadığı için ve Faslı futbolcu Hakim Ziyech de sakatlığından dolayı kadroda yer almadı.

Galatasaray'da Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera'nın yerine kalede görev alan Günay Güvenç bu sezon ilk kez 11'de başladı. Güvenç bu sezon daha önce Young Boys karşılaşmalarında sonradan oyuna dahil olmuştu.Sarı-kırmızılılar mücadeleye; Günay Güvenç, Kaan Ayhan, Davinson Sanchez, Abdülkerim Bardakcı, Ismail Jakobs, Lucas Torreira, Gabriel Sara, Yunus Akgün, Dries Mertens, Barış Alper Yılmaz ve Victor Osimhen 11'i ile başladı.

Yedeklerde ise, Batuhan Şen, Atakan Ordu, Kerem Demirbay, Mauro Icardi, Berkan Kutlu, Elias Jelert, Victor Nelsson, Yusuf Demir, Michy Batshuayi, Berat Luş, Efe Akman ve Metahan Baltacı da yedek bekledi.

Galatasaraylı taraftarlar, PAOK maçında takımını yalnız bırakmadı. RAMS Park'ta oynanan müsabakada sarı-kırmızılı taraftarlar tribünleri doldururken, maç öncesinde tezahüratlarıyla futbolcuları maça hazırladı.
Müsabaka öncesinde batı altı tribünde bir grup Yunan taraftarla, Türk taraftarlar arasında gerginlik yaşandı. Yunan taraftar daha sonra tribünden çıkarıldı.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —