FİLİSTİN-İSRAİL HATTINDAKİ ÇATIŞMALARDA 5. GÜN | 260 BİNDEN FAZLA FİLİSTİNLİ YERİNDEN OLDU

FİLİSTİN-İSRAİL HATTINDAKİ ÇATIŞMALARDA 5. GÜN | 260 BİNDEN FAZLA FİLİSTİNLİ YERİNDEN OLDU

Aksa Tufanı operasyonunun ardından başlayan çatışmalar beşinci gününe girerken, İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi'ne yönelik hava saldırıları gece boyunca devam etti.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 950 kişinin hayatını kaybettiğini, 5 bin kişinin yaralandığını duyurdu. BM verilerine göre 260 binden fazla Filistinli yerinden oldu. İsrail basını ise en az 1200 İsraillinin hayatını kaybettiğini, 106'sı ağır 2 bin 806 kişinin de yaralandığını açıkladı. İsrail ordusu ayrıca Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde'nin Gazze'deki evinin bombalandığını iddia etti.

Filistinli direniş örgütleri ile İsrail güçleri arasında, Hamas’ın 7 Ekim'deki Aksa Tufanı operasyonuyla başlayan çatışmalar beşinci gününe girdi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 950'ye çıktı. Bakanlık, şu ana dek 5 bin kişinin de yaralandığını bildirdi. 

İsrail ordusuna göre, çatışmalarda 7 Ekim Cumartesi'den bu yana 169 asker öldü. İsrail basını ise en az 1200 İsraillinin hayatını kaybettiğini, 106'sı ağır 2 bin 806 kişinin de yaralandığını açıkladı. Birleşmiş Milletler (BM), İsrail'in Gazzet saldırılarında 260 binden fazla Filistinli'nin yerinden olduğunu duyurdu.