FETÖ MAĞDURU ÜNSAL PAŞA 7. KOLORDU’NUN BAŞINA GETİRİLDİ

YAŞ kararıyla emekliye sevk edilen Diyarbakır 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Yıldırım’ın yerine İzmir’deki FETÖ kumpasının mağduru, Genelkurmay Lojistik Başkanı Tümgeneral Fedai Ünsal getirildi.

GÜNDEM 15.08.2023 10:57:00 0
FETÖ MAĞDURU ÜNSAL PAŞA 7. KOLORDU’NUN BAŞINA GETİRİLDİ

YAŞ kararıyla emekliye sevk edilen Diyarbakır 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Yıldırım’ın yerine İzmir’deki FETÖ kumpasının mağduru, Genelkurmay Lojistik Başkanı Tümgeneral Fedai Ünsal getirildi. Ünsal, sözde Askeri Casusluk Davası’nın mağdurlarından biri olarak biliniyor.
Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararıyla; 2. Ordu Komutanlığı bünyesindeki Diyarbakır’daki 7. Kolordu Komutanlığı görevine, Genelkurmay Lojistik Başkanı Tümgeneral Fedai Ünsal getirildi.

FETÖ KUMPASIYLA MAĞDUR EDİLDİ
Sözcü’nün haberine göre; Ünsal, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) kumpaslarından sözde Askeri Casusluk Davası mağdurlarından biriydi. Emniyet ve yargıya sızan FETÖ’cülerin yürüttüğü sözde askeri casusluk davasında henüz piyade albay rütbesindeyken soruşturma geçiren Fedai Ünsal paşa, uzun süre mağdur edilerek YAŞ’taki terfisi asılsız, uydurma, soyut ve mesnetsiz iddialardan ibaret olan dava ve soruşturmalarla engellenmeye çalışıldı.

FETÖ’CÜLER DEŞİFRE OLUNCA ALBAYLIKTAN TÜMGENERALLİĞE YÜKSELDİ

Fedai Ünsal, 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişiminin ardından gerçekleştirilen ilk Yüksek Askeri Şura toplantısında, ikinci sıradan albaylık rütbesinden iadei itibarla tuğgeneralliğe terfi ettirildi. Hemen ardından da Mardin’deki 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı görevine getirildi.
Fedai Paşa buradaki görevini tamamladıktan sonra 2019’daki Yüksek YAŞ toplantısında da Genelkurmay Başkanlığı Karargâhı Genel Sekreterliği görevine atandı. 2021 YAŞ toplantısında tümgeneralliğe terfi ettirilen Fedai Ünsal 6 Şubat depremi sonrasında Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Erzurum’daki 9. Kolordu Komutanlığı görevine atandı, ardından da Genelkurmay Lojistik Başkanlığı görevine getirildi. Son olarak bu görevini yürütürken 10 Ağustos 2023 itibariyle Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı’na atandı.

IRAK VE SURİYE’DEN GELEN TEHDİTLERE KARŞI KORUMA GÖREVİ

Türkiye’yi İran, Irak ve Suriye’den gelen terör tehdidine karşı korumakla görevli olan 2. Ordu Komutanlığı’na bağlı 7. Kolordu Komutanlığı, sahada kritik görevleri başarıyla yerine getiriyor. Irak’ın kuzeyindeki Haftanin, Metina, Zap, Avaşin, Basyan, Hakurk ve Gara bölgelerinde başarıyla sürdürülen Pençe 1, Pençe 2, Pençe 3, Pençe Kaplan, Pençe Kartal 1, Pençe Kartal 2, Pençe Şimşek, Pençe Yıldırım ve Pençe Kilit operasyonları ile Suriye’nin kuzeyinde terör örgütü PKK-YPG ile IŞİD’e karşı sürdürülen Fırat Kalkanı, Bahar Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekatları ile İran-Irak sınırındaki Asos bölgesine düzenlenen Pençe Kartal harekatlarını havadan ve karadan 7. Kolordu Komutanlığı bizzat sevk ve idare ediyor.

Irak’ta sürdürülen Pençe serisi operasyonlarıyla Irak’ın kuzeyine sınır olan Hakkari’nin Şemdinli, Çukurca, Derecik İlçeleri ile İran sınırındaki Yüksekova ve Esendere bölgelerinden terörist sızmalarının önüne tamamen geçildi.
Aynı şekilde Suriye’de sürdürülen operasyonlarla da bölgede güvenli bölge oluşturularak Al Malikiyah bölgesinden Şırnak Cizre’ye, Haseki ve Kamışlı bölgelerinden Mardin Nusaybin’e, Dirbesiye’den Mardin Derik ve Kızıltepe’ye, Resulayn’dan Şanlıurfa Ceylanpınar’a, Tel Abyad’dan Şanlıurfa Akçakale’ye, Ayn El Arab’tan Şanlıurfa Suruç’a terörist sızmaları önlendi.

TERÖRLE MÜCADELENİN ANA OMURGASINI OLUŞTURAN ORDU

Halen Irak ve Suriye’nin kuzeyinde terörle mücadelenin ana omurgasını oluşturan Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı’na bağlı 3. Piyade Tümeni (Yüksekova), 3. Komando Tugayı (Siirt), Dağ ve Komando Tugayı (Hakkâri), 2. Hudut Tugayı (Çukurca), 34. Hudut Tugayı (Şemdinli), 7. Hudut Alayı (Yüksekova), 1. Hudut Tugayı (Derecik), 23. Piyade Tümeni (Şırnak), 6. Komando Tugayı (Akçay, Şırnak), 16. Mekanize Piyade Tugayı (Devegeçidi, Diyarbakır), 70. Mekanize Piyade Tugayı (Kızıltepe, Mardin), 48. Hudut Tugayı (Şenoba, Uludere, Şırnak), 20. Zırhlı Tugayı (Şanlıurfa), 172. Zırhlı Tugayı (Silopi, Şırnak), 107. Topçu Alayı (Siverek, Şanlıurfa) sahada aktif operasyonlar yürütüyor.

 

  • BIST 100

    11082,63%-1,23
  • DOLAR

    41,56% 0,08
  • EURO

    48,79% 0,11
  • GRAM ALTIN

    5156,36% -0,18
  • Ç. ALTIN

    8519,01% 0,24

İTİRAFÇI OLARAK SERBEST KALDI: AZİZ İHSAN AKTAŞ’IN TÜM MALVARLIĞINA EL KONULDU

27. AĞIR CEZA İTİRAZI KABUL ETTİ: BARIM İÇİN YENİDEN TUTUKLAMA

RADAR TUZAĞI İDDİALARINA YANIT: YERLİKAYA AMACIMIZ CAN KURTARMAK…

AYŞE BARIM'IN TAHLİYESİNE İTİRAZ

ULUSLARARASI KRİZ: İSRAİL, GAZZE’YE YARDIM FİLO’SUNA SALDIRDI – 201 AKTİVİST GÖZALTINDA

GÖKÇEK’İN AUDİ SALTANATI: BELEDİYE PARASIYLA LÜKS ARAÇ KEYFİ!

RESMİ GAZETE KARARIYLA YAPTIRIM: İRANLI İSİMLER VE KURULUŞLARIN MAL VARLIKLARI DONDURULDU

GAZZE'DE GÖREV YAPAN TRT MUHABİRİ İSRAİL SALDIRISINDA HAYATINI KAYBETTİ

“ERDOĞAN-TRUMP GÖRÜŞMESİNİ ELEŞTİRDİ, NTV KAPIYI GÖSTERDİ”

KÜÇÜKÇEKMECE’DE ON BİNLER: İMAMOĞLU’NA ÖZGÜRLÜK, TÜRKİYE’YE ADALET!

CHP İSKENDERUN İLÇE BAŞKANLIĞI: BABALARININ ÇİFTLİĞİ GİBİ YÖNETİLİYOR!

CHP, TİP VE EMEP PROTESTOYLA AÇILIŞTA YOKTU: ERDOĞAN’DAN “MEŞRUİYET” VURGUSU

NEPAL'DE 2 YAŞINDAKİ ÇOCUK TANRIÇA SEÇİLDİ! AİLESİNDEN ALINIP TAPINAĞA YERLEŞTİRİLDİ

“TANIK HATIRLAMADI, MAHKEME TAHLİYE ETTİ: 248 GÜN SONRA BARIM’A ÖZGÜRLÜK”

GEZİ DAVASINDA AYŞE BARIM’A TANIK SANATÇILAR: “YÖNLENDİRMEDİ!”

BÜLENT ARINÇ'TAN 'İMAMOĞLU TUTUKSUZ YARGILANSIN' ÇIKIŞI: NEDEN SİLİVRİ'YE GİTMEDİĞİNİ DE AÇIKLADI

İSRAİL’İN YENİ SAVAŞ SUÇU GİRİŞİMİ: SUMUD FİLOSU ABLUKA ALTINDA

20 YIL ÜLKEYİ YÖNETEN JOSEPH KABİLA, SAVAŞ SUÇLARINDAN İDAMA MAHKÛM EDİLDİ

YENİ ŞAFAK’IN MANŞETİNDE EKONOMİ KRİZİ: HEDEFTE BAKANLIK VE MERKEZ BANKASI

GEZİ DAVASINDA KRİTİK GÜN: AYŞE BARIM VE ÜNLÜ TANIKLAR MAHKEMEDE

İZMİR’DE AKP’Lİ İLÇE BAŞKANI HAKKINDA ŞOK İDDİA: “TEFECİLİK YAPTI”

MİLLİ GÜVENLİK KURULU TOPLANTISI SONA ERDİ: "İSRAİL'İN SOYKIRIMI DURDURULMALI"

CHP’DE KURULTAY SONRASI İLK MYK TOPLANTISI

YARGI KULİSLERİ ISINDI: İSTANBUL’DA 3 BAŞSAVCILIKTA DEĞİŞİM SİNYALİ

İMAMOĞLU'NUN AKIN GÜRLEK DAVASINDA DİKKAT ÇEKEN MUHALEFET ŞERHİ: KABA SÖZ VE ELEŞTİRİ, SUÇ DEĞİL

KASIMPAŞA SK’YA KAYYUM! TURGAY CİNER’İN KULÜBÜNE EL KONULDU

TRABZON AÇIKLARINDA ŞOK! BALIKÇILAR BOMBA YÜKLÜ İNSANSIZ DENİZ ARACI BULDU

DEM PARTİ GÖRÜŞMELERİ AKTARDI: ÖCALAN’DAN ÇARPICI ÇIKIŞ

CEM KÜÇÜK, ERDOĞAN’IN KAAN GERÇEĞİNİ BİLMEDİĞİNİ İDDİA ETTİ…

İTSO HEYETİ VAN GASTRONOMİ FUARINDA HATAY’IN LEZZETLERİNİ TANITTI

Yükleniyor


27. AĞIR CEZA İTİRAZI KABUL ETTİ: BARIM İÇİN YENİDEN TUTUKLAMA

RADAR TUZAĞI İDDİALARINA YANIT: YERLİKAYA AMACIMIZ CAN KURTARMAK…

ULUSLARARASI KRİZ: İSRAİL, GAZZE’YE YARDIM FİLO’SUNA SALDIRDI – 201 AKTİVİST GÖZALTINDA

GÖKÇEK’İN AUDİ SALTANATI: BELEDİYE PARASIYLA LÜKS ARAÇ KEYFİ!

RESMİ GAZETE KARARIYLA YAPTIRIM: İRANLI İSİMLER VE KURULUŞLARIN MAL VARLIKLARI DONDURULDU

GAZZE'DE GÖREV YAPAN TRT MUHABİRİ İSRAİL SALDIRISINDA HAYATINI KAYBETTİ

  • Cuma 28.2 ° / 16.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 33.4 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Pazar 29.6 ° / 16.4 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 7 7 0 0 17 21
2.FENERBAHÇE A.Ş. 7 4 0 3 7 15
3.TRABZONSPOR A.Ş. 7 4 1 2 3 14
4.GÖZTEPE A.Ş. 7 3 0 4 8 13
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 6 4 2 0 3 12
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 7 3 1 3 2 12
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 7 3 2 2 -2 11
8.TÜMOSAN KONYASPOR 6 3 2 1 4 10
9.HESAP.COM ANTALYASPOR 7 3 3 1 -1 10
10.CORENDON ALANYASPOR 7 2 2 3 1 9
11.KASIMPAŞA A.Ş. 7 2 3 2 -1 8
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 6 1 2 3 0 6
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 6 1 3 2 -5 5
14.İKAS EYÜPSPOR 7 1 4 2 -6 5
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 7 0 2 5 -8 5
16.GENÇLERBİRLİĞİ 7 1 5 1 -5 4
17.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 7 1 6 0 -9 3
18.KOCAELİSPOR 7 0 5 2 -8 2