ESKİ THK REKTÖRÜ ÜNSAL BAN FETHİYE’DE GÖZALTINA ALINDI

Eski THK Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban, hakkında başlatılan borsa manipülasyonu soruşturması kapsamında Fethiye’de gözaltına alındı. Ban'ın kaçma hazırlığı yaptığı iddia edildi.

GÜNDEM 21.05.2025 18:33:00 0
ESKİ THK REKTÖRÜ ÜNSAL BAN FETHİYE’DE GÖZALTINA ALINDI

Borsa İstanbul'da işlem gören bazı sermaye piyasası araçları paylarında manipülatif hareketler gerçekleştirildiği iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen eski Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban, Fethiye’de yakalandı.

Ban’ın soruşturma kapsamında İstanbul’a götürüleceği öğrenildi. Ban’ın, temeli üç yıl öncesine dayanan ve geçen yıl başlatılan soruşturma kapsamında operasyon yapılacağı yönünde bazı duyumlar aldığı ve Yunanistan’a kaçma hazırlığı yaptığı öne sürüldü. Operasyonun hemen öncesinde Ban’a bilgi sızdırıldığı iddiası da ortaya atıldı.

Bunun üzerine İstanbul Başsavcılığı’nın talimatıyla İstanbul Emniyeti’nin Ankara’yı bilgilendirdiği, Fethiye’de yakalanan Ban’ın Ankara’daki evinde bulunamadığı ifade edildi.
Borsa İstanbul'da işlem gören bazı sermaye piyasası araçları paylarında manipülatif hareketler gerçekleştirildiği iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında dün 7 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık, Narkotik ve Ekonomik Suçlar Bürosu’nun talimatıyla yürütülen soruşturmada, bazı sermaye piyasası araçlarında yapay fiyat ve işlem hacmi oluşturularak yatırımcıların yanıltıldığı iddiaları araştırıldı.

3 İLDE OPERASYONLAR SÜRÜYOR

Ankara, Şanlıurfa ve İzmir’de tespit edilen şüpheliler hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" ve "piyasa dolandırıcılığı" suçlamalarıyla gözaltı kararı verildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele ekipleri, şüphelilerin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

T24’ten Cengiz Anıl Bölükbaşı'nın haberine göre, temeli üç yıl öncesine dayanan soruşturma kapsamında, daha önce kara para aklama suçlamasıyla tutuklanan Eski Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban hakkında da gözaltı kararı verildi.

Soruşturmaya göre, Matriks isimli yazılım şirketinin hisselerinde 9 Mart 2022 - 7 Eylül 2022 döneminde olağandışı hareketlilik gözlendi. Yapay yükselişlerle küçük yatırımcının zarara uğratıldığı tespit edildi.

Borsadaki manipülatif hareketlerin arkasında Ünsal Ban, Ahmet Karakaş, Erdal Pamukçu, Eray Aktay, Mürsel Pamukçu, Ünal Ban, Hüseyin Kısak ve Dentak Eğitim adlı şirketin olduğu tespitleri yapıldı, Sermaye Piyasaları Kurulu (SPK) 24 Temmuz 2024'te aralarında Ban’ın da olduğu 7 kişi ve bir şirketin 2 yıl boyunca borsada işlem yapmasını yasakladı. SPK ayrıca, 7 kişi hakkında ayrıca suç duyurusunda bulundu. Dün soruşturma kapsamında sabah saatlerinde birçok adrese operasyon düzenlendi.

Eray Aktay'ın yurt dışında olduğu belirlenirken, 3 kişi gözaltına alındı. Ayrıca, hakkında gözaltı kararı olan Ban’ın yurt dışına kaçmak için gittiği Fethiye’de gözaltına alındığı ve İstanbul’a götürüldüğü öğrenildi. Ban’ın abisi Ünal Ban şoförü Ahmet Karakaş hakkında da gözaltı kararı olduğu belirtiliyor.

TAŞKESENLİOĞLU DA İFADE VERMİŞTİ

Söz konusu iddia, Ban ve eski eşi ile çocuklarının da aralarında bulunduğu 11 kişi hakkında “mal varlığını aklama” suçundan açılan davada, Ban’ın eski eşi, eski AKP milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'nun savcılıkta verdiği ifade de yer almıştı.

Taşkesenlioğlu, "…Bu şahıslar ile birlikte borsada alım satım yapmaya başladıklarını boşanma dilekçemi verdikten sonra öğrendim. Birlikte borsadaki Matriks hisse senedini manipüle ettiklerini öğrendim.

 SPK bu konuyu araştırırsa başka hisse senetlerinde de manipülasyon yapıldığı ortaya çıkacaktır. Ünsal’ın bu manipülasyonlardan elde ettiği gelirleri şoförü Ahmet Karakaş ve eski eşi Gülcan Ban, çocukları Ece Gizay Ban, Emre Buğra Ban, Abisi Ünal Ban gibi şahıslar üzerinden aklamaya çalıştığını düşünmekteyim. Yukarıda bahsettiğim otelde bulunan bilgisayarlar incelendiğinde tüm bu işlemler ile ilgili delillerin ortaya çıkacağını düşünüyorum" demişti.

  • BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

II. ABDÜLHAMİT'İN TORUNUNUN SAHTE DİPLOMASI İPTAL EDİLDİ!

DERVİŞOĞLU: TERÖRSÜZ TÜRKİYE’ DİYEREK İHANETİ MEŞRULAŞTIRIYORLAR!

HATAY'DA 3.9 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

TEKİRDAĞ'DA ANESTEZİ GAZI ÜRETİLEN FABRİKADA PATLAMA: 2 CAN KAYBI!

AVUKATINDAN AÇIKLAMA: "SELAHATTİN DEMİRTAŞ ÖNÜMÜZDEKİ AY TAHLİYE EDİLEBİLİR"

BAKANLIK 'E-İMZA' SIZINTISINI AÇIKLADI: MİLLİ EMLAK'A GİRMEYE ÇALIŞMIŞLAR

1 OCAK’TA IBAN’A PARA TRANSFERİNDE “AÇIKLAMA” ZORUNLULUĞU!

CHP MİLLETVEKİLİ YANKI BAĞCIOĞLU’NDAN İKTİDARA: ASKERLERİN ÖLÜMÜ AYDINLATILSIN!

13 YAŞINDAKİ ÖMER ÖZYURT, 6 MİLYON TL’YE GALATASARAY’DA!

ERZURUM’DA NOTERLİK AÇILIYOR AMA BAŞVURAN YOK: BAKANLIK İLANI YİNE BOŞ KALDI

UKRAYNA'DAKİ ZAPORİJYA NÜKLEER SANTRALİ'NİN TESİSLERİNDEN BİRİ VURULDU

GELİBOLU’DA TARİKAT BULUŞMASINA TEPKİ

BAKAN TEKİN’DEN NET MESAJ: “LGS İPTAL EDİLMEYECEK!

2026’DA BÜYÜK VERGİ KABUSU: EMLAK VERGİSİNDE BİN KAT ARTIŞ

DMM'DEN "400 AKADEMİSYENİN USULSÜZ ŞEKİLDE ATANDIĞI" İDDİASINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

İMAMOĞLU'NDAN İKTİDARA: SAKLANMA, MERT OL, SANDIĞI GETİR!

DİYANET’İN ‘KISA GİYMEK HARAM’ HUTBESİNE DEM'DEN SERT TEPKİ

AKP SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK, ÖZGÜR ÖZEL’İ FİLİSTİN POLİTİKASI NEDENİYLE HEDEF ALDI

FED’DE SÜRPRİZ İSTİFA: YÖNETİM KURULU ÜYESİ ADRİANA KUGLER GÖREVİNDEN AYRILIYOR

SİNEM SOMUN’U ÖLDÜREN ŞÜPHELİ SİNOP’TA OPERASYONLA YAKALANDI

BAKANBAYRAKTAR; TÜRKİYE ÜZERİNDEN SURİYE'YE DOĞALGAZ AKIŞI BAŞLADI

DEMİRTAŞ: “YENİ BİR SAYFA AÇILACAK, ÖZGÜRLÜK DOLUSU GÜNLER GELECEK

İNCİR REÇELİ 3 FİLMİ YARIM KALDI... BAŞROL HALİL SEZAİ'DEN 'YAPIMCIMIZ HAPİSTE' İTİRAFI

KAMUDA ZAM PAZARLIĞINDA DÜĞÜM ÇÖZÜLDÜ: İMZALAR BUGÜN ATILACAK

MENZİLCİLERE HALKBANK'TAN FAİZ KIYAĞI İDDİASI!

TRABZON’DA KORKUNÇ CİNAYET: BOŞANMA AŞAMASINDAKİ EŞİNİ ÖLDÜRDÜ, BEKÇİYİ VURUP KAÇTI

HATAY’DA ARKA CAMI OLMAYAN ARAÇTAN DIŞARI SARKAN ÇOCUKLAR KAMERADA

BAKAN KURUM HATAY’DA: 11 İLDE 250 BİN KONUTU TESLİM ETTİK

DOLMABAHÇE’DE ÜÇLÜ ZİRVE: ERDOĞAN, MELONİ VE DİBEYBE İLE GÖRÜŞTÜ!

ADANA'DA EĞİTİM UÇAĞI DÜŞTÜ, PİLOT VE YOLCU AĞIR YARALANDI

Yükleniyor


II. ABDÜLHAMİT'İN TORUNUNUN SAHTE DİPLOMASI İPTAL EDİLDİ!

DERVİŞOĞLU: TERÖRSÜZ TÜRKİYE’ DİYEREK İHANETİ MEŞRULAŞTIRIYORLAR!

TEKİRDAĞ'DA ANESTEZİ GAZI ÜRETİLEN FABRİKADA PATLAMA: 2 CAN KAYBI!

AVUKATINDAN AÇIKLAMA: "SELAHATTİN DEMİRTAŞ ÖNÜMÜZDEKİ AY TAHLİYE EDİLEBİLİR"

BAKANLIK 'E-İMZA' SIZINTISINI AÇIKLADI: MİLLİ EMLAK'A GİRMEYE ÇALIŞMIŞLAR

1 OCAK’TA IBAN’A PARA TRANSFERİNDE “AÇIKLAMA” ZORUNLULUĞU!

CHP MİLLETVEKİLİ YANKI BAĞCIOĞLU’NDAN İKTİDARA: ASKERLERİN ÖLÜMÜ AYDINLATILSIN!

  • Pazartesi 33.6 ° / 19.4 ° Güneşli
  • Salı 33.3 ° / 20.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.5 ° / 21.4 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2