ESKİ AKP'Lİ İSİMDEN AKP'Lİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HAKKINDA FLAŞ İDDİALAR

Eski AKP'li Eyyübiye Belediye Başkan Vekili ve Belediye Meclis Üyesi Bilal Tekatlı, AKP’li Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin ihalelerinde usulsüzlük yapıldığını ve 200 milyon TL kamu zararının ortaya çıktığını öne sürdü.

GÜNDEM 25.09.2022 22:29:00 0
ESKİ AKP

Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi (ŞUSKİ)  22 Aralık 2020'de Akçakale İçme Suyu Şebekesi için ihale açtı. İhaleyi, en düşük teklif olan 3 milyon 443 bin 71 Euro bedelle yapmayı taahhüt eden Buğra İnşaat ve Tektaş Beton ortaklığı kazandı.

Bu ortaklığın yapım çalışması devam ederken bu kez ŞUSKİ Birecik Kanalizasyon Şebekesi için ihale düzenledi. 16 Ekim 2021'de düzenlenen ihaleyi, işi 4 milyon 482 bin Euro'ya tamamlamayı kabul eden Atilla İnşaat ve Ekip Mühendislik ortaklığı kazandı.

Ancak iddiaya göre ihale aradan 6 ay geçmesine karşın sonuçlandırılmadı. Bu arada 4 kez teminat mektubunu yenileyen Atilla İnşaat ve Ekip Mühendislik Ortaklığı ile, 2. Sıradaki Arges İnşaat- Kural Yapı ve 3. sıradaki Öz Aras Grup ihaledeki gecikme yüzünden giderek maddi zarara uğradıkları için teminat mektuplarını 5. kez yenilemedi.


İHALE ORTAĞA KALDI AMA…
Bunun üzerine ihale, işi 6 milyon 474 bin Euro'ya yapma teklifi veren Buğra İnşaat-Aysel İnşaat üzerinde kaldı. Ancak, bu sırada ilginç bir gelişme yaşandı ve ortaklık eksik evrak verdiği için ihaleden çıkarıldı. Böylelikle, iş, Buğra İnşaat'ın halen Akçakale İçme Suyu Şebekesi işindeki ortağı olan Tektaş Beton'da 776 bin Euro daha yüksek bedelle kaldı.
İhale süresinin anormal bir şekilde uzatılması nedeniyle ihaleyi en düşük bedel olan 4 milyon 482 bin Euro teklifinde bulunan, sözleşme süresini dört kez uzatıp getirilen engellemeler yüzünden adeta “Pes” diyerek çekilen Atilla İnşaat ve Ekip Mühendislik Ortaklığı yerine, 7 milyon 250 bin Euro teklifinde bulunan Tektaş Beton kazanmış oldu.


'ORGANİZE İŞLER VAR'
Daha önce de ŞUSKİ'nin önce 10 milyon 352 bin Euro'ya verdiği Suruç İçme suyu ve Kanalizasyon Şebekesi ihalesinin inceleme süresini uzatarak, 5.2 milyon Euro fazlasına, 15 milyon 559 bin Euro'ya başka bir firmaya verdiğini ve kendisinin de “5 milyon Euro kimin cebine gitti?” sorusunu sorduğunu hatırlatan önceki dönem Eyyübiye Belediyesi Başkan Yardımcısı ve AKP Meclis Üyesi olan Bilal Tekatlı, “Daha bu vurgun iddiasının kokusu gitmeden yeni usulsüzlük kokan gelişmeler ortaya çıktı” dedi.
Sosyal medya hesabından ihalelerle ilgili, “Şike var, şaibe var” iddialarında bulunan ve iddialarıyla ilgili ihale sonuçlarını paylaşan Tekatlı, günlerden buyana AKP'li Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile ilgili yolsuzluk, usulsüzlük iddialarıyla ilgili paylaşımlar yapmasına karşın hiçbir inceleme başlatılmamasından yakındı.
SÜRE UZATIP YILDIRMA POLİTİKASI
Tekatlı, iddialarıyla ilgili Sözcü'den Ahmet Kaya'nın sorularını yanıtlarken, ŞUSKİ'nin 150 güne ihale sonuçlandırmadığını, ihale sürecini uzatarak ihaleyi gerçek kazanana değil, istediklerine verilmesine imkân sağladıklarını ileri sürerek şunları söyledi:

Suruç İçme Suyu ve Kanalizasyon İşi ihalesini alan firmayı 5 ay çalışmaya başlatmadılar. Bunu sosyal medya hesabımdan sordum. 4 ay sonra, 4.sıradaki firmaya ihaleyi verdiler. İhaleyi alamayan firmaların süre uzatımına gitmediğini söyleyerek kendilerini savunmaya çalıştılar. Allah aşkına, süre uzatmasına gitmeyen firma 4 sefer teminat mektubu yeniler mi? Süre uzatarak ilk üç firmanın çekilmesi sağlanıyor ve firma istenilene veriliyor. Yapılan bu.
'ORTAK KIYAĞI 700 BİN EURO'
Bu iddianın dumanları tüterken bu kez de Birecik Kanalizasyon Şebekesi ihalesinden pis kokuların geldiğini kaydeden Tekatlı, açıklamasını şöyle sürdürdü:
Bu ihaleyi 4 milyon 462 bin Euro'ya tamamlamayı taahhüt eden Atilla İnşaat ve Ekip Mühendislik Ortaklığı kazanıyor. Ama, süreç yine uzuyor. Sonra hem ihaleyi kazanan firma, hem de en düşük 2 ve 3. teklifi veren firmalar ihale dışı bırakılıyor. Böylelikle ihale Buğra İnşaat- Aysel İnşaat ortaklığına kalıyor. Bunların teklifi ise 6 milyon 474 bin Euro.
Bir bakıyorsunuz bu firma da ihaleden çekilerek, meydanı halen Akçakale İçme Suyu Şebeke işini ortaklaşa yaptıkları Tektaş İnşaat'ın 700 bin Euro daha yüksek bedelli teklifine bırakıyor. Şimdi sormak lazım, insan kazanmak için girdiği ihale kendisine verildiğinde neden almaktan vaz geçip bir alt sıradaki ortak iş yaptığı firmanın almasını sağlar? Çünkü, onlar alırsa devletten 700 bin Euro daha fazla alacak.
ŞUSKİ, 4 milyon 482 bin Euro yerine, ihaleyi 7 milyon 250 bin Euro'ya vererek kamuyu 2 milyon 398 bin Euro zarara uğratmıştır. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin ŞUSKİ aracılığıyla yaptığı üç ihalede uğratılan kamu zararı ise yaklaşık 200 milyon TL'dir. Konuyla ilgili bir an önce inceleme başlatılması gerekir.
'200 MİLYON NEREDE?'
Günlerdir ŞUSKİ'de yapılan yolsuzluğu paylaşıyoruz. Sağır sultan duydu ama yetkililerden ses yok. Hani ‘3 Y' ile gelmiştiniz? Siz kör ve sağır olsanız biz peşkeş çektiğiniz paraları halk adına size hesap sormaya ve haykırmaya devam edeceğiz. Bütün hemşerilerim adına Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'e soruyorum: 200 milyon nerede?
SAVCILARI GÖREVE ÇAĞIRDI
Deva Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Avukat Ahmet Tüysüz ise, uzun bir süredir AKP'li Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin bazı ihaleleriyle ilgili belgeli usulsüzlük iddialarının gündeme getirilmesine karşın hukuki inceleme başlatılmamasını eleştirdi.
ŞUSKİ NE DİYOR?
ŞUSKİ Genel Müdürü Muhammet Sait Güllüoğlu ise iddialarla ilgili olarak yaptığı açıklamada, söz konusu işlerin AB hibesi ile yapıldığını savunarak şunları söyledi:
Suruç ve Birecik İlçelerinin yıllardır sorun haline gelen alt yapı çalışmaları tamamlanmış olacak ve önümüzdeki 50 yıl boyunca alt yapı sorunu yaşanmayacaktır. Dış kaynaklı yapılan ihalelerimizde gün itibariyle emtia fiyatları incelendiğinde sözleşme bedelleri ile bu çalışmaların güncel maliyetler olduğu ve herhangi bir fazla ödeme yapılmayacağı görülmektedir.
Bu ihalelerin emtia fiyatlarındaki artış göz önüne alınarak iptal edilmesi halinde bu hibe fonlarının iptal söz konusu olacağı ve 2 ilçemizin 50 yıllık alt yapı sorunun sekteye uğrayacağı açıktır. ŞUSKİ Genel Müdürlüğü olarak bugüne kadar 750 milyon TL dış kredi finansmanı ve 60 milyon Euro hibe alınarak alt yapı projelerimizi hayata geçirdik.

  • BIST 100

    17132,20%0,11
  • DOLAR

    43,72% 0,19
  • EURO

    51,92% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7075,01% 2,56
  • Ç. ALTIN

    11673,05% -0,41

TRAFİKTE KURALLAR BAŞTAN YAZILDI: CEZA YAĞMURU BAŞLADI

MOBBİNGE UĞRADIĞI İDDİA EDİLEN BAŞKOMİSER İNTİHAR ETTİ! VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

ADAYLIK YOLU MAYINLI TARLA: DEĞİRMENCİ İDDİALARIN GÖLGESİNDE

ERDOĞAN: “ÜNİVERSİTELER BİLİM YUVASI OLACAK, İDEOLOJİ SAHASI DEĞİL”

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NE AVRUPA ŞOKU! İMAMOĞLU KARARI KÜRESEL KRİZE DÖNÜŞTÜ

ONLYFANS’A DEV OPERASYON: 300 MİLYONLUK MAL VARLIĞINA EL KONULDU

GÜRLEK ARBEDE SORUSUNU KESTİ ATTI: “CEVAP VERMEK İSTEMİYORUM”

ERDOĞAN PROGRAMI BOĞAZİÇİ’NDE HAYATI DURDURDU

KARALAR TAHLİYESİNE YAPILAN İTİRAZ REDDEDİLDİ

VALİ MASATLI: SÜRECİ TİTİZLİKLE TAKİP EDİYORUZ

ÖKTEM: GELECEK NESİLLERE VİZYONLU BİR İSKENDERUN BIRAKMAK İSTİYORUZ

YILMAZ’DAN GÖREV SİNYALİ: “MECLİS ‘DEVAM’ DERSE BİR DÖNEM DAHA HAZIRIM”

DEM PARTİ’DEN BEŞTEPE AÇIKLAMASI: “UZLAŞIYLA YASAL ÇERÇEVE ŞART”

DEM PARTİ’DEN BEŞTEPE AÇIKLAMASI: “UZLAŞIYLA YASAL ÇERÇEVE ŞART”

EKONOMİDE ALARM ZİLİ Mİ? TCMB ENFLASYON TAHMİNİNİ ARTIRDI

ÖZARSLAN TRANSFER İDDİALARINA SERT YANIT VERDİ

KABİNEDE ZİNCİRLEME REVİZYON İDDİASI: DÖRT KRİTİK BAKANLIK MASADA

KABİNEDE ZİNCİRLEME REVİZYON İDDİASI: DÖRT KRİTİK BAKANLIK MASADA

İÇİŞLERİ’NDE DEVİR TESLİM: YERLİKAYA’DAN DİKKAT ÇEKEN SÖZ – “BEN ÖZGÜRLÜĞE GİDİYORUM”

İMAMOĞLU: “DEVLET GELENEĞİMİZ VE DEMOKRASİ TEHDİT ALTINDA”

AMASYA’DA BİYOGAZ TESİSİNDE FACİA: METAN GAZINDAN ZEHİRLENEN 3 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

TBMM’DE GÜRLEK GERGİNLİĞİ: YEMİN TÖRENİNDE YUMRUKLU KAVGA ÇIKTI

AKP’DEN BELEDİYELERE YENİ YASA HAZIRLIĞI: YETKİLER DARALABİLİR, DENETİM ARTABİLİR

ÖZGÜR ÖZEL’DEN GÜRLEK ATAMASINA SERT ÇIKIŞ: “PARTİMİZE OPERASYONUN MİMARI BAKAN YAPILDI”

POYRAZ KARAYEL VE HATIRLA SEVGİLİ’NİN UNUTULMAZ OYUNCUSU ARSLAN’DAN KAHREDEN HABER

BAKANLIKLARDA GECE YARISI DEPREMİ: ADALET’E GÜRLEK, İÇİŞLERİ’NE ÇİFTÇİ

KEÇİÖREN’DE TRANSFER KRİZİ: ALTINOK, ÖZARSLAN’I İHALE ÜZERİNDEN HEDEF ALDI

KADIN BELEDİYE BAŞKANININ KIYAFETİYLE DALGA GEÇEN İYİ PARTİLİ TUTUKLANDI

İSTİFA KARARI ANKARA’YI KARIŞTIRDI: ÖZARSLAN HAKKINDAKİ SUÇLAMALAR GÜNDEMDE

Kiralık Araç, Sahte Plaka, ÇOCUK TETİKÇİ: Şişli’de Suç Zinciri

Yükleniyor


TRAFİKTE KURALLAR BAŞTAN YAZILDI: CEZA YAĞMURU BAŞLADI

MOBBİNGE UĞRADIĞI İDDİA EDİLEN BAŞKOMİSER İNTİHAR ETTİ! VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

ADAYLIK YOLU MAYINLI TARLA: DEĞİRMENCİ İDDİALARIN GÖLGESİNDE

ERDOĞAN: “ÜNİVERSİTELER BİLİM YUVASI OLACAK, İDEOLOJİ SAHASI DEĞİL”

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NE AVRUPA ŞOKU! İMAMOĞLU KARARI KÜRESEL KRİZE DÖNÜŞTÜ

ONLYFANS’A DEV OPERASYON: 300 MİLYONLUK MAL VARLIĞINA EL KONULDU

GÜRLEK ARBEDE SORUSUNU KESTİ ATTI: “CEVAP VERMEK İSTEMİYORUM”

  • Pazar 18.3 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19 ° / 8 ° Güneşli
  • Salı 17.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 22 17 1 4 40 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 22 15 0 7 31 52
3.TRABZONSPOR A.Ş. 22 13 3 6 17 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 22 7 6 9 -2 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 22 5 6 11 -1 26
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 22 6 11 5 -5 23
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 22 6 11 5 -13 23
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 22 4 9 9 -9 21
14.TÜMOSAN KONYASPOR 22 4 10 8 -10 20
15.İKAS EYÜPSPOR 22 4 12 6 -17 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12