ERYILMAZ:MEMLEKETİN VE VATANDAŞLARIMIZIN HAKLARINI KORUMANIN BİR BEDELİ OLDUĞUNU BİLİYORUM 

Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz, İç İşleri Bakanlığı tarafından hukuka aykırı bir şekilde verilen soruşturma izini ile ilgili bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Hatay 2.09.2022 13:41:00 0
ERYILMAZ:MEMLEKETİN VE VATANDAŞLARIMIZIN HAKLARINI KORUMANIN BİR BEDELİ OLDUĞUNU BİLİYORUM 

İçişleri Bakanlığı'nın, mahkeme kararıyla işe dönen işçileri zamanında sonra işe başlatmadığı gerekçesiyle hakkında ‘görevi kötüye kullanmaktan’ soruşturma izni verdiği Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, soruşturma iznine Danıştay nezdinde itiraz edeceklerini açıkladı. Basın ve sosyal medya üzerinden Belediye Başkanlığı makamını yıpratmaya yönelik kasıtlı ve kötü niyetli bir karalama kampanyası yürütüldüğünü savunan CHP’li Eryılmaz, "Elinizden geleni ardınıza koymayın. Biz, demirden korksaydık trene binmezdik" dedi.

Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, İçişleri Bakanlığı tarafından hakkında verilen soruşturma izni ile ilgili bugün yazılı bir açıklama yaptı. Kararın hukuka aykırı olduğunu savunan Eryılmaz, Danıştay nezdinde gerekli itirazları yapacaklarını belirtti. Eryılmaz'ın açıklaması şöyle:

"Son zamanlarda, belediyemizde daha önce sözleşmeli olarak çalışan ve sözleşme süresi bittiğinde sözleşmesi yenilenmeyen bir personel ile ilgili mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararını bir aylık süre içerisinde uygulamadığımız gerekçesi ile basın ve sosyal medya üzerinden Belediye Başkanlığı makamını yıpratmaya yönelik kasıtlı ve kötü niyetli bir karalama kampanyası yürütülmektedir. Öyle ki sanki bir suç işlenmiş ya da aleyhimize mahkumiyet kararı verilmiş gibi kamuoyunda bir algı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Seçildiğimiz günden bugüne dek aralıksız kumpas ve karalama kampanyaları yürüten bu kıymeti kendinden menkul zavallılar takımı ile ilgili almış olduğumuz kararlarda aslında ne kadar haklı olduğumuz bir kez daha ortaya çıkmıştır.

Değerli vatandaşlarımız, ‘soruşturma izni verildi’ denen İçişleri Bakanlığı’nın kararının özü şudur: Bakanlık, idare mahkemesinin sözleşmeli personel ile ilgili yürütmeyi durdurma kararını bir aylık sürede uygulamadığımız gerekçesi ile soruşturma izni vermiştir.

“MEMLEKETİN VE VATANDAŞLARIMIZIN HAKLARINI KORUMANIN BİR BEDELİ OLDUĞUNU BİLİYORUM”

Memleketin ve vatandaşlarımızın haklarını korumanın bir bedeli olduğunu biliyorum. Öncelikle şunu net olarak söyleyeyim; bu karar, 6 ay önce verilmiş bir karardır. Ancak sanki dün verilmiş bir kararmış gibi basına servis edilmiştir. Bu karar, bir mahkeme kararı olmadığı gibi yürütülmekte olan bir kamu davası da değildir. Ayrıca soruşturma izni, kesinlikle hukuki dayanaktan yoksundur. Bu karara karşı itirazımızı en kısa sürede zaten yapacağız. Soruşturma izninin konusu, mahkeme kararını bir aylık süre içinde yerine getirmemektir. Oysaki kararın bir aylık sürede uygulanmamasının haklı ve hukuki gerekçesi bulunmaktadır.

Şöyle ki; meclisimiz, sözleşme süresi biten birkaç personelle ilgili kadro kapatma kararı vermişti. Bu kadro kapatma kararı ilgili personel tarafından yargıya taşındı. Yani kadro kapatma kararı ile birlikte sözleşmenin yenilenmemesi kararı ayrı ayrı yargıya taşındı. Mahkeme, sözleşmenin yenilenmemesi ile ilgili bir kısım personel hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdi. Ancak kadro kapatma kararı ile ilgili mahkeme tarafından henüz karar verilmemişti.

“MAHKEME KARARININ KEYFİ OLARAK UYGULANMAMASI ŞEKLİNDE BİR TUTUMUMUZ OLMAMIŞTIR”

Kadro kapalı olduğu için ve yargı süreci de devam ettiği için yürütmeyi durdurma kararı bir ayda uygulanamamıştır. Yani ortada bir hukuki imkansızlık bulunmaktaydı. Çünkü kadro, meclis kararı ile kapatılmıştı. Kadro ihdas etme yetkisi de kanunen meclisin yetkisindedir. Meclisimiz, normalde mahkemenin kadro kapatmayla ilgili kararını beklemesi gerekirken bu kararı beklemeden inisiyatif alarak kadronun açılmasına karar vermiştir. Burada belediye yönetimi olarak, kesinlikle mahkeme kararının keyfi olarak uygulanmaması şeklinde bir tutumumuz olmamıştır. Yukarıda bahsettiğim şekilde ortada bir hukuki imkansızlık vardı ve bundan dolayı belediye yönetiminin sorumlu tutulamayacağı aşikardır. Böyle bir olay iktidar partisinin bir belediyesinde yaşanmış olsaydı Bakanlık bu soruşturma iznini verir miydi? Asla.

“DANIŞTAY NEZDİNDE İTİRAZIMIZI YAPACAĞIZ”

Bakanlık tarafından verilen bu hukuka aykırı izinle ilgili en kısa sürede Danıştay nezdinde itirazımızı yapacağız.

Samandağ halkının hakkını savunmak suç değildir. Bu kararın özeti ne, biliyor musunuz sevgili vatandaşlarımız: İlçeye ve belediyeye bir gram katkısı olmayan, oturduğu yerden maaş alan (oturduğu yerden diyorum zira ilgili kişinin sözleşmede belirtilen görev tanımına uygun bir işi yoktu ve yasal anlamda da başka bir işte çalıştıramıyorduk), belediyeye aylık maliyeti 16 bin TL olan bir sözleşmeli personeli 20 gün işe geç başlatmış olmanın kararıdır. Bu kararı halkımızın vicdanına havale ediyorum. Bedeli ne olursa olsun halkımız ve ilçemizin menfaatini korumaya devam edeceğimizi bir kez daha yinelemek istiyorum. Halkımızın menfaati için bir bedel ödenmesi gerekiyorsa o bedeli ödemeye de hazır olduğumuzu tekraren ilan ediyorum.

“DEMİRDEN KORKSAYDIK TRENE BİNMEZDİK”

Sanki zafer kazanmış gibi nara atanlara ve belediye yönetimimizle ilgili karalama kampanyası yapanlara da bir çift sözümüz var: Elinizden geleni ardınıza koymayın. Biz, demirden korksaydık trene binmezdik.”

  • BIST 100

    16088,00%-1,23
  • DOLAR

    44,16% 0,22
  • EURO

    50,49% -0,78
  • GRAM ALTIN

    7134,90% -0,98
  • Ç. ALTIN

    11685,77% -0,65

HATAY-ADANA-OSMANİYE HATTINDA ÖZELLEŞTİRME ALARMI: YÜZDE 650 ZAM İDDİASI

SIRMA HALI KONUŞMASI SONRASI OPERASYON: SENDİKA BAŞKANI TÜRKMEN GÖZALTINA ALINDI

HAVA SAHASINDA İRAN VETOSU: İSVİÇRE FEDERAL KONSEYİ ABD’NİN ASKERİ TALEPLERİNİ GERİ ÇEVİRDİ

İMAMOĞLU’NDAN ERDOĞAN’A AÇIK ÇAĞRI: “İSTANBUL’DA DA TÜRKİYE’DE DE YARIŞALIM”

MARKA YATIRIM HOLDİNG’E OPERASYON: BAŞKAN MİNE TOZLU BİÇER GÖZALTINDA

NETANYAHU’NUN ÖLDÜĞÜ İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI! İSRAİL VE İRAN'DAN AÇIKLAMA

ÖĞRENCİLERE ARAPÇA İSTİKLAL MARŞI VERİLDİ! KAYMAKAMIN HEDİYESİ TARTIŞMA YARATTI

MMK’DA TİS KRİZİ BÜYÜYOR: İŞÇİLER YÜRÜYÜŞ EYLEMİ BAŞLATTI

İSKENDERUN’DA AİLE İÇİ TARTIŞMA ÖLÜMLE BİTTİ:EŞİNİ ÖLDÜREN KADIN TUTUKLANDI

ATAKAŞ’TAN EKONOMİK SAVAŞIN ORTASINDA EZBER BOZAN DURUŞ: "TEK BİR ÇALIŞANIMIZI BİLE İŞTEN ÇIKARMADIK!

YARGI BAĞIMSIZLIĞI İÇİN TARİHİ KARAR: DANIŞTAY, AKIN GÜRLEK DAVASINI ESASTAN İNCELEYECEK!

MEYDANLAR ADALET ARIYOR: ÖZGÜR ÖZEL’DEN "UTANMAZ ADAMLAR" ÇIKIŞI VE İMAMOĞLU’NDAN TARİHİ MESAJ!

50 BİN LİRAYA SATILMIŞ: ŞAMPİYON AT SMART LATCH’İN KAVURMA YAPILDIĞI SKANDALDA YENİ DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

AZİZ İHSAN AKTAŞ’IN AÇTIĞI DAVADA AKPOLAT BERAAT ETTİ, İTİRAFÇIYA REKOR CEZA

VATANDAŞIN SIFIRI TÜKENDİ: EŞEL MOBİL BİTTİ, ZAM YAĞMURU ŞİMDİ BAŞLIYOR!

GÖKÇEK’TEN TARTIŞMA YARATAN AÇIKLAMA: “BU DÖNEMİN CİHADI CHP İLE BOĞUŞMAK”

TÜRKİYE’YE YÖNELEN FÜZELER FARKLI PATERN GÖSTERDİ

ÖĞRENCİLER İÇİN TATİL ZAMANI: OKULLARDA İKİNCİ ARA TATİL BAŞLADI

TARİHİN HOCASI İLBER ORTAYLI HAYATINI KAYBETTİ

SON ANKETTE DİKKAT ÇEKEN TABLO: ERDOĞAN ÜÇ SENARYODA DA KAYBEDİYOR

TCMB ANKETİ EKONOMİNİN YÖNÜNÜ GÖSTERDİ: ENFLASYON ARTIYOR, DOLAR YÜKSEK KALACAK

İSTİKLAL MARŞI’NI ARAPÇA OKUTTULAR: KARAMAN’DAKİ TÖREN TARTIŞMA YARATTI

“İŞTE BENİM STİLİM” YARIŞMACISI AYŞEGÜL ERASLAN EVİNDE ÖLÜ BULUNDU

CHP’Lİ BELEDİYEYE ŞAFAK BASKINI: KUŞADASI BELEDİYE BAŞKANI ÖMER GÜNEL GÖZALTINDA

AKİF’İN MİRASI EMİN ELLERDE! YÜKSELİŞ KOLEJİ’NDEN DUYGU DOLU 12 MART!

TOKAT NİKSAR’DA KORKUTAN DEPREM: 5.5 İLE SALLANDIK, EĞİTİME ARA VERİLDİ!

İBB DAVASINDA DÖRDÜNCÜ GÜN: SAVUNMALAR SÜRÜYOR, BARİKAT TARTIŞMASI BÜYÜYOR

HALKBANK DAVASI NASIL DURDU? YAVUZYILMAZ ABD’NİN 10 ŞARTINI AÇIKLADI

ABD’DE HALKBANK DAVASI DURDURULDU: ADALET BAKANI GÜRLEK’TEN AÇIKLAMA

DİPLOMA İPTALİ DÜNYAYA TAŞINDI: AVRUPA’DAN İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İÇİN İNCELEME

Yükleniyor

loading

Hatay SINIRINDA GERİLİM: FÜZE PARÇALARI DÖRTYOL’A İSABET ETTİ

HATAY ÜZERİNDEN PROVOKASYON:ÖNTÜRK’TEN SERT YANIT

ALACAK TARTIŞMASI CİNAYETE DÖNDÜ! REYHANLI’DA 20 YAŞINDAKİ GENÇ ÖLDÜ

HATAY’A 80 MİLYARLIK YATIRIM! DEMİRYOLU, OTOYOL VE DEV YATIRIMLAR GELİYOR

HATAY’DA İFTAR VAKTİ KANLI SALDIRI! ÖLÜRKEN KATİLİN ADINI SÖYLEDİ

HATAYLI AYŞE NAZ ABD’DE TARİH YAZDI: DÜNYA BİRİNCİSİ OLARAK TÜRK BAYRAĞINI DALGALANDIRDI

VALİ MASATLI: SÜRECİ TİTİZLİKLE TAKİP EDİYORUZ

  • Pazar 14.5 ° / 9.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 13.5 ° / 6.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 17.4 ° / 8.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 26 16 1 9 30 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 26 17 3 6 23 57
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 26 12 8 6 14 42
7.KOCAELİSPOR 26 9 11 6 -4 33
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 26 8 9 9 -7 33
9.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
11.CORENDON ALANYASPOR 26 5 8 13 -4 28
12.TÜMOSAN KONYASPOR 26 6 11 9 -9 27
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 26 6 14 6 -18 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 26 4 17 5 -22 17