ERYILMAZ: SAMANDAĞ BELEDİYESİNİ YIPRATIP SİNDİRMEYE ÇALIŞIYORLAR

Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, son dönemde belediye aleyhine algı oluşturulmak istendiğini belirterek, "Bu memleketin menfaatine yönelik yapılan saldırılara karşı büyük mücadele veriyoruz"....

Hatay 30.11.2022 14:28:00 0
ERYILMAZ: SAMANDAĞ BELEDİYESİNİ YIPRATIP SİNDİRMEYE ÇALIŞIYORLAR

Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, son dönemde belediye aleyhine algı oluşturulmak istendiğini belirterek, "Bu memleketin menfaatine yönelik yapılan saldırılara karşı büyük mücadele veriyoruz" … Kanunsuz, hukuka aykırı hiçbir işlemimiz yoktur, öyle bir iddiada bulunan varsa da yargı yolu açık, gider davasını açar, şikâyetini yapar, eğer kanunsuz bir iş varsa o düzeltilir zaten. Ama birkaç tane basın mensubunu menfaat karşılığında, manupülatif haberler vermek suretiyle gerçekle ilgisi olmayan haberleri dayatmak suretiyle bir karalama kampanyası yapılmasını da kesinlikle doğru bulmuyoruz. Buna da sessiz kalamayız... 

Başkan Eryılmaz, 75 yıl önce kurulan 130 bin nüfuslu bir turizm ilçesi olan Samandağ'ın birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını belirterek, "Maalesef her ilçede olduğu gibi bir takım rant grupları da oluşmuş. Bunlara dokunduğunuz anda hemen kıyameti koparıyorlar. Üzülerek söylüyorum ki bazen yerel basından, bazen ulusal basından bazı şahıslarla irtibata geçerek menfaat karşılığında mı başka bir şey karşılığında mı bilmiyorum, yıpratma politikaları ve sindirme politikaları uyguluyorlar, manipülasyon yapıyorlar, olumsuz bir algı oluşturmaya çalışıyorlar, kötü göstermeye çalışıyorlar. Ancak neticede belediyeler resmi birer kurumlardır. Bizim kanuna aykırı bir işlem yapma gibi bir durumumuz asla söz konusu olamaz. Zaten periyodik olarak 2-3 ayda bir müfettişler geliyor, denetimlerini yapıyorlar. Yargı yolu açık, mahkemelere dava açabiliyorlar, CİMER’e şikayet edebiliyorlar.

Dolayısıyla biz kanuna aykırı hiçbir işlem yapamayız. Ancak şöyle bir durum da var; kanunsuz hukuksuz iş yapanlarla ilgili CİMER üzerinden, kaymakamlık üzerinden ya da direk belediyeye başvurmak suretiyle şikayet olduğu zaman, biz bu şikayetleri işleme koymak zorundayız. Bu şikayetleri işleme koyduğumuz zaman bundan etkilenenler hemen kıyameti koparıyor, saldırıya geçiyor, hakaret ediyor, iftira atıyor, karalama yapıyor ve üzülerek söylüyorum; bu karalamalar, bu iftiralara karşı yargı yoluna gittiğimiz zamanda da maalesef çok sonuç alınmıyor. Bunu ifade özgürlüğü adı altında, çoğu takipsizlik kararı alıyor.

Bununla ilgili mutlaka bir düzenleme yapılması lazım. Haysiyet cellatlığı yapan, iftira atan, karalama yapan, yalan yanlış beyanlarda bulunan, hakaret edenlerle ilgili bir yaptırım olması gerekiyor. Bunun karşılığı olmayınca bu durum vatandaşın vicdanını da ciddi bir şekilde yaralıyor. Karşı tarafa da daha pervasız hareket etme şansı veriyor" diye konuştu. "Sessiz kalamayız" "Biz kamu hizmeti üretiyoruz" diyen Başkan Eryılmaz şöyle devam etti: "130 bin insanın sorumluluğunu almışız, bunlara hizmet üretirken, bunların sorunlarına çözüm üretirken bizim önümüze takoz koymaya çalışan, bizi yıpratmaya çalışan, kamuoyu nezdinde itibarsızlaştırmaya çalışanlara karşı biz tabi ki yasal haklarımızı kullanıyoruz. Bundan sonra da kullanmaya devam edeceğiz. Ama net olarak söylüyorum. Kanunsuz, hukuka aykırı hiçbir işlemimiz yoktur, öyle bir iddiada bulunan varsa da yargı yolu açık, gider davasını açar, şikayetini yapar, eğer kanunsuz bir iş varsa o düzeltilir zaten. Ama birkaç tane basın mensubunu menfaat karşılığında, manupülatif haberler vermek suretiyle gerçekle ilgisi olmayan haberleri empoze etmek suretiyle bir karalama kampanyası yapılmasını da kesinlikle doğru bulmuyoruz. Buna da sessiz kalamayız. Kamuoyumuzun bu anlamda dikkatli olmasını istiyoruz.

Biz eğer bir mücadele veriyorsak, bu memleketin menfaatine yönelik yapılan saldırılara karşı mücadele veriyoruz. Bunu bütün halkımızın böyle bilmesini istiyorum." "bize geri adım attırmaya çalışıyorlar" Başkan Eryılmaz açıklamasında daha sonra şunları kaydetti: "Kendine göre dokunulma alan oluşturan, polisi takmam, zabıtaya izin vermem, belediye başkanına hakaret ederim, kimse bana dokunmaz anlayışıyla hareket eden menfaat gruplarına karşı vermiş olduğumuz mücadelede halkımızın yanımızda olması gerekiyor. Ulusal basından veya yerel basından belediyeye atılan iftiralar ve verilen haberler konusunda gelip bizimle görüşebilirler.

Önce bir haberin kaynağını doğrulamaları gerekiyor. Tek taraflı, manüpilatif, karalama amaçlı yapılan haberi sorgulamadan, soruşturmadan, hiçbir şekilde belediye başkanına veya yetkililere acaba bu haber doğru mudur, yalan mıdır diye sormadan bunun yayınlanmasını ben etik açısından da ahlaki açıdan da doğru bulmuyorum. Bize sorsunlar, varsa bir şey zaten biz açıklayacağız. Belgeleri ile de açıklamaya hazırız. Tekrar ediyorum, kamuoyunun bu noktada, özellikle son dönemde yıllardır bu memlekette çıkar amaçlı, vatandaşın kanını emmeye yönelik uygulamalar içinde olan çıkar gruplarına karşı vermiş olduğumuz mücadele noktasında bir yıpratma kampanyası var, bize geri adım attırmaya çalışıyorlar, bizi sindirmeye çalışıyorlar, bizi bu mücadeleden geri adım attırmaya zorluyorlar. Ama biz bu memleketin menfaati, ilçemizin menfaati, vatandaşımızın hakkını hukuku neyi gerektiriyorsa onu yapıyoruz ve onu yapmaya da devam edeceğiz. Halkım


  • BIST 100

    10370,03%0,26
  • DOLAR

    32,70% 0,17
  • EURO

    35,11% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2444,09% -0,13
  • Ç. ALTIN

    3946,37% 0,43

Sağlık Bakanlığı'nda devir teslim...

SİNAN ATEŞ DAVASI'NDA GERGİNLİK: MÜŞTEKİ AVUKATI VE REMZİ ÇAYIR SALONDAN ÇIKARILDI

Ukrayna Güvenlik Servisi: “Hükümeti devirmeyi hedefleyen darbe girişimi engellendi”

Eski MİT personeli Çağlar Zorlu:Savcılar Durdu Özer ve Durmuş Ali Kaya’ya hakkımı helal etmiyorum

Sivas Katliam'ın 31'inci yılında anma yürüyüşü...

AKARYAKIT FİYATLARI DURULMUYOR!

HATAY'DA SURİYELİ GERGİNLİĞİ

MHP'li sanık Ufuk Köktürk: Sadece MHP önünde fotoğrafım var diye bunlar başıma geldi

Ali İsmail Korkmaz’ın ismi Güzelbahçe’de yaşayacak

BAKANLIK'TAN SURİYE AÇIKLAMASI!

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI: YENİ BAKANLAR BELLİ OLDU!

MEHMET ÖZHASEKİ, BAKANLIKTAN İSTİFA ETTİ

İletişim Başkanı Altun: "Provokasyonlar yakından takip edilmektedir"

Bakan Tunç: “Kayseri'deki çocuk istismarı olayıyla ilgili şüpheli şahıs tutuklanmıştır. Sığınmacılar üzerinden milletimizin birliğini bozmaya yönelik faaliyetler ile ilgili soruşturmalar sürdürülüyor”

EYLEM TOK'UN TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

FIRAT KALKANI BÖLGESİNDE TÜRKİYE KARŞITI GÖSTERİLER

CHP Lideri Özel'den emeklilere müjde: "Emekli Halk Kart geliyor"

Ali Yerlikaya'dan Kayseri’de yaşanan olaylara ilişkin açıklama

Bakan Şimşek’in ‘asgari ücret’ çıkışına Özgür Özel’den rest

10 EKİM GAR KATLİAMI DAVASINDA KARAR!

Emekli vatandaşlar Çorum'dan hükümete seslendi: Emeklinin hali perişan, sesimizi duyun

Sinan Ateş cinayeti davası… Tutuklu sanık Tolgahan Demirbaş'a Olcay Kılavuz ve Ülkü Ocakları yöneticileri soruldu, Savcı ve Mahkeme Başkanı "Dosyayla ilgisi yok, iddianamedeki isimleri sorun" dedi

SANIKLAR, CİNAYETİ ‘KİŞİSEL HUSUMET’ GİBİ ANLATTI

DOĞUKAN ÇEP HEDEF ALMIŞTI: KILIÇDAROĞLU'NDAN YANIT GELDİ

CİNAYETİN AZMETTİRİCİSİ DOĞUKAN ÇEP BAY KEMAL NEREDE" DİYE BAĞIRDI

Ayşe Ateş:Topyekün sergilenen kumpas tiyatrosu

ZAM YAĞMURU DEVAM EDİYOR…

Kasımpaşa'dan Erdoğan'a mesaj: "İlacımı alamadım. Hani çözülecekti bu sıkıntılar? Bize bir simit, çayı çok görenlere gereği yapılır"

Boşandığı eşi tarafından bıçaklanan Yüsra Binnaz Çimtay, 8 gündür tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti

Fransa seçimlerinin ilk turu tamamlandı...

Yükleniyor


ALTAN’DAN GREVDEKİ YOLBULAN EMEKÇİLERİNE DESTEK…

HBB, VATANDAŞ SAĞLIĞINI ÖN PLANDA TUTAN DENETİMLERİ ARTTIRDI

KONYA'DA FECİ KAZA: 4 CAN KAYBI, 2 BEBEK YARALI

CHP’Lİ KARA, HATAY’IN DEPREM SONRASI YAŞADIĞI SIKINTILARI ANLATTI

MÜCBİR SEBEP VE HATAY İÇİN YAŞAMSAL BİR İHTİYAÇ…

VALİ MASATLI’DAN BAYRAM ZİYARETİ

  • Salı 34.4 ° / 19.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.9 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Perşembe 36.3 ° / 19.8 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16