ERKAM YILDIRIM'IN TEPKİ TOPLAYAN GÖRÜNTÜSÜNE İLİŞKİN VALİ MEMİŞ'TEN AÇIKLAMA

Erzurum'da, eski Başbakan ve AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım'ın İl Jandarma Komutanı İlker Şafak ve Vali Okay Memiş ile bir mağazada çekilen fotoğrafı tartışma konusu olmuştu.

GÜNDEM 21.01.2023 21:44:00 0
ERKAM YILDIRIM

Erzurum Valisi Okay Memiş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada 'Sadece 10 dakikalığına oturduk. Kendisi de kilolu biri olduğu için her yerde fotoğrafta göründüğü gibi oturuyor. Bize karşı lakayt bir tavır olsa, bunu ben fark ederim' dedi.
Eski Başbakan ve AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım’ın Erzurum’da elinde tespihle Vali Okay Memiş ve İl Jandarma Komutanı İlker Şafak karşısında otururken çekilen fotoğrafı tartışılmaya devam ediyor.

Fotoğraf karesinde yer alan Erzurum Valisi Okay Memiş yapılan eleştiri ve yorumlar üzerine yaptığı açıklamada, “Sadece 10 dakikalığına oturduk. Kendisi de kilolu biri olduğu için her yerde fotoğrafta göründüğü gibi oturuyor. Bize karşı lakayt bir tavır olsa, bunu ben fark ederim” dedi.

'BİR FOTOĞRAF KARESİ DURUMU NERELERE GETİRDİ, MORALİM BOZULDU'

Sözcü'den Orhan Bozkurt'un aktardığına göre; Vali Okay Memiş Erzurum Palandöken’de katıldığı bir açılışta söz konusu o fotoğrafla ilgili şunları söyledi:

Ben Erkam Yıldırım'ı şahsen tanımam etmem. Kendisiyle ayrıca bir bağım, görüşmüşlüğüm yok. Erkam Bey 13 Ocak'ta Erzurum'da düzenlenen Binbir Hatim duasına katıldı. Orada da hayır için yemek vereceğini söylemiş, ben de orada öğrendim.

Göründüğü gibi bir durum söz konusu değil. Camiye yakın olan bir mağazada soluklanmak için 10 dakika oturduk. Durum bundan ibaret. Mağaza içerisinde de herkesin rahatça oturabileceği bir alan yok.

Sadece 10 dakikalığına oturduk. Kendisi de kilolu biri olduğu için her yerde fotoğrafta göründüğü gibi oturuyor. Bize karşı lakayt bir tavır olsa, bunu ben fark ederim. Sadece bir anlık çekilmiş bir fotoğraf karesi durumu nerelere getirdi.

Moralim bozuldu. Bu şehir için yaptıklarımız belli, çalışmalarımız belli. Böyle olayların bunların önüne geçmesini istemiyorum.

Olay çok yanlış anlaşıldı. Orada yüzlerce insana hayır yemeği veren kim olursa olsun aynı masada oturur, teşekkür ederim. Bunun şahsın kendisiyle bir ilgisi, ayrı bir ihtimam durumu kesinlikle yok.

Daha sonra katıldığı bir açılışta da konuya değinen Memiş, şunları söyledi;

Bir fotoğraf karesi yüzünden bendenizi özellikle linç eden kampanya yürütülüyor. Bu kadar adaletsizlik olur mu? Tek bir fotoğraf, saniyelik fotoğraf karesinden. Şaşkınlık içerisindeyim. 30 yıllık meslek hayatımda böyle bir şey ile karşılaşmadım. Bu nedir ya, bu nasıl bir seviyesizliktir? Bir şey de söyleyemiyoruz.

Ne söylesek başka yere çekilecek ama bu yaptıklarımızı ve hizmetlerimizi sizlere özellikle anlattım. Nasıl adaletli insanlarsınız, bu nasıl adalet ve gazetecilik, nasıl bir siyaset anlayışı? Devlet adamlığını biz sizden mi öğreneceğiz? 30 yıllık meslek hayatımızı bir esnaf ziyaretindeki kareyle yok mu edeceğiz?


Biz vatandaşın, fakirin fukaranın emrindeyiz, güç odaklarının emrinde değiliz, hiçbir zaman da olmadık. Yani insanın sabrını zorluyorlar. Böyle bir şey olabilir mi? Saniyelik bir kare ile günlerdir üstümüze geliyorlar. Böyle bir şey olabilir mi? Bu nasıl adalet anlayışı.
 

  • BIST 100

    9396,02%1,4
  • DOLAR

    38,00% 0,22
  • EURO

    43,19% 0,09
  • GRAM ALTIN

    4069,83% 0,20
  • Ç. ALTIN

    6569,86% 0,00

RASİM OZAN KÜTAHYALI, ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ALİ KOÇ İLE GÖRÜŞTÜ

HBB ESKİ BAŞKANI SAVAŞ 21. KURULTAYI HAKKINDA DA DAVA AÇMAYA HAZIRLANIYOR

İMAMOĞLU "YARINDAN TEZİ YOK" DİYEREK AÇIKLADI!

DEVLET BAHÇELİ: CHP’YE KAYYUM HEM DOĞRU DEĞİL HEM DE MÜMKÜN DEĞİLDİR

İMAMOĞLU: YANLIŞIN BEDELİ 50 MİLYAR DOLAR OLDU

MERKEZ BANKASI FAİZİ YENİDEN YÜKSELTTİ

SELÇUK KOZAĞAÇLI YENİDEN GÖZALTINA ALINDI

SIRRI SÜREYYA ÖNDER’İN SAĞLIĞIYLA İLGİLİ SON DURUM: TEDAVİYE İYİ YANIT VERİYOR

RASİM OZAN KÜTAHYALI HAKKINDA GÖZALTI KARARI

ERDOĞAN İMZALADI: BAZI FAKÜLTELERİN ADI DEĞİŞTİ, YENİ FAKÜLTELER KURULDU

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ SORUŞTURMASINDA YENİ DALGA: 12 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

ÖZGÜR ÖZEL: TÜRKİYE'NİN BÜTÜN DEMOKRATLARI OTOKRATA KARŞI MÜCADELE EDİYOR

ERZİN'DE KAYIP KİŞİNİN CANSIZ BEDENİ BULUNDU

HATAY'DA FECİ KAZA... BİR ÖLÜ BİR YARALI

AVUKAT SELÇUK KOZAĞAÇLI TAHLİYE EDİLDİ

TÜRKİYE BU 'YASAK AŞK'I KONUŞUYOR... TUTUKLANDILAR

ARMAĞAN ÇAĞLAYAN 'SIRRI SÜREYYA ÖNDER' YORUMLARINA İSYAN ETTİ!

TARKAN'IN ANNESİ NEŞE TEVETOĞLU HAYATINI KAYBETTİ

AYM'NİN CAN ATALAY KARARI TBMM GENEL KURULU'NDA OKUTULDU

SIRRI SÜREYYA ÖNDER, AORT DAMARI YIRTILMASI NEDENİYLE AMELİYATA ALINDI

MARAŞ'TA 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

BENZİNE ZAM GELİYOR

ERDOĞAN: BİZ TÜRKİYE'NİN İTİBARINI KÜRESEL ÖLÇEKTE ARTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ…

İSTANBUL VALİSİ GÜL EYLEM YAPAN ÖĞRENCİLERİ UYARDI

TÜRKİYE'NİN KONUŞTUĞU YASAK AŞK SKANDALINDA KAYINVALİDE VE DAMAT CANLI YAYINDA GÖZALTINA ALINDI

3 İL İÇİN KRİTİK UYARI: 15 KATLI BİNALAR VAR VE ZEMİN SIKINTILI

MAHFİ EĞİLMEZ'DEN "FAİZ SEBEP ENFLASYON SONUÇ" ELEŞTİRİSİ…

ALMANYA'DA İMAMOĞLU İMZALARINA KONSOLOSLUK EL KOYUP YIRTTI

İMAMOĞLU'NDAN İKTİDARA: MİLLETLE İNATLAŞMAYIN!

Yükleniyor


RASİM OZAN KÜTAHYALI, ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ALİ KOÇ İLE GÖRÜŞTÜ

İMAMOĞLU "YARINDAN TEZİ YOK" DİYEREK AÇIKLADI!

DEVLET BAHÇELİ: CHP’YE KAYYUM HEM DOĞRU DEĞİL HEM DE MÜMKÜN DEĞİLDİR

İMAMOĞLU: YANLIŞIN BEDELİ 50 MİLYAR DOLAR OLDU

SELÇUK KOZAĞAÇLI YENİDEN GÖZALTINA ALINDI

SIRRI SÜREYYA ÖNDER’İN SAĞLIĞIYLA İLGİLİ SON DURUM: TEDAVİYE İYİ YANIT VERİYOR

  • Cuma 28.2 ° / 12.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.7 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 25.1 ° / 10.8 ° false

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 29 23 1 5 42 74
2.Fenerbahçe 29 22 2 5 47 71
3.Samsunspor 30 15 9 6 9 51
4.Eyüpspor 30 14 8 8 16 50
5.Beşiktaş 29 13 7 9 12 48
6.İstanbul Başakşehir 29 13 10 6 9 45
7.Gazişehir Gaziantep 29 12 11 6 1 42
8.Antalyaspor 30 11 12 7 -19 40
9.Trabzonspor 29 10 10 9 11 39
10.Göztepe 29 10 10 9 9 39
11.Kasımpaşa 30 9 9 12 -4 39
12.Konyaspor 30 10 13 7 -6 37
13.Kayserispor 29 9 11 9 -11 36
14.Bodrum FK 30 9 14 7 -10 34
15.Rizespor 29 10 15 4 -14 34
16.Sivasspor 30 8 15 7 -10 31
17.Alanyaspor 29 8 14 7 -11 31
18.Hatayspor 29 4 18 7 -24 19
19.Adana Demirspor 29 2 23 4 -47