ERDOĞAN’IN VAN'DA YAPTIĞI KONUŞMADA ÇOK TARTIŞILACAK İDDİA…

ERDOĞAN’IN VAN

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Van'da yaptığı konuşmada çok tartışılacak bir iddiada bulundu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Van'da yaptığı konuşmada çok tartışılacak bir iddiada bulundu. Erdoğan, 'Van'a ilk üniversiteyi kim getirdi? Biz' ifadelerini kullandı. Ancak Van'da kurulan ilk üniversite olan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, 1982'de kurulmuştu.

Erdoğan, 'Van'a ilk üniversiteyi kim getirdi? Biz' ifadelerini kullandı. Ancak Van'da kurulan ilk üniversite olan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, 1982'de kurulmuştu.Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Van Beşyol Meydanı'nda toplu açılış töreninde konuştu.20 Temmuz 1982 tarihli Kanun Hükmünde Kararname ile kurulan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi için “Van'a üniversiteyi kim getirdi? Biz” diye konuştu.
Erdoğan şu ifadeleri kullandı:
Önümüzdeki dönemde Van'ı daha büyük eser ve hizmetlere kavuşturmayı sürdüreceğiz. Van'a toplam yatırım bedeli 4.1 milyar lirayı bulan yüzlerce eseri hizmete açıyoruz. Van bunlara layık. Anaokulundan liseye kadar her seviyede okullar, üniversitemize ait çok sayıda proje var. Van'a üniversiteyi kim getirdi? Biz. Hastane olarak eğitim araştırmayı kim getirdi? Biz size aşığız. Neşet Ertaş ne diyor, aşkınan koşan yorulmaz diyor. Biz de aşkınan koşuyor ve yorulmuyoruz.